Detalii suplimentare despre viitorul Audi A2

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.01.2012
Oficialii Audi au afirmat că noul A2 va avea o caroserie mai ieftină decât cea a lui BMW i3 şi au prezentat informaţii suplimentare despre viitorul lor model.

Audi va construi noul A2 în două versiuni: un model 100% electric şi un hibrid plug-in echipat cu un motor cu ardere internă. Modelul se va lupta cu BMW i3, iar cei de la Audi folosesc acelaşi termen pentru a descrie destinaţia sa, megacity vehicle, după cum a explicat Stefan Sielaff, şeful departamentului de design de la Audi. Spre deosebire de BMW i3, oficialii Audi susţin că producţia caroseriei multi-material a lui A2 va fi mai puţin costisitoare decât cea a lui BMW i3, deoarece vor folosi volume mari de carbon.

Audi A2 va oferi patru locuri şi va avea o autonomie de aproape 200 kilometri în versiunea electrică. O staţie de încărcare specială, de 400 de volţi, ajută la încărcarea completă a acumulatorilor în doar două ore, spun cei de la Audi. În pricipal, nemţii vor comercializa acest model în Europa. Versiunea hibridă plug-in a lui A2 va fi echipată cu un motor pe benzină, fiind vorba despre un motor wankel cu un singur rotor, amplasat în spaţiul destinat roţii de rezervă, propulsor de care nemţii sunt foarte încântaţi. BMW i3 poate fi echipat şi el cu un motor opţional pentru extinderea autonomiei, unitatea în cauză fiind un propulsor cu doi cilindri, preluat de la o motocicletă.

Spre deosebire de conceptul prezentat la Frankfurt, versiunea de serie a lui A2 nu va avea direcţie cu comandă electronică, tehnologia fiind prea costisitoare pentru versiunea de serie. Şasiul viitorului A2 va fi realizat din aluminiu şi va avea numeroase elemente şi întărituri din fibră de carbon.

Unele panouri exterioare de caroserie (cel mai probabil plafonul) vor fi realizate tot din fibră de carbon. BMW i3 va utiliza ceva mai multă fibră de carbon în cadrul arhitecturii LifeDrive, de unde şi estimările celor de la Audi privind costurile.

Via | Motortrend

Comentarii (2)

  • A2premium
    "Caroserie mai ieftina"-Nu e cea mai fericita afirmatie pentru un model care se vrea a fi premium. Eficient cred ca era cuvantul potrivit
    2 0
  • Marian
    E corect spus mai ieftin, numa ca suna aiurea. Va fi mai ieftina caroseria dar masina va fi la acelasi pret sau mai scumpa, ca doar e Haudi .... :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru