Din 2010, taxa auto va fi platita de toti proprietarii, indiferent de vechime

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Incepand cu anul viitor, toti posesorii de masini vor plati taxa de poluare auto. Aceasta va fi inclusa in impozitul anual, spun cei de la Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului intentioneaza sa schimbe modul in care va taxa vehiculele incepand cu anul viitor. Astfel, noua taxa pe poluare auto - care va intra in vigoare din 2010, va taxa toti posesorii de vehicule din Romania. Ministerul Mediului considera ca actuala taxa are o forma discriminatorie fata de cei care isi cumpara o masina si se lucreaza ca noua formula sa fie echitabila pentru toti cetatenii.

Conform declaratiilor lui Dan Carlan, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, formula noii legi va fi echitabila pentru toti cetatenii, astfel incat nu doar cei care isi cumpara masini sa fie taxati. Astfel, statul va taxa si cetatenii care au deja masini inmatriculate in Romania, in functie de cat de mult polueaza vehiculele lor. Informatia a fost oferita presei in cadrul intalnirii Mediafax Talks about the Auto Industry, care a avut loc astazi.

Pe langa asta, Ministerul Mediului va incerca sa deruleze programul Rabla 2010 din prima zi a lunii ianuarie. Inca de la instalarea in functie, Nicolae Nemirschi a declarat ca taxele se vor schimba astfel incat poluatorii sa plateasca.

Ministrul Mediului nu a dat inca detalii privind criteriile dupa care vor fi taxate vehiculele din Romania incepand cu anul 2010.

Via | Mediafax

Comentarii (186)

  • marius
    in sfarsit !
    foarte bine..poluatorii sa plateasca !
    8 39
  • Tara de ***
    well, that's a big shit ! Sunt curios in ce valorii se va situa aceasta blestemata de taxa
    31 2
  • abc_e?
    Realitate
    Pai si cei care nu isi permit o masina noua ce o sa faca? eu inteleg ca e criza pe piata auto din Romania, dar nici aceasta metoda nu cred ca o sa duca la vanzari mai mari. Nu sunt convins ca se urmareste sa nu se mai polueze, deoarece si pana acum s-au platit destule taxe, si-n pretul benzinei exista o taxa care ajuta la alimentarea unor fonduri si nu s-a facut nimic in privinta poluarii.
    Ce masina isi ia un roman de rand, cu un salariu de 800 lei, in conditiile in care rabla lui valoreaza 3800 lei, iar cea mai ieftina masina este 26000 lei? O sa-si permita o astfel de masina (Logan) platind 10 ani rata la ea, iar daca mai punem si dobanda perceputa o sa se ajunga la o suma mult mai mare. Ce o sa faca cetateanul nostru in conditiile in care are o famile, plateste chirie+utilitati+mancare+scolarizare pt copii)+transport+medicamente(interventii medicale)+rata la masina?
    Statul urmareste sa puna criza economica chiar in spatele nostru, iar noi stam cu mainile incrucisate.
    Nu era de ajuns sa se plateasca taxa dublata?
    Aproape toate maisnile aduse din Germania polueaza mai putin decat rablele din Romania in conditiile in care erau Euro 3 respectiv Euro 4, iar vechiile Dacii nici macar nu erau vre-un Euro...
    63 3
  • observatorul
    solutia finala
    Nu cred ca os a fia taxa atat de mare incat sa te oblige sa arunci o masina veche cu capacitate de pana in 1800 max 2000 cmc ..daca este mai mare capacitatea probabil ca valoarea taxei o sa te forteaze sa o arunci la fier vechi . In final probabil ca cine nu isi permite , o sa mearga pe jos sau cu alte mijloace de transport in comun .
    15 4
  • abc_e?
    Pt observator
    Cu siguranta n-o sa se mearga pe jos ci cu mijloace de transport in comun. Astfel, pana acum, romanul cu rabla care a platit taxe la stat, rovigneta, etc. a platit de fapt la constructia de strazi si
    reconditionarea lor pentru ca acum sa mearga pe jos? E incorect
    23 2
  • ha ha ha
    e atat de amuzant cum statul gaseste mereu metode noi de a stoarce bani de la populatie. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... varza de tara
    46 3
  • alecs69
    de acord ca poluatorul sa platesca, dar din cate am inteles eu de la fostii si actualii guvernanti noi cei care am platit aceasta taxa de poluare am platit-o in functie de norma de poluare si de perioada (calculata de ei) cat o sa mai polueze(deci durata ei de viata pana o sa o dam la rabla), prin urmare cred ca ar fi de bun simt ca odata pusa in practica noua taxa sa ne restituie celor care am platit deja o taxa de poluare suma de bani, intrucat nu e drept ca pentru aceeasi taxa sa platim de 2 ori

    voi ce credeti????????????????
    35 0
  • abc_e?
    @Alecs
    sunt de parere ca nu o sa restituie nimic, doarece cei din guvern au avut grija ca banii sa ajunga altundeva decat au precizat, de exemplu banii ar putea fi in Audi-urile lor A6 Euro 5, asta ca sa nu mai polueze...
    apropo... de bun simt nu e nimic in Romania
    34 0
  • Cum se calculeaza
    Pai is doua probleme cu poluarea asta produsa de masini care nu au legatura neaparat cu normele de poluare EURO. Sunt curios si eu care masini vor plati taxa de poluare si in ce masura si daca va simtiti careva in stare sa imi spuneti care din urmatoarele cazuri de autovehicule va polua mai mult:
    - o dacie 1310 din '86 care a fost si radiata din circulati;
    - un renault 19 care e inca inmatriculat da sta in parcare pentru ca nu e utilizat sau
    - un golf VI Euro 4 care umbla zilnic "pe drumurile patriei"
    Asa ca o ultima parere taxa asta cel mai bine ar fi sa o coreleze cu norma euro si sa fie inlocuita taxei de drum din pretul combustibilului, daca drumuri oricum nu se fac.
    14 1
  • mircea
    romania is for loosers
    lasa ca io am masina inmatriculata in Germania si o sa vin sa va poluez gratis
    22 9
  • taxa
    Bun, si daca eu am platit in noiembrie 2008 1700 euro ca taxa de poluare cand mi-am inmatriculat masina adusa din germania... eu de ce sa mai platesc taxa de poluare inclusa in impozit??? Am platit o data 1700 de euro. Daca se baga orice fel de taxa de mediu in imposit sai in alta forma, voi da statul in judecata. Sa se faca diferenta intre cei care au platit taxa de poluare si cei care nu au platit, sub nici o forma a ei. Teoretic, toate masinile care au pltit t de taxa de poluare din 2006 incoace nu ar mai trebui sa platesc nimic ...
    27 2
  • Marius
    Din 2010, taxa auto va fi platita de toti proprietarii, indiferent de vechime
    Buna!
    Nu mi se pare echitabil. Am platit in 2008 la achiztionarea unui autoturism nou 2000 de Ron taxa poluare. Din 2010 sunt obligat sa platesc in fiecare an o taxa de poluare.Este o noua metoda de a stoarce banii de la toti posesorii de autoturisme.Vedeti taxa de drum:platim rovinita + taxa pe care o percepe statul prin combustibil.

    Conducatorii acestei tari satat cei care au fost la guvernare cat si actualii nu se gandesc doar cum sa mai stoarca banii de la popluatie. Oricum suntem pe primul loc in Europa la taxe si impozite. Inca o taxa in plus mai poate sa duca populatia ce naiba...

    O zi buna ..
    29 0
  • cozappz
    Am schimbat razgandeanu pe boc
    Si am dat din lac in putza! Cat polueaza 10 Loganuri sau 10 Golfuri sau 10 Meganuri pe langa un jaf de autobuz care merge 12 ore pe zi si scoate un fum de MORI? Mafiotii astia de politicieni ne cred tampiti sau retardati? Ce alta taxe mai vor sa platim? Nu poti nici macar sa-i dai in judecata! Cum putem sa facem ceva? Cu ajutorul presei!!! Daca scriem 100 de oameni pe forumuri ca politicienii sunt tampiti, o sa insemne ceva!
    36 0
  • pffff
    :))))))))))

    nimic nou, nimic surprinzator, aceelasi gand banal si acelasi dat neintersant din umeri ma cuprinde acum :))))))))

    puneti taxa pe aerul respirat de fiecare in parte si aia e.

    oricum nu se poate face nimic de catre nici unul dintre noi pentru a schimba ceva. daca te vaiti crezi ca intereseaza pe cineva, sau daca te revolti?
    in afara de a astepta si vedea ce se va intampla nu se poate face.
    15 1
  • taxa
    prea tare dupa ce am platit 30 mil taxa acum imi i.a si in fiecare ni inca o data banii...rusineeeeee
    17 0
  • Inca o taxa???
    Pai ieri ziceau ca avem sapte sute si ceva de taxe si onor guvernul a analizat in onor sedinta reducerea si simplificarea acestora. Si ca sa vezi! In aceeasi onor sedinta au hotarat sa mai inventeze o taxa pe care s-o adauge la cele jdemii. Asta, desigur, cu scopul de a analiza si reduce povara prea mare de taxe a romanilor. Numai vorbe si minciuni! E de RASU-CURCII! Asa baietii, tot inainte! Doar conduceti o tara de imbecili care va si plateste gras pentru ceea ce faceti... Plata asta este pe langa ce furati voi, ca poate nu reusiti sa bagati in traista atat cat v-ati propus...
    17 0
  • taxa
    pula.n gura voastra de marlani, imbecili si hoti....hotilor...nu mai stit ce sa furati.......
    30 1
  • Nu stiu de ce va stresati atat.

    Taxa de prima inmatriculare va oprea sa mergeti cu masina legal pe strada.

    Impozitul puteti sa nu-l platiti sau sa-l platiti partial cat vrea muschiu vostru si sa stati bine mersi multi ani :) Politia rutiera nu iti ia carnetu sau talonu ca n-ai platit impozitu :P
    15 2
  • RUSINEEEEEEEEE!!!!!
    Deci noi care am platit deja taxa de inmatriculare sau de poluare, sau cum s-o mai numi ea- MII de euro aruncati , acum trebuie sa mai platim inca o data ANUAL pentru aceeasi poluare? Adica am aruncat pe apa sambatei mii de euro degeaba?
    Asa au fost si cei dinainte, asa vor fi si cei de acum, asa va fi in vecii vecilor!!!
    16 1
  • soferul iadului
    ii fac ma , cum vor muschii mei !
    Eu am o dacie 1300 cu motor de BMW 2,5 litri motorsport , asa ca o sa gonesc cum vor muschii mei , doar nu o sa ma puna sa platesc mult pe motorul din talon ...nu ?
    8 6
  • Astia's nebuni!
    De parca n-ar fi destule taxe in tara asta. Ai dracu nenorociti, nu se uita la prietenii lor cum fura de nu mai pot, mai mult, ne baga si mana in buzunar! Si macar de s-ar vedea ceva, de s-ar face ceva cu banii aia pentru tara asta, dar nu se vede nimic. Nu mai avem spatiu verde, in Bucuresti abia se mai poate respira vara, se defriseaza industrial, industria polueaza si tot noi platim. 'Tu-le mama lor de nenorociti, astia ne omoara cu zilele! Pana cand, fratilor, pana cand? Asteptam alti 40 de ani ca sa incepem sa traim? L-am impuscat pe Ceausescu ca sa vina altii mai ai dracu?

    Greva fiscala, asta trebuie. Sa nu mai platim nici unul nici un ban la stat, sa ajungem jos de tot ca poate atunci ne trezim!
    15 0
  • media
    cred ca s-a dorit a se spune "presei" nu persei....
    5 1
  • POBEDA
    CE FAC CU POBEDA
    AM O POBEDA , O SA PUNA TAXA SI PE EA ? ..CRED CA ESTE MAXIM EURO 2 ..CA O AM DE LA BUNICU DE PRIN 60 ...
    10 0
  • REVOLTAT
    TAXA AUTO
    Ne paste o mare porcarie cu acesta UE ..idiotii care or sa zica ca ..domnule este pentrui mediu ..etc ..este pentru cacat ..sa fim seriosi , ca marea poluare este facuta de industri nu de masini . In fapt vor sa sustina indirect niste industrii din ce in ce mai supradimensionate , asa vor sa te faca sa platesti 10.000 de euro pe o masina low-cost daca doar atat iti permiti ..pt ca ford ..Audi ..sau alta marca de 8 ..9 ani o sa te coste prea mult pe an sa le mai pastrezi , asa ca la casare cu ele desi poate merg perfect . O sa le vindem la rusi poate ... Politica asta a taxelor pe masini vechi le convine la toti producatorii , le dai bani pe masini in perioada de garantie , dupa care arunci masina si treci la alta noua ca de..aia veche deja polueaza . Mare magarie , foarte mare magarie
    13 0
  • totul se rezolva cu taxe
    deci nu este general obligatoriu ca la un salariu de 800 lei/lunar sa ai masina. corect ar fi ca cel care are sa si plateasca, daca isi permite. propunere: 1. impozit pe masina cel putin 1000 lei anual; 2. taxa poluare anuala pentru orice masina inclusiv la granita pentru cele straine.......... efecte: dupa parerea mea nu vor mai fi masini abandonate prin toate locurile de parcare si mai putine masini pe strada
    1 17
  • DEMOnick
    Tata lu' Papura Voda
    Cate taxe or sa mai gaseasca conducerea tarii se ne mai ia pe masini dupa: taxa pe poluare, rovinieta si taxa care a fost introdusa in pretul benzinei, dupa ce o perioada a fost anulata rovinieta, si as-a uitat sa mai fie scoasa. Si cea mai mare cretinatate ar fi sa mai platesc o data taxa de prima inmatriculare dar de data asta in rate anuala. Cine pune astfel de taxe sunt niste magari ca nici macar nu au masinile lor iar taxele le sunt platite tot de catre noi, oamenii de rand care tine in carca niste bolnavi mintali pentru a ne conduce tara. A trebui sa fie instituita o petitie on-line impotriva acestei legi daca nu tine cont de cei care au platit-o si eu as semna-o cu cea mai mare placere. Sper ca in curand sa nu puna taxa si pe taxele ce le platim.... sper ca nu le-am dat idei.
    8 0
  • mai destept ca misu:))
    @ misu
    Pana sa incepi cu 1. si 2. aveai dreptate.
    Dupa aia ai inceput sa debitezi tampenii. De ce as plati eu cel putin 1.000 lei anual cand acum platesc
    3 4
  • Pt Misu
    Este vorba de corectitudine
    Nu este normal sa fie pe strazi masini vechi de 15 ani cu moatoare de 3000 cmc conduse de pusti de 19 ..20 de ani care au cumparat masina cu 400 de euro , insa nu este normal nic sa generalizezis i sa spui pune taxe mari sa nu isi permita multi , si asa o sa circulam mai usor . in loc sa facem nfrastructura hai sa sa eliminam masinile cu taxe , ridicam taxa pana cand vedem ca se circula pe strazile noastrea cum se circula in anii 80 si gata . Poate altii nu au 2000 de euro pe luna sa dea 10 ..20 de mil pe an . Eu am dar nu ma las pacalit , sa puna mana si sa faca strazi , infrastructura ..nu sa puna taxe si impozite pe te miri ce ca sa isi rezolve incompetentele lor . Daca erau capabili profesional ar fi trecut la afaceri ..si nu afaceri cu statul , ca la marlanii financiare nu ii intrece nimeni .
    3 0
  • Pentru Marius
    Prietene esti prost de bauni. Cand tu te duci la WC poluezi mediul. Ce zici, sa ne puna guvernul si o taxa pe mersul la WC? Si faptul ca tu existi si respiri produce poluare. Ce zici? Merge si o taxa pe respiratie?
    7 0
  • da
    ar trebui sa ne luam toti biciclete si scutere si sa ii lasam cu buza in vant... sa nu vada nici un ban de taxa... nu mai stiu cum sa ne goleasca de bani si cum sa inventeze taxe noi. Acum s-au prins ca o sa scoata mult mai multi bani decat scoteau din taxa de prima inmatriculare.
    4 0
  • Turbatu
    Porcarie
    Mai ramane sa puna si un coeficient pe marci , ai un audi 1.9 vechi de 6 ani ..te-ai ars , este timpul sa iti blestemi zilele ca nu ai ales masina de 5000 de euro ..etc . Nu zic ca este o alegere buna sau rea , dar este incorect sa dirijezi piata spre anumite produse prin taxe indirecte . O sa vedem ca daca ai fix motorul de 1,2 litri nou bagat pe masina de 5000 de euro o sa ai taxa aprpape zero ..ca sa te duci sa o cumperi . Nu as fi mirat , si dupa acest fenomen o sa vezi cums e trambiteaza ca ce grozav este produsul , au triplat productia cu 180% ..etc ..Boc are nevoie de bani , si o sa puna taxe pe tot ce poate ca sa ii aibe ;-)
    5 0
  • Katan , Galati
    Tara lu' Papura Voda
    Traim in Romania si oricat am vrea sa facem tara asta sa mearga apar nu stiu ce idioti de prin guvern cu anumite idei,ca de asta sunt idioti,si spun ca dc unii sa plateasca,iar altii nu.Ei din ce sa traiasca mai bine decat o fac.Sa mai ia niste bani de la populatie ca si asa ne iau lunar aproape tot salariul minim pe economie.In loc sa gaseasca solutii ca sa scada din numarul de taxe si impozite pe care il plateste populatia ei mai baga inca o taxa.
    SA NE FIE RUSINE CA TRAIM INTR-O TARA FRUMOASA , DAR CU OAMENI CARE AR TREBUI,VORBA LUI MOGA,BATUTI DE MICI CU PARUL,FARA NUMAR.
    9 0
  • miezul
    mare cacat mananca statul
    aku k tot am platit taxa de poluare ,mai vor so includa si in impozit ,adika platim aceasi chestie anual , ca nu am avea destule porcarii de platit si treaba ii ca noi intram in europa doar cu numele , salarile vor ramane aceleasi atuncea sa vad cum ne vom mai descurca ca hai sa fim seriosi cu 300 , 400 de euro pe luna altii poate nici atata , mai vedem daka ne ajunge sa mai mancam ceva , asta e daka nu facem nimik ne trag dupa ei asa cum vor si vor stabili taxe dupa placu si nevoile lor , is tare curios oare toti suntem chiar atat de prosti sa mai inghitzim atatea porcarii zi de zi , in modul acesta nu vom realiza nimik decat daka facem ceva . si vorba lu Katan din galati nu ar trebui batuti ci trasi pe roata si pusi la zid ca nenorocitii traiesc pe spatele prostilor ca noi si o sai vedem zi de zi cu masini pe care noi doar in vise le vom putea avea , asta e sa-i ia dracu de conducatori prosti ca ei nu stiu cat trebuie sa muncesti sa-ti iei o masina apai sati mai faci vile , piscine etc . :(X :(X :(X
    8 0
  • HOTARARE.
    Puneti mana, ca si mine, si intrebati avocati, informati-va cat mai mult si voi, ca sa stim cum sa ne impotrivim. e ca si cum noi punem boii la caruta si ii lasam sa traga unde vor ei ! puneti mana si hotarati voi pentru voi, nu mai dati vina si nu va mai vaicariti. injurati degeaba. am mai spus, tara e de fapt a noastra - daca ne ocupam de ea. daca abandonezi, tara n-o sa-ti spuna niciodata mama/tata.
    E greu sa iti faci curat in casa, dar e mai bine decat sa stai in jeg si sa injuri. NU ?
    6 0
  • Silviu
    O platim de mai multe ori
    In 2007 cand mi-am luat un sh, am platit taxa 1200 euro. Acum trebuie sa o platesc din nou, dar anual? Traiasca politicienii din RO!
    5 2
  • tavione
    hahha
    ce bine'mi pareee!!! sa platim toti, in felul asta se vor face diferentele intre clasele sociale, masina este un lux!! nu ti'l permiti, te deplasezi altfel!! in felul asta s'a mai aerisit cat de cat si traficul prin bucuresti! sa'i vad acum pe toti cei care'si mananca de sub unghii si totusi isi iau masina, de unde scot bani!! toti analfabetii vor masini si bani, dar in acelasi timp sa stea si degeaba!! la munca putorilor, nu la bisnitareala!!
    1 9
  • Analiza
    Daca ar fi corecti ar pune taxa functie de cati kilometri face masina. Si asta pot verifica la RAR unde trebuie neaparat sa iti faci ITP-ul ca sa circuli.

    Si asa unele voci interesate afirma ca ar fi "bine" sa se faca ITP anual.

    Totusi nu cred ca Guvernul isi permite sa ii deranjeze (cel putin pana la alegerile Basesciene) pe cei peste 1 milion ALEGATORI posesori de Dacii si masini non euro care ar trebui dupa acest principiu sa plateasca ce mai mare taxa.
    1 1
  • basescu
    dar
    inteleg ca trebuie sa platim, dar cand o sa iasa din circulatie autobuzele si camioanele care polueaza enorm ?!
    4 0
  • ... si nu vor face ceea ce spun acum pentru ca practic nu va mai fi nici o frana daca iti iei masina second din tara sau din strainatate ori asta ar strica si relatiile cu industria auto romaneasca de la care probabil mai incaseaza si politica ceva...

    ...vreo sponsorizare sau daca nu , macar "liniste sociala"; si asta fundamentala pentru realegerile din decembrie.

    Deci e clar, nu va emotionati ca deocamdata sunt doar valuri si petarde de fum...
    1 0
  • mowgli
    nu va mai certati
    taxa asta va fi impusa la nivel european daca nu global.nu mai sariti cu cutitu la romania.vom fi obligati sa renuntam la masini, indiferent de masini.masina va fi un lux, ca in anii 1920, doar cei bogati isi vor permite asa ceva.poluare? incalzirea globala e cauzata de soare.temperatura medie anuala a crescut pe toate planetele din sitemul solar, si pe marte nu cred ca este bmw de 3500 din 70.incalzirea globala e un mare pretext pentru ca unii magnati sa-si alimenteze conturile pentru a-si finanta diferite planuri.

    iar pt cei care zic "cei ce polueaza sa plateasca", cititi mai atent, toti platesc, inclusiv voi, asta daca nu aveti skateboard.
    4 0
  • De unde le mai scot?...
    Daca tot is atata de sufletisiti incat chiar vor sa-i ajute pe acei discriminiati care si-au adus masini si le-au inmatriculat (unii au avut chiar "onoarea s-o plateasca dublu) ,atunci de ce nu pur si simplu le restituie acestora banii?...dar ei in loc de asta ii mai taxeaza pe cei ce au deja o masina inmatriculata k astfel (zic ei) prima categorie sa nu se simta discriminata.E de plans ce pot sa faca astia cu noi iar noi le intram in hora.Am platit ani la rand tot felul de taxe care nu se reflecta nicaieiri decat poate in avutiile celor care voteaza aceste legi spre propriul lor folos.Nu stiu pana cand vom sta sa cu mainile in san si nu vom lua atitudine si sa tot vb de solidaritatea si curajul pop. roman :(
    2 0
  • kaliany
    tehnici de mana a doua
    bravo boc!! cred ca de cand ai cazut in cap la andrei gheorghe in emisiune ca si ala e un alt bou, ti s*au deplasat neuronii si ai inceput sa gndesti ca tariceanu(vedear*as pamant pe el). Taxa pe poluare sau ce masa este numai taxa legala nu este ca si impozitul pe venit pentru care nu exista lege concreta in codu penal,deci oameni buni,din atatea sute de taxe s*ar putea sa va mirati daca ati afla ca poate nici jumatate nu snt legale,ok,taxele in finlanda sunt in functie de venitul fiecaruia,boc care face poc uita de asta,pentru el toti romanii cashtiga acelasi salariu ca el poate si mai mult,ar mai fi ca unde dreacu se vede ce se face cu banii din taxe si impozite?alocatia de stat nu este nici acum dupa apr 10,40 de roni cat au promis atunci,in *97 salariile erau de 300 de roni iar acum salariul minim este de 600 de roni dupa 12 ani de zile s*a dublat asa ca oameni buni stiti ce urmeaza nu? dupa alti 12 ani sa fie 1200 de roni si tot asa(2021)unii dintre noi n*am fost pe faza cand s*a furat mult si sansele ca sa ne intemeiem o familie sunt atat dar atat de ...m....icroscopice,sa fim seriosi!!! tot ce afacerei de peste 1 milion de euro au samburi de furt, in fine,ma intreb ce naiba o sa mai faca politicienii cand dupa 50 de ani cand or sa ramana 5 milioane de locuitori din cauza natalitatii in continua scadere(s*au inregistrat mai multe divortzuri decat casatorii),peste noi n*a dat nimeni nicio bomba atomica insa cu timpul acelasi efect va avea loc daca din 4 oameni ramane 1,in S.U.A legea le*a dat dreptul cetatzenilor sa cumpere arme pentru a se apara ipotriva statului in cazul in care acesta da o lege tampita cum este cea de la noi,defapt sunt sute,practic noi traim pe un pamant care nu face banii cat dam noi daca vrem sa locuim pe el,mai rau ca in NEW YORK,daca ni s*ar da dreptul sa purtam sau se cumparam arme,eu unul as cumpara un tanc,si foarte calm,foarte linistit as darama orice cuib de minti destepte,ma rog asa cred ei pentru mine toti sunt corupti,Isarescu tine euro sus ca sa dai pe logan tot aceeasi suma de bani ca si inainte sa creasca euro,foarte tare moshule!maine poimaine mori si vrei sa te ingropi in cosciug de aur sau ce?daca populatia ar avea si ea un cuvant de spus cand se voteaza legile astea varza poate ca altfel ar fi stat lucrurile,ei ne cred prosti,si noi avem facultati,si noi stim ce au de gand nenorocitii si noi stim destule ca sa*i impiedicam,ASA CA TREZIREA ASA CUM ATI FACUT CU PASAPOARTELE BIOMETRICE ASA SA FACETI SI ACUM CAND NU VA CONVINE CEVA!!!!!!!!!!!IMBRACATI GROS,HOTARATI SI CONVINSI PROTESTATI IN FATA GUVERNULUI SAU UNDE VREA MUSKIU VOSTRU ,DAR FACETI*O!!!!!!!!!!!! ESTE VORBA DE MILIOANE DE EURO SUTE CARE OR SA MEARGA IN BUZUNARUL CUI?AL CAPILOR MAFIEI DIN POLITICA,SI TERMINATI SA VA MAI CERTATI,EI VA DAU MOTIV DE CEARTA,,MOBILIZATI*VA!!!!!!!!!!!!! SKIMBATI CONDUCEREA,SI DACA NU VA CONVINE DATI*I JOS,FACETI MISTO DE EI PANA RENUNTA SA MAI CANDIDEZE PENTRU MILIARDE DE EURO CE INTRA PE MANA LOR,POLITICIENII DIN ROMANIA NU SE PRICEP LA ABSOLUT NIMIC IN TARA ASTA DECAT LA INVENTAT LEGI SI TAXE PLATIBILE,IN CAZUL ASTA AS VREA SI EU O TAXA SA MA PLATEASCA STATUL CA EXIST SI CA SUNT FRUMOS SI ETC,CA PRACTIC DE ASTA FIECARE CU TAXA LUI CINE VINE LA PUTERE GATA STI CA ADUCE O TAXA NOUA CA MOS CRACIUN CU DARURILE, MULT NOROC FRATILOR MEI ROMANI MA REFER CEI CARE INDURA TOATE ASTEA DIN CAUZA NENOROCITILOR ,MULTA SANATATE SI TOT CE VA DORITI VOI MAI MULT SA VI SE IMPLINEASCA,AVETI GRIJA DE VOI SI NU LASATI VIITORUL VOSTRU SI ODRASLELOR VOASTRE PE MANA RETARDATILOR ASTORA!!!!NUMAI BINE VA PUP!!
    17 0
  • taxe2bfa
    oare ala din germanica de ce isi vinde masina de 3000 cc cu 400 euro? crezi ca daca era la noi nu si-ar fi permis sa o mai tina? dar acolo sunt niste taxe de te urci pe garduri. la noi toti taranii vor masina. nu conteaza ca da ultimii bani din casa dar el are masina si se uita la ea.plateste! asa mi se pare normal
    1 6
  • misule esti praf
    Cine ti-a zis tie ca aia le vand ca n-au bani sa le intretina?

    Te-ai gandit ca poate le vand ca au bani de una noua =))
    6 2
  • taxa
    eu sunt iubitor de masini clasice detin chiar o batrana dacie 1100 cu banii nu stau prea bn dar vreau sa pastrez aceasta masina.dc imi baga astia o taxa deaia de nu face masina crd ca o sa renunt la ea sau o radiez si o tin ca piesa de muzeu in garaj.
    oare masinile certificate istoric adica cele care au trecut in talon vehicul istoric vor fi scutite de taxe?
    4 1
  • Analiticu'
    taxa
    Cel mai mult s? pl?teasc? politicienii,pentru c? ei sunt principalii poluatori !
    4 0
  • razvan
    hoti
    Nu e corect, eu deja am platit taxa auto de poluare, de prima inmatriculare sau cum vor sa ii mai spuna...peste un an o platesc iar!!! Chiar ne cred prosti!!!! PDL si PSD-u au promis ca anuleaza taxa, nu ca o reduc!!!!
    4 1
  • taxe si taxe si taxe numai taxe....
    nu este corect dar credeati ca o sa anuleze taxa?
    doar slogan electoral pana au ajuns unde trebuie in rest asteptati inca 4 ani si va vor servii aceleasi gogosi.....
    ps
    cei care au cumparat masini acum dupa 2007 au platit taxa de poluare e adevarat dar si cei care au cumparat masini inainte au platit taxe sub alta denumire ex. taxa vamala pana in 2006 care este echivalenta cu taxa de poluare de acum .
    2 0
  • Niste ordinari nenorociti, pana unde oare o sa mearga-n nesimtirea lor, oare cu ce naiba gandesc dobitocii astia si culmea culmilor sunt platiti de noi ca sa ne fure tot pe noi!!!...daca eu cu dacia mea din '97 fac cam 5-6000 de km /an sau atatia pensionari cu dacii de prin anii '70-80 pe care le scot de 3-4 ori pe an din garaj e normal sa platim poate chiar mai mult dacat altii cu masini straine care poate fac si 50000km/an??? dar vezi doamne ei au euro 4-5 si nu polueaza ca dacia ca ia nascut ma-sa in masini straine...)))......'rati ai dreacu cu masinile voastre!!!!!!!
    2 2
  • @ETC
    Nu cred ca e firesc sa ii injuri pe cei care desi mai tineri ca tine au masini noi si mai scumpe. Ai sa fii uimit ca unii chiar au muncit pentru ceea ce conduc si discutia e legata de altceva si anume de faptul ca noi parca suntem partenrei cu statul, orice facem, trebuie sa dam si la stat o parte. Ei ne dau la schimb gropi, drumuri vesnic in lucru, vezi zona Basarab sau Baneasa, preturi mari la combustibil care nu se sinchisesc sa scada cand scade pretul barilului sau Euro dar sar cat de sus pot cand acestea prind o mica crestere. Ei nu vegheaza la asta, ei vegheaza doar la buzunarul nostru sa nu ramanem cu nimic si sa dam pentru lucrurile pe care muncim orice fel de impozit posibil.
    Nu e vina nimanui ca unii au Dacii din 1900 toamna si altii masini ultimul model, toti ne intalnim pe strazi, ne injuram intre noi ca nu avem loc sa ne miscam si pentru asta platim o sumedienie de taxe, cum vi se pare? E amuzant nu? Daca transportul in comun ar fi mai dezvoltat as renunta la masina dar in momentul de fata este imposibil. Refuz sa ma frec de aurolaci in tramvaie insalubre si sa ma inghesui cu oameni care au probleme cu iginea si sunt certati chiar si cu apa!!!!!!!!
    4 0
  • asta e romanu
    ..cum e bancu ala ....de ce sa moara capra mea ,sa moara si a vecinului. .ma refer la astia care au iesit in strada cu taxa.{samsari si baieti care aduc masini de afara} la super masini nu aveau bani de taxa............................ .
    0 2
  • Razvan
    Poluare gratuit
    Nici o problema, dupa cum spunea si cineva mai sus. Am masina inscrisa pe Bulgaria si voi polua Romania pitoreasca in mod gratuit, impozitul incasandu-l statul Bulgar iar noxele cel Roman ;)
    6 1
  • taxa foarte mare
    am fost astazi sa-mi calculeze taxa pt o masina de 1986 cm cubi,an 91,euro1.prima data mi-a zis ca este 600 milioane taxa,apoi a mai calculat odata si zice ca a gresit si ca taxa este 2780 euro.oare nu a gresit si a doua oara!!!?stie cineva exact cit ar trebui sa fie taxa la aceasta masina? va rog mult sa imi spuneti daca stiti careva.niste angajati cu bani,care nu au habar sa scrie,dar sa mai si calculeze,altfel nu pot spune.
    1 1
  • De ce credeti ca toate rablele din Germania au ajuns pe la noi?
    De ce credeti voi ca toate rablele de 15 ani din Germania au ajuns la noi? Pentru ca acolo sunt taxele foarte mari pentru maisnile vechi , si neamtul in loc sa duca masina la fiare vechi, unde trebuie sa plateasca pt asta, o vinde romanilor si mai castiga ceva. Toti taranii cum a spus "misu" si-au luat BMWeee din 1994 ca de ce sa mearga el cu Logan , sa mearga cu Bmw ce pana lui........ca sa fie ciumeg...si isi mai pune si un lang de 10kg la cat, ochelari Armani de la Chinezi.... si e Jmecher...

    De aia nu ajungem noi nicaieri.....ca suntem dati dreaq.......sunt unii care nu au casa sau nu au ce sa puna pe masa , dar isi fac credit pt BMW din 1994 din Germania pe care da 2000E, se bucura de ea cateva luni si cand incepe sa cada...se uita la ea ca nu mai are bani sa o repare. NU mai spun ca majoritatea nu trec nici rarul pe la noi.

    Problema cea mai mare a romanilor este ca nu isi vad lungul nasului.

    In vest, Franta, Germania, taxele pt masinile vechi cu euro 1,2 sunt foarte foarte mari si se platesc odata cu impozitul anual.

    Plus ca mai sunt astia care sunt ei ciumegi si pacalesc statul Roman si inmatriculeaza masinile in Bulgaria etc. Doamne fereste sa te loveasca unu din asta cu masina, ca iti da o asigurare scrisa in bulgareste si apoi stai si te uiti la ea ca bou ca nu stii ce sa faci,......te duci la service si o iei in mana.............in cel mai fericit caz astepti luni de zile pana deconteaza aia banii la service-ul care ti-a reparat masina......
    3 3
  • ridicativa
    suntem vaca de muls noi cetateni sus revolutie jos cu umflati din parlament
    5 0
  • marius
    :(
    eu am o dacie mai veche,ce e adevarat dar saraca nu scoate fum cum scot autonuzele alea vechi de 100 de ani sau autocamioanele alea ale unor institutii care credetima ca polueaza de o mie de ori decat orice masini de la noi.pe alea nu le vad nimeni?e hotie fratilor!!!!!!se cer atatea taxe de te rup,ravinieta,impozit ......trebuie facut ceva ca asa nu se mai poate,dar din pacate cred ca noi muritorii de rand nu putem face ceva!rusine sa le fie
    2 0
  • poluez daca vreau
    am un audi a4 adus recent din germanica si astept cu nerabdare sa vad ce se intampla din 2010 daca imi convine o inscriu aici daca nu la vecini nostri ca o duc mai bine ca noi
    1 1
  • @Mihai - de ce vorbesti fara sa stii, in Germania nu sunt taxele asa mari (raportat la salariul lor) si sa stii ca foarte multi la ei au vechituri, euro2 cu care merg bine mersi pe autostrazi
    3 0
  • platesti taxa mai mult ca si cit ar costa rabla lui taricila noua gunoiul societatii ce este
    2 0
  • taxa
    e inadmisibil ca eu cetatean al Romaniei "cik' cu drepturi" sa platesc 50_60 milioane lei vechi k sa c? k sa_mi pun niste numere pe masina mea adusa din gemania , franta etc.. adik astia ma obliga sa le fak lor p... mare si sa cumpar logan kr e 0 barat fata de orice masina straina k sa nu mai platesk taxa...d kkt .politicienii fac ce vor p... lor.bulgarii de ce nu fac la fel? bravo lor JOS TAXA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    5 0
  • TAXA DE CACAT
    TAXA DE CACAT -TARA DE CACAT
    TARA FARA REGULI
    CE TREABA ARE VECHIMEA UNEI MASINI ??? NU LA TOTI PLAC MASINILE MODELE NOI ,CARE UNELE PUR SI SIMPLU ARATA CA DRACU SI MERG MAI PROST CA CELE VECHI !!!!
    CONCLUZIA . TRAITI AN ROMANIA LU PESTE SI AR TREBUI SA VA TREZITI !
    AICI AFARA UNDE SUNT EU NU SE PLATESTE TAXA EURO 1-2-3-4-5 ETC , SE PLATESTE PUTEREA MASINI ,CAI PUTERE .
    MASINA CARE DEPASESTE ANUMITA VARSTA DEVINE MASINA ISTORICA SI TAXELE SCAD CU 80 %(AN ROMANIA CRESC CA DOAR ROMANIA E MAI AVANSATA DECAT GERMANIA, ITALIA , ETC .
    IN FINAL NE,, CACAM ''DEGEABA PE NOI AICI ARUNCAND FEL DE FEL DE CUVINTE DACA UN MAINE MERGEM CU TOTI SI PLATIM ACESTE TAXE . PLATIM , ATUNCI SE ANTELEGE CA NE CONVINE !!!!
    UN SALUT TUTUROR !!!
    4 0
  • Intrebare ... ?!
    Si daca din 2010 toti vor plati ... mie cine imi da aia 2000 de euro inapoi ... ? aia 2000 de euro pe care i-am platit pentru taxa de poluare cand am inmatriculat masina ? :( Hotie pe fata !!! In Spania, Franta si multe alte tari din uniune lumea nici macar nu stie ce e ala euro 2 , euro 3 si alte norme de poluare :))
    3 0
  • pana la urma ne luatzi si gatu'
    bai fratilor da luati-ne si gatu k ne-ati stors de bani cu taxele voastre futuva in gura de ciordari
    5 0
  • elchupacabra1978
    taxa ilegala
    eu am platit taxa auto-poluare sau cum s-o mai intitula ea. am dat statul in judecata si deja am castigat de la prima infatisare.
    2 0
  • andrei59
    taxa mediu
    cine stie cit ma coasta taxa ptr skoda1.9 tdi 2003.pls-ms
    0 0
  • @ Andrei .....dupa cate am auzit / inteles impozitul se va calcula in functie de emisiile de CO2 ale masinii tale.

    @ tuturor romanilor nemultumiti:

    Ce putem sa facem in legatura cu taxa? Nimic. din pacate carnatii din guvernare ne lovesc bine acolo unde ne doare.
    degeaba stam si plangem pe forumuri , impozitul vine, noi il platim, ii injuram bine .....dar apoi uitam

    Singura posibilitate vine de sus.......de la forurile externe ......sau poate de la "forul suprem" ;)
    2 0
  • taxa
    ce sa va fac daca votati pe cine nu trebuie. acuma cine nu isi permite sa plateasca taxa, o sa ramana fara masina. poate in felul asta se va putea circula pe strazi.
    2 0
  • vai mama mea
    taxa
    FRATEEE deci nu ne mai luam masini ca astia ne ia si pielea dupa noi da las sa nu fie bine cum vor ei din 2010 sa vezi ca pana la urma omu sarac isi pierde rabdarea vai de mama noastra romani deci nu ti mai cer gramada bani acu iti cer anual si stai ca dak gandesti bine o sa coste mai mult adunat dea lungu anilor deci in concluzie saraci merg pe jos si cei care au bani masini de lux care poluiaza mai putin a si adio dacia batrana ce doar nu vreti sa ne facem de ras .in italia se circula cu fiat panda un dric noneuro si lu astia nu le mai e rusine
    3 0
  • taxa
    Taxa ramane aceeasi si in 2010.Boc ne-a mintit din nou.Niste jigodii de guvernanti.Mai am putin si ies singur pe strada de o sa zica lumea ca sunt nebun.Nu se mai poate cu scursorile astea de guvernanti!
    5 0
  • Florin
    un mare cacat
    am vrut sa mi cumpar un audi a6 cu motor de 4.2 benzina. Masina facea si ultimul euro , pretul cerut de proprietar fiind 17.500 , am reusit sa-l mai aduc cu picioarele pe pamant cand i am explicat cum sta treaba in THE LAND OF CHOICE a lu nea Base si Boc piticu porno kre de la o vreme incoa` vad ca si-au facut un mare scop de a ne jecmanii ca pe ultimii talhari !! alta a fost problema ... taxa de inmatriculare care era .....tineti-va bineeee 3950 de euro :) !
    Am renuntat , cu mare durere in suflet, gandind rational ca nu are rost sa contribui cu cei 3950 la campania electorala sau de ce nu la demnitarilor nostrii.
    Trebuie sa ne multumim cu motoare sub 2 litrii ca sa nu cumva sa deteriorez eu stratul de ozon cu motorul meu de 4 litri mai mult decat combinatele , vapoarele , truck-erele, si avioanele !!
    Intelegeti ideea ? I-a apucat pe toti spiritul GREEN / ECO sau cum mortii masii ii zice , dar eu sincer i-as taia pe astia doi cu lama si as pune sare pe ei ! :)
    3 0
  • ovidiu
    eu propun revolutie......CAND VA HOTARATI CA NU SE MAI POATE PUNETI O DATA SI O ORA SI O SA VENIM IN NUMAR MARE.
    7 0
  • iulian
    vin si eu la revolutia aia ;)
    7 0
  • taxa
    sunt curios sa vad cum se va calcula noua taxa? in functie de capacitate? ce ar insemna de ex un motor de 1997 cm? adevarul e ca nu mai stiu cum sa jecmaneasca banii de pe saracii oameni.sa le fie rusine.pt asta nu am sa merg la vot.nu merita niciunul nimic.toti sunt niste hoti care isi bat joc de noi,oemenii..........
    2 0
  • banderasss
    amaraciune
    a
    1 0
  • banderasss
    amaraciune
    numai forumuri si forumuri si idei si pareri dar in concluzie numai vorbe si litere
    santem tari in clantza putem sa dam cu parerea la infinit ca e doar o varba-n vant
    ce va fi dupa 1 ianuarie 2010???? poi ce sa fie o sa se scoata taxa si o sa ne inmatriculam masinile aduse de dincolo
    se va micsora pretul la combustibil cu pila la 78%
    se vor asfalta drumurile peste noapte
    se vor marca trecerile de pitoni cu un alb orbitor vizibil de pe luna pe timp de zi semafoarele vor fi eliminate deoarece bunul simt al participantilor la trafic va fi atat de bine dezvoltat incat vei fi invitat sal depasesti pe cel din fatza ta se va elimina impozitul auto din motive de criza financiara se vor vopsi toate masinile pe banii primariilor sa demonstram ca santem o tara integrata 100% in ue VA FIII RAIUL PA PAMINT ROMANESC si astea fiind gata in celmult 3 luni de zile vom finaliza proiectul autostrazilor suspendate a opta minune a lumiii care va fi demarat de noul presedinte al statului care inca a ramas o enigma asa ca 2010 va fi un an bun si plin de prosperitate
    0 0
  • banderasss
    amaraciuni
    am si eu o durere mare in suflet am adus un BMW din 95 tds o bijuterie de masina si astia mia bagat taxa de stau cu ea in fatza blocului de un an de zile.
    Daca de la 1 ianuarie nu se scoate taxa voi umbla fara numere bag p...la am un preten care a fost prins anul asta de 7 ori cu nr false si i sa facut dosar penal de catre organele in drept[muistiiii] si cand a ajuns in instantza i sa dispus NE inceperea urmaririi penale deoarece nu constituie un pericol public si asta sa antamplat de 7 ori pina acum
    0 1
  • banderasss
    amaraciuni
    ce or sa faca or sa bage toata tara la pushcarie????????? decat sa stam pe forumuri sa ne amaram mai bine ne luam familia la o plimbare ci masina in orash nu????????????
    2 0
  • banderasss
    amaraciuni
    O intrebareeeeeee
    Cum un BMW 525 TDS din 1995 la care ai scrie CLAR in cartea de identitate de germania ca este EURO 2 ,astia de la RAR satu mare mi lau scos EURO 1 pt ca ziceau ca a fost recatalizat motori si cica sa le aduc acte de la firma care a recatalizat motorulll [muie pe fatza sa ma taxeze mai mult] deci repet in carte scrie ca este EURO 2 si castea a fost tiparita in 1995 18 februarie....Am sunat in germania si tipu a ras de mine a zis ca nu a auzit de asa ceva....Na ce zicetzi?
    2 0
  • lorand
    taxa
    tarani toti ne fura asa pe fatza stiti totusi nooi suntem aia prosti ca ascultam de ei dai draq ......ar treb sa le blocam intrrile la rar aiaiproblema ca zicem ce zicem aici si de facut nu facem nimica........ar trebui sa protestam pe scara larga si siar schimba modulde a privi lucrurile.........credetima
    2 0
  • vali30
    sa i ia dracu cu taxa lor
    am cumparat un citroen jumper nimai eu stiu cum.am zis sa l iau mai nou ca na sa nu platesc taxa.masina e din 2006 si cand am facut rar ul a iesit euro 3.asa ca am de platit vreo 3000 de euro.nu stiu cum o fi calculat ametitii aia taxa ca la un cazan de 20 de ani platesti putin si la una mai noua platesti de ametesti.sa i ia dracu acolo .bataie de joc.stau vreo 400 acolo si dorm si toate cad pe bietii oameni.eu zic sa dea o lege sa mergem cu bicicletele ca e mai simplu.rusine rusine rusine
    3 0
  • sa-i ia Dracu' cu taxa lor
    Ar trebui sa protestam toti cei care suntem
    in aceasta situatie. Cativa blestemati isi bat
    joc de un intreg popor. Eu i-as bate, dar
    haideti macar sa protestam, sa organizam
    o data si o ora si sunt sigur ca o sa vina multa lume !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    4 1
  • sf
    hotilor meritati pusi la zid. nu stiti de unde sa mai furati iesim la greva
    4 0
  • sf
    in ianuarie la protest ii inpuscam de ratati
    4 0
  • adryan
    taxa
    traiam intr o tara de cacat nicaieri in lume nu se plateste o asa taxa zisa taxa auto sau taxa de poluare am umblat in multe state ce fac parte din ue dar nu am intilnit asa sume mari ca sa iti poti inmatricula masina maxim 200 300 de euro sa le fie rusine parlamentarilor ca nu mai stiu pe ce sa isi cumpere vile la mare si la munte si ultimile modeluri de masini
    1 0
  • florin
    taxa
    aici sunt niste manevre pe care noi nu o sa le stim sau poate nici nu o sa avem idee....in fine orcum platim o gramada de taxe care unde merg se vede ceva si mai vor,sant scarbit nu mai stiu cum sa ia bani oamnenilor,de luat ti iau cu 2 maini cand e de dat ceva inapoi cum a fost cu taxa si oamnei au avut de recuperat bani cat au umblat saraci multi au renuntat ii purtau dintr-un loc in altul,fratilor bine nu o sa fie... respecte
    1 0
  • fara subiect
    taxa asta e oricum un pretext in tara asta de kkt asa ca tocmai poluez moca cu o masina din anglia pe care nu am s-o inscriu ca plm cu bani stim toti ca e greu da am sa poluez gratis sa vedem ce mai pot scoate
    sugativele dracului
    4 0
  • roffyboy
    Hotii
    hai sa fim seriosi.. la cate taxe ne'au pus... inca una in plus nu strica.. futui'n gura de jegosi...
    bey care aveti o bomba... ca sa mor eu de nu intru in iei in parlament cu tot cu bomba..
    oare o sa ne mai fure mult..??
    5 0
  • Acum o saptamana am primit un M5 la un pret de 3000 de euro, din 2000 masina. Motorul de 4.4l. Am refuzat masina pentru ca la mine in tara Romania, cineva se ingrijeste prea bine de parcul auto, intrucat sunt plecat din tara. Nu va mai plangeti atat. Astia suntem noi, si daca am ajunge in locul lor, am face la fel sa stoarcem banii de pe saracii oameni. Adevarul doare,cand te vezi cu puterea in mana uiti de restu. Ce as putea spune in rest...? Hai sa ne bagam _I_ in ele de masini, si sa umblam cu scutere. Sa traim intr-o comunitate de biciclisti, si ei sa ne rada in fatza printr-un geam fumuriu de S. Romania tara mea, hai noroc sa traiesti !
    0 0
  • MIRCEA
    BA DAR HOTI SUNT ASTIA NU DESTUL PLATESC ASTIA CARE LE IMATRICULEAZA, SA PLATEASCA SI ASTIA CARE LE AU IMATRICULATE CA NA DE UNDE OR MAI FACE BANI DAK NU MAI IMATRICULEAZA NIMENI
    1 0
  • vdc
    hai la revolutiee!!!!!!!!!!
    2 0
  • poluare
    oameni buni au incercat sa ne fure si vor continua cu acest lucru ,noi nu vom putea face nimic.decurand am facut RAR-ul la passat E3 159 c02 .se intreaba cineva ve euro are loganul va zic eu ultimul model 16 benzina depaseste 200c02 .dar fiti sg ca ei vor face ceva ca tot cei carre nu is permit un logan sa plateasca
    1 0
  • sunteti niste hoti..................................puneti taxa si pe aerul ce respiram......................................................................HOTIIIII>>>>>>>>>>>>>>>>>............
    3 0
  • taxa
    de ce uniune europeana nu ii taxeaza pe iei, cei de la guvern pentru taxa auto si ne taxeaza tot pe noi? sunt niste escroci totii
    dumnezeu oare doarme?
    2 0
  • Daniel
    PETITIE!!!
    HAI SA FACEM O PETITIE CONTRA ACESTEI TAXE IMPOTRIVA NOASTRA!!!
    4 1
  • ROMANIA
    Romani prosti !!!!!
    NU se va face nimic..toti o dati cu pareri, asa cum va faceati Daciile in spatele blocului si stiati de toate, asa credeti si acum, ca stiti de toate si schimbati voi lumea..
    Petitii si alte chestii faceti, dar faceti degeaba. mai bine ati emigra, vreo 80 % dintre voi. Mi-e sila de atatea, dar nu o sa faceti nimic..sunt 20 de ani de cand ati crezut in ceva si cu ce v-ati ales: sa discutati ca niste frustrati ce sunteti doar pe forumuri..BOILOR...mai bine ati pune mana pe arme sa schimbati ceva in tara asta, dar asta nu s-a reusit de mai bine de 2000 de ani..VOI chiar nu intelegeti ca suntem o tara de hoti si ... (la propriu si la figurat) ?!!!!
    3 0
  • Ce sa fac ?
    Cine imi da o mana de ajutor ,daca cumpar acum un Opel Caravan 1,6 euro 3 din "99 merita sa o cumpar anul asta ori sa las pe anul viitor si care ar fi taxa de poluare ca nu stiu unde sa mai caut la calculator auto ca imi da mari diferente
    0 0
  • In continuare..........
    masina costa cam 2000 euro in germ, emisi 180 g,este euro 3 si nu stiu daca romanasi nostri accepta euro 3 ori o baga la euro 2 si platesc taxa prea mare,datzi-mi o ,, IDEIE "cum sa fac
    0 0
  • @Cry
    Suna la RAR si intreaba la ce norma este clasificata masina ta; iti trebuie seria motor. Apoi calculeaza taxa si de acolo tu decizi daca sa ti-o cumperi sau nu.

    Pe viitor utilizeaza sectiunea "Intrebari si Raspunsuri" cand mai ai intrebari.

    Uite si link: http://www.automarket.ro/raspunsuri
    0 0
  • suntem taxati din nou,rusineeeee
    aceeasi Marie cu alta palarie,taxa lor,indiferenta guvernantilor sper sincer ca va scoate romanul in strada, cat mai poate rabda?inteleg ca acesti guvernanti gandesc doar de la nivelul lor in sus,vad doar salarii de la medii in sus,de la clasa de mijloc in jos(CLASA CE NU EXISTA LA NOI)nu existam pentru ei decat la alegeri,sunt diabolici,de o rapacitate incredibila,nesatui......astept o noua revolta in masa,nu vad alta solutie si sigur voi fi acolo....m-am saturat de ticalosiile lor,vreau dreptate.......
    1 0
  • auto
    Se scoate taxa auto de la anul?????????????/
    7 0
  • Pai ce sa facem acum ne plangem si cand a trebuit sa merge-ti la vot a-ti stat acasa au mers babele si mosi de l-au votat pe ala, pai aia n-au masini si nu-i intereseaza :))
    3 1
  • guvernul
    jos hotiaaaa
    5 0
  • nu aveti nici o treaba
    stiti voi zicala...nu ne-am nascut frate in locul potrivit, romanie de r....
    2 0
  • just a man
    hai pe ei!!!!
    Pai ce sa zic ma oameni buni....nu l-ati votat voi pe BASE? acuma pe bune de ce va plangeti? eu unu chiar o sa bufnesc in ras cand o sa bage astia taxe si iar taxe....sa bage si pe O2 nu m-ar mira pe bune....da nici de-al naiab nu ies in strada , o sa rad de votantii lu BASE....cum o sa strige....JOS BASESCU!!!!


    FUNNY HA? :))))
    4 0
  • taxa auto
    care am platit taxa sa fim scutiti in urmatorii ani 5 ani
    2 0
  • bisnitar
    taxa
    PE LANGA CA PLATIM TAXA DE PRIMA INM AUTO MAI PLATIM SI POLUARE IN PLUS +++PAI DACA SUNTEM EUROPENI SI DUC MASINA DIN EUROPA DE CE MAI PLATESC TAXA MAI O DATA TARA DE RAHAT.JUR CA VOI UMPLE TARA DE MASINI DE FRANTA SI BULGARIA SI DIN TOATE TARILE SA CIRCULE ASA ...TOT STATUL PIERDE.VA BAG IN FALIMENT MAAAAAA.NE MANCATI ZILELE ,GUNOAIE
    3 0
  • priviti in exterior
    bag picioarele in ea tara de rahat,nimeni nu face nimic?eu cred ca o sa fie o revolutzie pana la urma ca satui suntem toti de sugacii astia care nu stiu sa vorbeasca decat de impozite,taxe si procente,pana la urma o sa vada si cei din capitala europeana ce smenuri se fac la noi in tzara.....jos taxele!!!!1
    7 0
  • Copanu
    GREU
    Din start vreau sa spun ca nu sunt de acord cu taxa asta oricum s-ar numi ea, fiind principalul motiv ce ma retine sa nu-mi iau masina din germania. adica nu vreau sa mai cheltui pe masina inca un sfert din cat am dat pe ea DAR taxa asta e foarte greu de calculat (asta in cazul in care vrem sa fim drepti si vorbim de poluare).

    sa zicem ca am o masina peste 3500 cc care polueaza X g/km, si tu ai un 1900 cc care polueaza Y g.km. acum depinde cati km parcurge fiecare anual pt a determina care polueaza mai mult.

    cum calculezi? la benzina? la nr de km pe an.

    ""jos taxele???"""..... dar cand mergi pe strada si trage o raba langa tine si nu mai vezi la 2 m distanta si-ti vine sa urli ca nu poti respira pe ala cine il taxeaza? plamanii mei cine-i plateste?

    nu sunt de acord cu "jos taxele" dar sunt de acord cu folosirea banilor responsabil.

    in cazul in care vrem sa fim corecti si sa platim ce poluam. dar cred ca cel mai bine ar fi sa platesti in benzina astfel TOTI din romania ar plati taxa de mediu indiferent ca e inmatriculata aici, un Bulgaria sau in Mexic. in felul asta TOTI poluatori din Romania platesc in ROMANIA. poate o sa-mi dati in cap dar nu pot sa gandesc altfel.
    in felul asta nu va mai fi rentabil sa-ti inmatriculezi masina in alta parte ca oricum platesti aici.
    4 0
  • Taxa de inmatriculare 2010
    va rog frumos daca aflati ceva din 2010 pentru taxa de prima inmaticulare sa ma anuntati pe urmatoarea adresa de mess: m_ihaita1997bv@yaho.com
    1 0
  • alinbisnitaru
    FARA TAXA AUTO
    SIMPLU !! AI O MASINA DE EX. AUDI A4 MOTOR 2500 TDI DIN 2000 IN ROMANIA EURO 2 !!? TAXA UNDEVA 5000 EURO !!!! ASA CA ., MERGI IN GERMANIA CU ACTELE DE EX. ITI CUMPERI ASIGURARE PE 3LUNI O COMPLECTEZI MERGI LA PRIMARIE (ZULASSUNG) PREDAI ACTELE MASINI SI ASIGURAREA MAI PLATESTI 46 EURO MAX SI AI MASINA INMATRICULTA 3 LUNI INDIFERENT DE MOTORIZARE SAU GRAD DE POLURE NON EURO SAU EURO 4 PLATESTI LA FEL ..BAFTA.. INTREBARI ?
    0 0
  • alinbisnitaru
    FARA TAXA AUTO
    AM OMIS SA SCRIU PRETUL ASIGURARI !! 200 EURO PE 3 LUNI CARTE VERDE INLUSA ...UN FEL DE FULL EUROPE ASIGURAT 100%
    0 0
  • Luc 13
    Taxa de poluare = .....
    Daca se vrea sa fie "taxa de poluare" atunci sa o lase doar in pretul carburantului, iar eu voi plati atat cat circul, adica cat poluez!
    Ceea ce vor idiotii astia pe care i-am ales, este sa ne talhareasca legal, ocrotiti de o lege pe care se cracaneaza sa o conceapa cat mai pe neantelesul populatiei! Ar fi interesant rezultatul unui referendum online (ca tot ii place lui BASE sa "asculte" vocea populatiei) si care sa le fie adusa la cunostinta parlamentarilor care ne "reprezinta" interesele, nevoile si parerile inainte de a vota aceasta marlanie!
    2 0
  • basescu cu muia aia de fisa
    o sa mai vedem noi sa cada taxa dupa ce o fute basescu pe fisa sa-mi bag pula in mortii lor de hoti si lui boc sai dau la muie si lui tariceanu sai dau masa in genuchii
    4 0
  • rodrigo
    jos taxa auto
    cine vrea sa participe la protest jos taxa auto sa protestam la palatu victoria in data de 15-17 ianuarie 2010 sami dea buzz pe id rodi_rodrig noi suntem deja propusi 1200 de participanti haideti sa dam jos huligani,sarlatani care vor sa ne fure romania noastra va asteptam la capitala....LA MULTIII ANIIII
    1 0
  • Booboo
    Hmmm
    in catziva ani nu va mai fi nevoie de taxa auto ori sau taxa de poluare, deja sunt prea multe minti in joc, daca romania ar fi in topul explorari altor fenomene decat cele ale crizei, s'ar remarca, ca pe pamant viata e scurta, si nu mai dureaza mult pana soarele care da viata se va duce, atunci in ultimele clipe cineva care a pus raul inainte de toate se va gandi in timp scurt si ar zice ca nu a facut ce si'a dorit. poluarea nu duce la nimik acum, deja ne degradam singuri. Romani politici
    0 1
  • banderasss
    intrebare
    daca stie cineva ceva noutatzi despre noua taxa de poluare scrietzi-mi va rog urmaresc forumul acest de un an si nici o veste buna inca va multumesc
    0 0
  • greu in Romania
    sunt din cl si aici toti polueaza moca pt ca 60% din masini sunt inscrise pe Bulgaria.NUMAI HOTI IN PARLAMENT
    1 0
  • @greu la romanii
    taxa auto
    HOTIIII,,,,,,,,,,
    AR TREBUI IESIT DIN NOU IN STRADA LA ROMANI NUMAI AS SE REZOLVA CEVA
    4 0
  • banderasss
    intrebare
    daca tot esti din cl spunemi te rog stii pe cineva care inmatriculeaza masini in bulgaria si cum se procedeaza nu stii? am si eu un bmw 525 tds din 65 mar interesa cat e taxa merci anticipat
    0 1
  • banderasss
    ...
    din 95 scuze
    0 0
  • gheorghe
    multi dar prosti
    dacase vrea cu adevarat o taxa de POLUARE care rezulta din carburantul consumat atunci taxa trebuie inclusa in pretul carburantului si fiecare va plati exact cit polueaza DAR scopul adevarat este jegmanirea terorizarea romanilor sinu grija fata de mediu dacaa le pasa de mediu nu ar fi pus nici o taxa pe masinile aduse IAR astazi nu mai gaseai o dacie afirmau guvernanti ca se umple tara de rable pai va intreb exista in europa sau in lume o masina mai rabla ca dacia DECI scopul nu e grija fata de mediu ci grija fata de mirsaviile guvernantilor pri urmare taxa A FOST ESTE SI VA FI pina cind nui vom obliga intrun fel
    2 0
  • gheorghe
    televiziunile in folosul cetateanului
    taxa de poluare inclusa in impozit estela fel ca taxa radio tv pe care au platito cei care au avut curent la cripte in cimitir domnilor care punet punctul pe zi avet un suiect de interes national in afara de filmuletele cu base ...
    0 0
  • taxa de mediu
    Eu sunt de acord sa platesc taxa de mediu anuala dar sa mi se dea inapoi banii de la taxa de prima immatriculare impreuna cu dobinda pe doi ani.
    1 0
  • taxa
    nu va e rusine de ne tot taxati mai bine ne talhariti pe fata ce faceti cu taxa asta daca aia de la comisia europeana au zis sa o anulati ca este ilegala voi ce ..... faceti va faceti de cap defapt aveti cu cine ca santem o tara de fraieri pacat de cei care au facut revolutie rusine sa va fie marlanilor
    0 0
  • polo flavius ovidiu
    taxa
    haideti fratilor sa blocam o artera principala din romania de exemplu dn1 sa vedem ce fac fraieri au vrun gand asa nu se mai poate cu orbu asta si cu piticu si udrea muista va fut an gura de legiuitori di romania
    2 0
  • taxa
    rusine sa va fie de jegosi jos cu taxa auto miustilor basescule sa o fut pe fita si pe mata an cur si pe udrea an nas de nasoasa
    2 1
  • ovidiu
    mama ei de taxa
    Sa ii ia naiba pe toti cu taxele lor .Si eu am platit in 2009 o taxa de 5750/ ron pe o masina din 2004. ca dehh ei in loc sa puna taxe mari la cele vechi fac tot mai invers PORCIIIIII SI MAGARIIIII . Asa e in curva asta de tara ca m-am saturat de toti HOTII.AM S-AI DAU IN JUDECATA CAND MA VA OBLIGA SA LE PLATESC TAXA DE POLUARE. ASA TREBUIE SA FACEM CU TOTII.
    0 1
  • ovidiu
    mama ei de taxa
    BRAVO VOUA POLITICIENILOR MAI BINE ZIS MAGARILOR!!!! Voi ati facut Legea asta tampita de au intrat in tara toate JAFURILE de masini din '94 - '99 la care luati o taxa de prima inmatriculare de 400 - 500 euro. Ati mai facut si deprecierea lor. Dupa mintea voastra stralucita de politicieni ''STRALUCITI'' considerati ca o masina veche din '94-'99 taxa de poluare e mai mica decat taxa de poluare a unei masini din 2004 - 2006, adica dupa voi masinile din 2004 - 2008 polueaza mai mult decat cele din '94 - '99 vazandu-se dupa taxa.
    1994- 1999 400 - 500 euro
    2004 - 2007 1300 - 1600 euro
    SUPER!!!
    1 0
  • taxa matii
    astept si eu cateva zile sa vad ce se intampla si fug la bulgari am un brava din 95 sper sa nu se strice treaba pe acolo ca ne am belit rau sa aleaga prafu de voi si de mortii vostri de sarlatani cu taxa voastra
    0 0
  • prostii
    si apropo pt.astia cu care isi permit masini dupa 2004 nu si permite toata lumea sa si cumpere masini de mi de euro lumea isi cumpara ce poate 91 94 60 nu conteaza anul dar am vazut ca cineva a platit taxa vreo 57 mil si spunea ca masinile din 94-99 sant jafuri .adevarul ca majoritatea poate chiar sant dar tu esti un retardat frate de ai dat 57 mil sa inscri o masina din 2006 macar daca era 2009...........jalnic
    0 0
  • constanta
    pana cand
    ma aflu in aceeasi situatie ca majoritatea celor care au scris aici...mi am cumparat o masina din germania pt care am platit deja taxa de poluare...1000 de euro...bani munciti din greu in abatoare din germania...12-14 ore pe zi...6 zile pe saptamana...ma intreb oare,boc sau basescu stiu oare cum e sa stai 14 ore in picioare la 2 grade?sa storci tricoul de transpiratie la fiecare pauza...?nu cred...in schimb ei stiu sa puna taxe,iar noi,constiinciosi, sa le platim...oare cine este de vina,totusi...?nu cumva noi,cei care i am pus in frunte?eu am ,mucit in germania si franta...destul de mult timp ca sa imi fac o parere...si am ajuns la concluzia ca am putea sa o ducem bine de tot in romania...dar ne lipseste curajul de a iesi in strada si sa ne cerem drepturile...
    3 0
  • sandel
    hotzilor
    jenant...ilogic...nesimtzire...pai de ce sa platesc eu care ma duc la serviciu 5 km si la un gratar vara cu familia aceeasi taxa care o plateste un nene care are exact acelasi motor ca mine (norma euro, capacitate) si face km la greu....baga frate taxa asta in carburant, daca zici ca poluatorul plateste....
    aaa....normal, un tataie cu o dacie din '78 non euro, polueaza mai mult ca mine cu euro 5, atunci faceti o taxa gen impozit in functie de norma euro...dar nu facetzi, ca nu va plati amaratul cu o masina veke...ca daca n-are bani de una noua....se lasa pagubash...si uitea asa am inoit parcul auto....prin abandonarea masinilor cu norma euro slaba.
    punetzi-va capul ca contributzie fratzilor...ca de asta suntetzi acolo !!!!
    2 0
  • banderasss
    noutatzi
    am fost azi la finante sami calculez taxa la un BMW 525 am 215 milioane de platit masina este din 1995 mau dat pe spate hehehe TRAIASCA ROMANIA
    0 1
  • BANDERASSS
    INTREBARE
    nu mai injurati pe forumuri NARE ROST asta e : santem prosti asa ramanem nu ne schimba nimeni
    0 1
  • banderasss
    ideiiii
    ma duc in bulgaria o inmatriculez acolo dar de la mine statul roman nu vede nici un leu la impozit sa ma pupe undeva totzi si asa nau ce sami daca
    1 1
  • banderasss
    ??????????
    A AUZIT CAREVA CEVA NOUTATI IN LEGATURA CU TAXA AUTO DE POLUARE VA ROG ANUNTATIMA INTRU ZILNIC PE FORUMUL ASTA MERCI ANTICIPAT
    0 1
  • GHEORGHE
    CONSECVENTE
    taxa e taxa iar polo e PORNO
    1 0
  • pelikanu
    bulgarii
    INCURAJATI BULGARII. TRAIASCA BULGARII.STATUL ROMAN NISTE ESCROCI
    0 1
  • ciporian
    hotii
    nu mai au de unde sa fure si ce au zis...mai bagam o taxa la prostime ca oricum platesc fraerii sa ne faca noua buzunaru gros!!! tara de ras si de bataie de joc..
    0 1
  • banderasss
    rasculativaaaaaa
    hai sa facem o revolutie sa dam jos guvernul ca nus buni de nimik
    este un proverb..Un om destept face meru alte si alte prostii dar unul prost le face mereu aceleasi . dovada vie alegerile din decembrie .Unora le place si prostia in tara asta de aceea o tolereaza si in plus sa nu uitam trecutul nostru n-am fost decat niste haiduci nebarbieritzi si cu branza pa pu.......la .Nare cum sa fim o tara civilizata precum ex Germania care cand noi haiduceam si dorme-am prin copaci ei au pornit in cucerirea lumii....Asta e daca va convine bine daca nu suportatzii la putere pe hotii astia cu PITICUL PORNO [emil boc] in frunte
    1 1
  • banderasss
    revolutia 2010
    nu va dau sfarsituu lunii ianuarie ca o sa iasa lumea in strada o sa fie scandal iar sa dea domnu ca asa nu mai merge .In pensionari a lovit deja statul acuma urmeaza scumpirea care sa produs deja profesorii o freaca si ei statzi sa mai vedem ce va fi si cu privatizarea hehehe sanse de scandal .Poi atunci scandal sa fie ori la bal ori la spital
    1 1
  • bogdan
    tot eu
    am si eu o intrebare:am o masina cu euro 4 acum de 2 zile adusa din it are rost sa ma duc sa o imatriculez dar cum spun ei e luata pe taicamiu pana la 31 decembrie pot sa o imatriculez fara taxa de poluare?astept raspuns
    0 1
  • Sinedriu P
    Pt. toti soferii
    Dragii mei soferi...suntem o droaie de oameni care au permis in tara asta si 90 la suta nu actioneaza cu nimic la nici o hotarare guvernamentala.Sa dam in judecata statul pentru orice dobitocie din partea lor.Si fiecare dintre voi va castiga,pt ca e hotie curata.Spun asta pt ca si eu am recuperat 2400 euro anul trecut,de la o masina pentru care am platit taxa respectiva(2400 eu).Iam dat in judecata si i-am recuperat pe toti pana la ultimul banut+dobanda aferenta pt perioada in care statul s-a folosit de ei.Nu-i lasati sa va duca de nas cum vor ei si o sa aveti de castigat.
    2 0
  • radu gheorghe
    taxa pe basina
    urmeaza taxa pe basina
    1 0
  • gheorghe
    solidaritate
    DRAGA SNEDRIU CORECT SUNTEM O DROAE DAR NUI LASATI SA VA SAU SA NE DUCA
    1 0
  • viorica
    foarte bine
    foarte bin si cum stabileste ministroasu asta care poluiaza mai mult daca eu am o masina E2 si fac 3000km pe an,iar altul cu aceiasi masina face 50000 de km pe an,ezemplu o firma oarecare de curierat sau pers. fizica,cum platim in functie de cit poluam???
    0 0
  • taxe
    Da de adunat cand va adunati cu toti?ca stati ca prostii pe forum si astia ne fura din cs in cs mai mult!Cat mai rabdati?Nu v-ati saturat de hotii si batai de joc?
    0 0
  • DESPRE TAXE
    ROMANI !! TREZITI-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !CAT MAI RABDATI TOATE ACESTE MARSAVII ?UNDE SUNT BANII DE PENSII.SANATATE,INVATAMANT,DRUMURI,ETC,ETC,VOR LUA SI PIELEA DE PE VOI SI NU SPUNTI NIMIC!ADUNATI-VA SI FACETI CEVA CA NE OMOARA NENOROCITII ASTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • DESPRE TAXE
    ROMANI !! TREZITI-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !CAT MAI RABDATI TOATE ACESTE MARSAVII ?UNDE SUNT BANII DE PENSII.SANATATE,INVATAMANT,DRUMURI,ETC,ETC,VOR LUA SI PIELEA DE PE VOI SI NU SPUNTI NIMIC!ADUNATI-VA SI FACETI CEVA CA NE OMOARA NENOROCITII ASTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • banderasss
    remember 2009
    scrietzi dragii mei concetateni ca nu facetzi numic in plus decat rating siteului.............sa ne aducem aminte in 2009 sa promis ca se va scoate taxa auto si se va baga in impozit sa scos cumva sa modificat ceva ?????? ca vad ca v-ati cam deviat de la subiect pe acest forum despre asta se vorbeste despre eliminarea taxei dar de ce va datzi foc inainte sa se intample ceva? Guvernantilor nici nu le arde de asa ceva ..singura lor problema e bugetul pe anul 2010 care este si el bineinteles foarte controversat.Asa ca va rog sa vorbitzi la subiect nu care cum intratzi din greseala pe acest site da-ti cu parerea cum va apuca din resursele neepuizate de ura pe care le avetzi [deci sa fim realisti] va rog
    0 0
  • banderasss
    AJUTORRRRRRRRRRRRRRRRR
    DOME ADMINISTRATOR AL ACESTUI FORUM MAI STII CEVA NOUTZTI DE TAXA AUTO DE FAPTUL CA SE VA INTRODUCE IN IMPOZIT??????? OAMENII ASTIA SANT DISPERATZI AJUTAI CU UN REPLY DACA TOT ATI VIZITEAZA PAGINA TAAAAAAAAAAAAAAAA MERCI ANTICIPAT
    0 0
  • rabla
    Sa dea 3800 lei la detinatorii de rable dupa ce o depune fa fier vechi. S anu pretinda sa ia masina noua. Sa vezi cum dispar rablele !!!
    0 0
  • taxa auto
    am si eu un bmw 540i din 1998 euro2 cu numere de germania si vreau sal inscriu in romania imi spune si mie cineva cat e taxa de inmatriculare. va ro frumos
    0 0
  • banderasss
    raspuns
    iancu .....ai mancat de pe jos?????? vrei sa dai nenorocitului de stat in care traiesti atatia bani???? undeva la peste 3500 euro vei avea taxa dar te sfatuiesc sa mergi la bulgari so inmatriculezi asta voi face si eu cu 525 tds-ul meu pina la urma
    1 0
  • ILIE DANIEL VLADUT
    TAXA PRIMA INMATRICULARE
    Am castigat o masina la OTV .Skoda Fabia1,2 noua.Locuiesc in Germania si nu stiu cum pot inscrie masina in Germania fara a platii taxa de prima inmatriculare.DE CE TREBUIE SA PLATESC O TAXA DACA EU NU INSCRIU MASINA in Romania.NU este posibil sa platesc de doua ori aceasta taxa de inscriere.Una in Romania pentru a putea scoate masina din tara iar alta normal sa o pot inscrie aici in Germania unde locuiesc.UNDE ma pot adresa pentru aceasta problema.Va rog mult cine ma poate ajuta.Este aberanta aceasta lege care incalca normele UE.DE CE DOMNILOR GUVERNANTI VA BATETI JOC DE NOI?
    0 0
  • Superrr!!!!! toti pentru unul si unul pentru toti BRAVO
    ii si normal toate masinile polueaza,dar alceva nui in clar cu bani aceia dati la stat cine din parlament are capacitatea de a repara stratul de ozon sau de a purifica aerul,in fine e o taxa aiurea doar bani le trebuie.
    2 0
  • axente
    taxa prima inmatriculare
    n-as vrea sa supar pe nimeni,dar sintem ....ne meritam soarta ,nu sintem uniti, ne lasam cu atita usurinta batjocuriti de ce nu adunam semnaturi sa mergem unde trebuie sa terminam odata cu acest fur
    t cu'' acte in regula'' toti care au dat statul in judecata si-au recuperat bani !!!
    3 0
  • taxa inmatriculare
    DACA SE SCHIMBA TAXA SI VOM PLATI PE FIECARE AN ATUNCI E OK,DAR EU VREAU BANII INAPOI PE TAXA CARE AM PLATITO LA INMATRICULARE PT> CA AM PLATIT PENTRU O ANUMITA DURATA DE VIATA A MASINII,NU PUTEM SA PLATIM DE DOUA ORI CEI CARE AM PLATIT DEJA O TAXA
    5 0
  • Un cetatian
    Taxa pentru hoti din Buc
    Taxa asta de matriculare poluare sau de mediu cum sa chemat nu a fost niciodata legala. Nu lea interesat amenzile de cateva sute de mi de Euro care lea primit Romania de la UE ei au castigat 2 Miliarde de Euro pe ani. Si prosti au platit. ce sa facem. daca suntem un popor prost si lasi si acceptam totul. Numai in Romania se intampla asa ceva. Uitativa la Francezi Italien ce scandal fac aia doar daca majoreaza biletele la Autobuze, ies pe strazi si distrug si dau foc la totul. Doar romanu accepta totul.Un popor las.
    4 0
  • deschideti ochii romani
    nu e de ras ganditiva la viitor si la copii vostrii
    suntem cu totii mai prosti ca prostii, vorbim, injuram, ne plangem, facem planuri, dar de fapt nu facem nimic, ne ambalam aiurea ca oricum nu o sa facem nimic, tot spre foarte rau o so ducem.doar sa fie om cu om de acord si iesit in strada..trasi pe roata bulangii astia care ne omoara cu zile, taxe, impozite, ect, etc, ei lux, noi vai de noi. au salarii babane, scutiti de tot felu de impozite si mai stiu eu ce, bani de la noi, ce mai vrem.i-am ales ii avem. o tara de 20 mil de oameni condusa si batjocorita de o mana de nenorociti.Impuscati de la cap la coada doar asa poate vom mai zambi.daca nu ganditi-va la ce va venii dupa noi, la copii, nepoti si asmd...trezitiva romani.am vrut sa o ducem mai bine in 89 dar ce am facut se pare ca multi, chiar foarte multi regreta vremurile de atunci, ganditiva ca salariu minim e de 480 lei si cred ca mai mult de 3 sferturi din tara muncesc pe atat. cum sa platesti lumina, gaze, impozit casa, masina, mancare, sa mai ai si un copil, nu mai zic 2, imbracaminte si cate si mai cate pe langa 8000- 12000 lei cat au nenorocitii care isi bat joc de noi. deschideti ochii ca o mie de vorbe nu fac nici un ban
    6 0
  • TARZAN
    TAXA DE POLUARE
    TAXA DE INMATRICULARE ELIMINATA SI TAXA DE POLUARE BAGATA IN COMBUSTIBIL.CIT CIRCULI ATATA POLUEZI.EU FAC APROX3000KM.PE AN DE CE SA PLATESC POATE MAI MULT DECAT CEL CARE FACE200000DE KM.PE AN
    5 1
  • giulio
    taxa auto
    spunetimi si mie va rog frumos cat ajunge taxa pe un opel astra cu motor de 1700 turbo diesel cu euro 2 multumesc si spor la bani
    4 1
  • BANDERASSS
    PLIN DE URA
    traiasca posesoriii de loganuri si fiaturi hehehe astia as ca ceaiu toti nui bagatzi in seama ce posteaza pe aici oricum nau still si valoare
    1 1
  • viochi
    IN IMPOZITUL AUTO PLATIT LA PRIMARII ESTE INCLUSA SI O TAXA ANUALA DE PARCARE, IN SPATIILE AMENAJATE DIN JURUL BLOCURILOR?
    0 0
  • VIOCHI
    ???????????????????/
    IN IMPOZITUL AUTO PLATIT LA PRIMARII ESTE INCLUSA SI O TAXA ANUALA DE PARCARE, IN SPATIILE AMENAJATE DIN JURUL BLOCURILOR?
    RASPUNSURI LA :
    viorel_chi@yahoo.com

    MULTUMESC !
    1 0
  • dumitru
    taxa de prima inmatriculare
    am achizitionat masina in pe 16 02 2010 trbuie sa platesc taxa de poluare este noua fabricata in 2009 E4 este luata in liseng i-mi adauga si tva la aceasta taxa este normal?
    0 1
  • flor1nu
    mai rezistam?
    ar trebui sa facem bani din asta, adik de ce sa nu atragem turisti la noi in tara k sa respire cel mai curat si proaspat aer? :)))) fac haz d necaz :-j platim TAXA DE MEDIU, de poluare si mama lor sute, mii de euro si tara pute de gunoaie si mizerie peste tot continentul aaaaa....undes banii si investitiile din TAXA DE MEDIU? :-? imi imaginam o parte "buna" din tampenia asta. :|
    fratilor...stam aici, scriem, ne plangem unul altuia de taxa si taxe (si eu ma plang) cati ar mai avea curajul sa iasa in strada k atunci, sa dam jos "democratii comunisti" de la conducere?? de 20 d ani aplecam privirea in pamant si acceptam mizeriile lor in speranta k....k ce? e din ce in ce mai rau, chear suntem spalaturile lor? astia trebuie sa arsi pe rug, dak nu facem presiuni TOTI cati au mai ramas in tara asupra lor nimic nu se v-a schimba aici, nu cred k se poate ajunge mai rau de atat, suntem oamneni si avem limite, ei dak nu au, le facem noi limite!! inceputil schimbarii de acolo trebuie sa inceapa, ei trebuie schimbati. nu cum sa facut pana acum k s-au schimbat intre ei ci altii de la zero!! dak stam s ne gandim din salarul pe care il castigam lunar, sa adunam toate cheltuielile taxele impozitele etc rezulta o suma mult mai mare decat castigul lunar, asta nu e viata de trait aici, nu noi trebuie sa fim cei care pleaca de aici, ei sunt cei care trebuie sa plece... mm lor X( X( X(X MAI REZISTAM ASA??? ei da, dar nu si cu voia noastra ;)
    3 1
  • .....
    Lasati sa intre in vigoare noua taxa ca poate le vine romanilor mintea la cap si nu platesc nici un impozit ce are vreo legatrura cu asa numita "TAXA DE MEDIU"
    Ce se va mai intampla atunci??
    vor infinta mult asteptata taxa pe aerul respirat, multe alte optiuni nu au pt ca sunt impozite pe aproape orice

    Eu mai bine ii dau foc masinii mele in fata primariei decat sa o dau la programul RABLA , sau chiar mai bine o "parchez" in interiorul primariei
    :))
    3 1
  • dezastruos!!!
    am si eu un BMW 540i din 98 si am inteles mai sus ca cineva e interesat de taxa.... nu stiu cat e taxa dar am un sfat: sa nu faci greseala sa'l inmatriculezi in romania ca eu cred ca o sa'l vinzi in cel mult 6 luni. hotii astia iti iau inpozit pe an de o sa ramai afish, asta ca sa nu mai vb de taxa. vreti revolta?... sunt primul inscris pe lista!!!
    1 0
  • vlas matius
    mmda
    aiurea legile si taxele rominesti, eu am o toyota corola pe motorina automata din 95 si locuiesc in cipru ,,.,ma batea gindu sa vin in tara sa o inscriu dar cu legile si taxele astea sumpe din tara nu o sa vin prea curind,, sper ca guvernu va schimba ceva ca o sa se ajunga la o revolutie si un razboi, in tara..,. numai asa poate or reduce astia taxele nenorocitii cu salarii de 5000 euro . ,.,.,., platiti taxe sa ne faceti noua p,,,,,a mare. luaiar dracu pe toti
    0 0
  • Sega@1
    .......
    Hai sa vedem ce o sa faca pana la urma dar ei nu isi dau seama ca nu ma duc in germania sa imi iau o masina care e mai veche sau polueaza mai mult decat masina mea actuala(dacia) si pt dacie nu platesc chit ca polueaza mai mult decat focusul de 1.8 EURO 2 adus........daca nu va fi scoasa sunt al doilea pe lista la parcarea in primarie, si la revolta. Dupa ce ca in alte tari nu te fu^e la melodie de modificari majore sa nu mai vb de xenon la noi te ia imediat......
    0 0
  • Sega@1
    .......
    Hai sa vedem ce o sa faca pana la urma dar ei nu isi dau seama ca nu ma duc in germania sa imi iau o masina care e mai veche sau polueaza mai mult decat masina mea actuala(dacia) si pt dacie nu platesc chit ca polueaza mai mult decat focusul de 1.8 EURO 2 adus........daca nu va fi scoasa sunt al doilea pe lista la parcarea in primarie, si la revolta. Dupa ce ca in alte tari nu te fu^e la melodie de modificari majore sa nu mai vb de xenon la noi te ia imediat......
    0 0
  • Toata lumea
    pe ei ca nu-i de gluma
    Stimati conducatori iubiti .. cand veti cadea de acolo .. sa dea domnu sa va rupeti gatu' . Ceva cu adevarat bun , sa va laude toata lumea la unison , stiti voi sa mesteriti ? . Ia sa va vedem ...
    0 0
  • Andrei
    Ati fost si veti ramane niste gunoaie.
    Am platit 6000 de euro taxa dupa un autovehicul, daca o sa mi se impuna sa mai platesc taxa de poluare, o sa dau foc ministerului de mediu.
    1 0
  • 9000CSE
    REZOLVARE
    Care are o masina cu nr straine , si i-a expirat asigurarea , itp etc si nu are bani pt a plati taxa asta imputita , exista o solutie ! Intocmiri si prelungiri asigurari , ITP , procuri etc pt masini cu nr straine la preturi foarte convenabile ! Sa puteti circula incontinuare linistiti fara a plati taxa de inmatriculare ! NR CONTACT 0743878327 sau MAIL LA adutu01@yahoo.com !ITALIA SPANIA , OLANDA , BELGIA , GERMANIA , AUSTRIA , FINLANDA , SUEDIA , LUXEMBOURG , SUEDIA , UKRAINA, ANGLIA , IRLANDA ETC ! 100% convenabil ! 0743878327 ! FOARTE CONVENABIL
    0 0
  • vangelumy
    eu cred
    eu cred..ca se va plati in functie de capacitatea cilindrica!!!
    0 0
  • vangelumy
    rectific
    Hello!!Eu locuiesc..in Italia de peste 10 ani...si aici se plateste respectiva taxa(de care ati amintit mai sus..) la noi se cheama taxa de proprietate ...si e in functie de capacitatea cilindrica a masinii .Exemplu:pt.VW.Golf 1,6 platesc 135 de euro pe an ,iar pt. Vw.passat 1,9 TDI platesc 237 euro pe an.Stiu ca romanii"copie" de la alte guverne...dar cred ca vor elimina rovigneta introducind respectiva taxa!!!
    0 0
  • tiberiu
    sal taxa
    si eu am platit taxa in bulgaria am platit 700 euro cu acte in regula la om sigur cine doreste tiberiu1978_tibi id de mess
    0 0
  • taxa
    am o nelamurire , si poate reuseste cineva sa ma lumineze...

    o sa cumpar o masina din SUA adusa in luna octombrie 2008; i-a fost facuta vama in budapesta , insa nu a fost inmatriculata niciodata(in europa) . Acum daca vreau sa o inmatriculez , voi plati taxa de mediu conform cotelor si conditiilor actuale sau conform prevederilor din luna octombrie 2008 , cand masina a fost adusa in tara?
    0 0
  • boasca
    dreptate
    kaliany are mare dreptate lumea e proasta ca nu iese in strada sa spuna ce are de spus.Prefera sa indure.Forta sta in numar.Singura solutie e ca toata lumea sa iasa in strada, sa se dea joj guvernul,absolut tot si toate partidele,sa se creeze unul nou din persoane capabile si cu frica de Dumnezeu cum ar fi zeci de studenti care fac cate doua facultati degeaba,si dupa sa se faca in asa fel incat la darea fiecarei legi intreaga populatie sau ma rog marea majoritate sa-si poata da cu parerea despre aceea lege,taxa sau ceva de genul.V-am pupat
    1 0
  • tacscs
    nu treb iesit in str.are toata lumea un cuvant de spus in fata INSTANTEI ... Va doresK SUKCES.
    0 0
  • RE Ş
    Poate se bucura toti ce care au votat cu Base nu ? Ati fost geniali...si probabil la fel o sa ramaneti !!
    Am zis.
    0 0
  • birocratie de cacat
    Romania e ultima tara din univers . ULTIMA!
    0 0
  • poate sami raspunda cineva la o antrebare sincer? cat trebuie sa platesc an romania ca sa aduc o alfa romeo din 95, euro 2.vreau sa stiu tot cati bani ami trebuiesc sa platesc toate taxele.. anscrieri tot ce trebuie.multumesc
    0 0
  • @simi
    Sunt sanse mari sa platesti mai mult decat dai pe masina.
    Daca ai motor mai mare de 2.0, taxa va fi colosala, dar nici la 1.8 nu-i tocmai mica.

    Intra aici si detaliaza intrebarea:

    http://www.automarket.ro/raspunsuri/?utm_campaign=qna_automarket&utm_medium=web&utm_source=header
    0 0
  • un nimeni
    marius ce ratat
    marius
    la 12.03.2009, 13:10
    in sfarsit !
    foarte bine..poluatorii sa plateasca !


    de ce bulgarii incep sa o duca mai bine decat noi ? din cauza unora care gandesc ca tine, sau taticu tau e parlamentar ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru