Din stradă pe ecrane: Scandalul Dieselgate va fi transformat în film documentar de Steve Kalafer, triplu nominalizat la Premiile Oscar și dealer Volkswagen în SUA

de Mircea Meşter
Luni, 11.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cei mai cunoscuți producători de documentare din SUA va ecraniza sub formă de documentar saga Dieselgate, analizând problemele prin care trec dealerii după izbucnirea scandalului emisiilor Volkswagen. Steve Kalafer este, de altfel, și unul dintre dealerii VW din Statele Unite.

Povestea fraudării testelor de emisii care ține Volkswagen pe prima pagină a publicațiilor auto internaționale încă din toamna anului trecut se va transforma în următoarele luni într-un documentar. Realizatorul va fi Steve Kalafer, de trei ori nominalizat la Premiile Oscar, care printre altele este și directorul unei rețele de dealeri multi-marcă printre care se numără și Volkswagen.

"Nu-mi voi expune punctul de vedere, participanții vor face asta", spune Kalafer, care a produs până acum 16 filme - majoritatea documentare - care scot la iveală îndeosebi probleme sociale cu care se confruntă Statele Unite. Cel mai important film al său este "Sister's Rose Passion", un documentar nominalizat la Oscar și care a primit premiul pentru categoria sa la Festivalul de Film de la Tribeca. În acest film, o călugăriță luptă cu antisemitismul și cu mai marii Bisericii Catolice.

Cea mai rea parte a acestui scandal este legat de dealerii Volkswagen care și-au investit economiile de-o viață și reputațiile în franșize Volkswagen, dar au fost blocați în istoria lungă a suișurilor și coborâșurilor Volkswagen.

Steve Kalafer
Producătorul documentarului Backfire
Filmul documentar produs de Kalafer are deja și un nume oficial: Backfire: The Volkswagen Fraud of the Century.
Conform producătorului american, documentarul va sintetiza problemele prin care a trecut și trece încă Grupului Volkswagen în cadrul scandalului Dieselgate prin ochii clienților, ai dealerilor și ai legiuitorilor din SUA. De asemenea, foști directori ai mărcii Volkswagen vor fi și ei intervievați în cadrul documentarului despre care Kalafer nu știe încă dacă va fi unul într-un episod sau dacă va fi împărțit într-un serial. 

"Când am mers la Volkswagen să discut despre acest film, m-au întrebat de ce fac asta. «Ca să spun adevărul», le-am răspuns", declară Steve Kalafer. 

via Automotive News (înreg)

Comentarii (7)

  • a fost sters comentariul anterior

    ideea e sa nu ajunga sa faca un documentar gen Triumful vointei.
    5 1
  • "Când am mers la Volkswagen să discut despre acest film, m-au întrebat de ce fac asta. «Ca să spun adevărul», le-am răspuns".

    Ce cliseu tipic america. Hai ba, las-o-n trestie. Normal ca pentru adevar faci asta, doar nu pentru bani si bagare in seama.
    7 3
  • Mai asta lipsea. Un film despre VW... o sa fie mare hit la cinema-urile din Romania... toti doreii cu folksvagan si neamurile lui o sa fie prezenti.
    8 1
  • Arata "problemele prin care a trecut și trece încă Grupului Volkswagen în cadrul scandalului Dieselgate prin ochii clienților, ai dealerilor și ai legiuitorilor din sua"

    Mai bine sa arate ce s-a intamplat si INAINTE de asta ! In perioada de boom economic. Ce gandeau, cum ranjeau si isi frecau mainile, si cum numarau banii. Asta vrem !

    Probabil nu se va intampla pentru ca filmul e facut de un dealer Volkswagen in SUA... Tragico-comic.
    8 3
  • nu sunt convins dar sunt increzator in capacitatea individului de a fi impartial.

    Chiar daca e (si) dealer VW, de fapt e multi-dealer (Porsche, Audi, BMW, VW, Buick, GMC, Chevrolet, Nissan, Infiniti, Subaru, Chrysler/Dodge/Jeep , Mazda, Ford, Lincoln, Mercury, Land Rover) , Kalafer pare fi genul antreprenorului responsabil (vedeti google). Ca si producator de film e dificil sa manevreze la modul nesimtit mesajul documentarului. Asta nu e insa imposibil. Este clar, totusi, ca dieselgate e un subiect mai important decat ar crede unii dintre noi sau tot repeta aici ca fiind o simpla furtuna intr-un pahar cu apa. Si nu neaparat din perspectiva poluarii ci a principiilor ce ar trebui sa guverneze lumea afacerilor. Pana la urma s-au facut filme artistice ce au abordat magariile companiilor finaciare ce au dus la marea criza.

    Eu zic sa avem rabdare. Sunt destul documentare pe diverse teme unde impartialitatea regizor/producator este evidenta si se lasa la indemana consumatorului sa traga concluzii pe baza unor dovezi foarte bine prezentate.

    sa nu aruncam deci, inca, piatra

    parerile mele
    5 1
  • Bine l-ar fi fanilor mărcii dacă cei de la vw nu s-ar lăcomi și la intrarea în cinema le-ar servi din celebrii lor cârnați proaspeți or sh-afumați.
    4 0
  • Cartea bate filmul
    Indoctrinatilor VW AG le recomand o carte: "La pescuit de fraieri. Economia manipularii si a inselaciunii"

    editie 2016
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru