Detalii oficiale despre viitoarea generație BMW M3: motor de 3.0 litri cu până la 510 CP pentru versiunea Competition

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație BMW M3 va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Sedanul de performanță va fi echipat cu un motor de 3.0 litri capabil să ofere 480 CP, respectiv 510 CP pe versiunea Competition. Sistemul inteligent M xDrive face parte din oferta nemților.

Noul BMW Seria 3 a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris. Câteva luni mai târziu, nemții au venit cu cea mai potentă versiune din gamă: M340i xDrive (foto). Aceasta este echipată cu un motor de 3.0 litri de 374 CP și 500 Nm.

Dar în scurt timp, nemții vor lansa noul M3. Conform declarațiilor făcute de Carsten Pries, directorul departamentului de planficare a produselor din cadrul BMW, viitoarea generație M3 va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Viitorul BMW M3 va prelua motorul care a debutat în urmă cu câteva săptămâni pe X3 M și X4 M. În aceste condiții, "varianta de bază" a lui M3 va oferi 480 de cai putere și 600 Nm, în timp ce versiunea Competition va dezvolta 510 CP și 600 Nm.

Pentru moment, oficialul BMW nu oferă detalii despre versiunea "Pure". Conform unor zvonuri apărute la începutul anului, această variantă ar urma să fie disponibilă cu transmisie manuală și roți motrice spate.

Totuși, viitorul M3 va primi același sistem de tracțiune integrală disponibil în prezent M5.

În aceste condiții, sedanul de segment mediu va beneficia și de un mod "2WD" care să-i bucure pe fanii înfocați ai brandului bavarez.

Echiparea de bază a noii generații BMW M3 va include suspensii adaptive și un sistem de frânare mai perfromant comparativ cu versiunile "civile".

Via | Evo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru