Din 2020 Ford va avea un SUV electric accesibil cu autonomie de peste 480 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford pregătește un SUV electric accesibil. Va fi produs la un volum mare și va avea o autonomie de peste 480 de kilometri.

Producătorii auto încep să acorde o atenție deosebită modelelor electrice. Există constructori care deja au pătruns în această zonă și care fac o treabă destul de bună. Ford vrea să vină tare din urmă și anunță un model electric de sine stătător în 2020.

Și pentru că nu-i așa greu de intuit, caroseria va lua forma unui SUV. Viitorul produs al Ovalului Albastru va fi unul accesibil, produs la un volum mare și cu o autonomie care să depășească valoarea de 480 de kilometri.

"Pentru a duce volumele de mașini electrice acolo unde le dorim trebuie să fim siguri că îndeplinim ținta în ceea ce privește accesibilitatea. Altfel, mașinile electrice vor rămâne o nișă sau doar un produs de lux", a declarat Raj Nair, oficialul Ford care se ocupă de tehnologii.

Ford spune că până în 2020 vor exista și alți producători cu modele distincte în zona electrică, însă viitorul lor SUV se va face remarcat prin volumul ridicat al producției și prin autonomia sporită.

În același segment, Tesla Inc.

pregătește Model Y, produs care ar urma să fie lansat în același interval. Modelul gândit de Elon Musk va fi produs pe o platformă nouă și va fi gata în 2019 - 2020.

Via | Electrek

Comentarii (2)

  • ei au scos Fordul focus din productie ca nu aveau vanzari, si promit marea cu sarea peste 3 ani. Prognozele astea sunt aiurea! Nu stii ce ofera concurenta,tehnologia intre timp!
    0 4
  • focus electric (in ciuda unei promovari cu nume grele) a fost doar un experiment nereusit si probabil ca si-au asumat esecul. Faptul ca isi concentreaza atentia catre un SUV electric arata intentia de a impusca 2 iepuri dintr-un foc:
    1. ofera ceea ce se considera pe viitor ca fiind inca in preferintele publicului ...SUV-ul
    2. se aliaza curentului electric pentru a face fata concurentei sau pentru asi scadea media emisiilor

    cei 450 km promisi pentru 2020 nu e "marea cu sarea"....ar fi o oferta medie, rezonabila in conditiile in care autonomia este preponderent influentata de performantele acumulatorilor. Si cum acestia vor putea fi cumparati din piata si nu sunt rezervati doar unor constructori nu vad ce i-ar opri sa ofere un 450km.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru