Detalii noi despre viitorul compact hibrid Lexus CT 200h

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.02.2010
Lexus va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Geneva noul CT 200h, un model compact, capabil sa rivalizeze cu BMW Seria 1 si Audi A3, propulsat de un tren de rulare hibrid, similar cu cel al lui Prius.

Dupa teaserul care anunta lansarea versiunii de serie in cadrul Salonului Auto de la Geneva, detaliile despre rivalul pregatit de Lexus pentru BMW Seria 1 si Audi A3 incep sa iasa la lumina.

Modelul, botezat CT 200h, este un compact de segment C, cu pretentii premium, care va incerca sa poarte batalia cu competitorii germani pe un teren in care detine clar avatanjul suprem: experienta. Hatchback-ul va pune la bataie trenul de rulare hibrid, gandit de Toyota, pentru a porni cu un avantaj in fata produselor BMW si Audi, care mai au inca mult de lucrat la acest capitol.

Asadar, versiunea de serie a conceptului LF-Ch se vrea a fi un hibrid dedicat clientilor cu afinitati ecologice, dispusi sa astepte pana in 2011, momentul lansarii compactei nipone.

Sub capota hibridului se va afla cel mai probabil o unitate cu patru cilindri pe benzina, de 2.0 litri, o evolutie a actualului motor de 1.8 litri, ce anima noua generatie Prius. Propulsorul va fi completat de un motor electric, a carui putere ramane insa o necunoscuta.

Cert este ca CT 200h va beneficia de cel putin 150 de cai putere, in versiunea entry-level, si de posibilitatea de a functiona doar in mod electric.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    400h/200h
    Ba 400h ba 200h...hotarati-va!
    Mai ieri-alaltaieri era 400h ca imi amintesc un fun BMW isterizandu-se ca va avea motor de 4.000 cmc.
    Dc nu e VW sunteti varza...pacat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru