Detalii oficiale despre SUV-ul electric bazat pe conceptul Skoda Vision iV: va avea autonomie de până la 480 de kilometri și două variante de motorizare

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric bazat pe conceptul Skoda Vision iV va fi disponibil cu două variante de motorizare și trei versiuni de baterii, dintre care cea mai generoasă va oferi o autonomie de 480 de kilometri.

Skoda va lansa în cursul anului viitor un SUV electric bazat pe conceptul Vision iV dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Constructorul ceh a stabilit deja o parte din specificațiile tehnice ale noului model, iar unele dintre acestea au fost dezvăluite de CEO-ul Bernhard Maier în cadrul unui interviu acordat publicației Autocar.

Astfel, versiunea de serie va putea fi comandată în trei versiuni în funcție de capacitatea acumulatorului: 49 kWh, 60 kWh și 82 kWh, iar ultimul dintre ele va oferi o autonomie de 480 de kilometri (WLTP).

La lansarea inițială vor fi oferite doar două dintre cele trei versiuni, printre care și cea de bază de 49 kWh. Strategia este practic similară cu cea anunțată și de compania-mamă Volkswagen pentru hatchbackul electric ID.3.

În plus, vor exista mai multe versiuni și pentru motoarele electrice. Astfel, versiunea standard va avea un motor electric poziționat pe puntea spate, în timp ce versiunile suplimentare vor avea un motor electric pe puntea spate și un motor electric pe puntea față pentru a oferi tracțiune integrală.

Maier a precizat că Skoda nu a ales încă numele pentru SUV-ul electric pe care îl va lansa anul viitor, însă a confirmat că toate modelele electrice și hibride ale constructorului vor fi ușor de identificat datorită sufixului iV.

Pe de altă parte, versiunea de serie va păstra designul părții frontale a conceptului, și anume grila cu bare verticale și banda orizontală luminată care conectează grila cu farurile Matrix LED.

SUV-ul electric bazat pe conceptul Vision iV va fi primul model electric al celor de la Skoda produs pe noua platforma MEB dedicată vehiculelor electrice.

Via Autocar 

Comentarii (3)

  • Andrei
    O noua zi, un nou articol despre un viitor produs VAG.
    Care oricum va fi doar un alt "Logan" pentru iubitorii de masini "germane".
    11 18
  • @Andrei
    Jignesti Loganul :)))))))))))
    2 10
  • ACE - Craiova
    Aceasta masina va avea o viteza maxima de 180 km/h pentru a putea tine in frau costurile si a prezenta un pret cat mai accesibil, ceea ce nu este deloc rau.

    Avand in vedere siguranta modelelor SKODA - cu exceptia lui Citigo (masina mica, de oras) - toate celelalte au obtinut maximum posibil la testele EURONCAP (5 stele), cred ca este exagerata comparatia cu modelele DACIA.

    Declaratiile oficialilor francezi sunt CATEGORICE: DACIA este o masina cu conceptia/productia gandite pentru VOLUM si PROFIT, in cadrul grupului - pentru SIGURANTA, trebuie sa aveti in vedere DOAR portofoliul RENAULT.....

    Eu unul, chiar astept cu interes masina de serie SKODA Vision iV sau cum se va numi aceasta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru