Din iulie, MAN eTGE intră în producția de serie: utilitara electrică are un motor de 134 CP și autonomie maximă de 160 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul bavarez MAN a anunțat că începând cu luna iulie, utilitara electrică eTGE intră în producția de serie. Modelul german are un motor electric de 134 de cai putere și o autonomie de până la 160 de kilometri.

La finalul anului trecut vă anunțam că Volkswagen a livrat primele unități e-Crafter. Vehiculele cu propulsie electrică fac parte dintr-un test, urmând ca debutul comercial să aibă loc în septembrie 2018.

Acum, MAN, ne anunță că TGE, primul vehicul comercial ușor din gama constructorului bavarez dezvoltat pe aceeași platformă cu Volkswagen Crafter, va primi și el o versiune electrică. Botezată eTGE, aceasta va intra în producția de serie începând cu luna iulie a anului curent.

Noul MAN eTGE va avea un motor de 134 de cai putere și 290 Nm și o baterie de 36 kWh care oferă o autonomie de până la 160 de kilometri. Așa cum era de așteptat, eTGE oferă aceleași valori promise și de "fratele" VW e-Crafter.

Reprezentanții producătorului din Munchen spun că pachetul de acumulatori pierde aproximativ 15% din capacitatea de încărcare în 10 ani sau după 2.000 de cicluri. Bateriile lui MAN eTGE au câte 6 sau 12 celule și pot fi înlocuite separat. În versiunea de bază, utilitara electrică oferă un sistem de navigație, parbriz încălzit și asistent la frânarea de urgență.

Primele exemplare MAN eTGE vor putea fi admirate în Germania, Austria, Belgia, Franța, Norvegia și Olanda.

Comentarii (2)

  • La mai mare! Ar putea avea și versiuni cu baterii de capacitate mărită sau cu range extender.
    4 2
  • e Tigae
    Dacă o încarcă la maxim, noaptea cu farurile aprinse, oleacă de climă şi nişte lăutari, cred că-i ajunge autonomia să iasă din curtea depozitului
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru