Directorul BP Ford sustine politica FIA in WRC

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.01.2008
Malcolm Wilson a declarat ca este de acord cu sistemul rotatiilor in calendarul WRC.

Malcolm Wilson, directorul echipei BP Ford Abu Dhabi, a declarat ca sustine politica FIA in ceea ce priveste calendarul Campionatului Mondial de Raliuri.

Forul mondial a anuntat in vara trecuta ca numarul etapelor din fiecare an va fi redus la 12 incepand cu 2009, dar si ca va introduce un sistem de rotatie a tarilor organizatoare in incercarea de a populariza campionatul in cat mai multe regiuni ale lumii.

Aplicarea acestei strategii va insemna si ca raliuri clasice precum Monte Carlo nu vor avea aparea in calendar an de an. Etapa din Principat va lipsi in 2009, pentru a reveni un an mai tarziu. Este o consecinta pe care unii doresc sa o evite, sustinand varianta ca 7-8 etape sa fie in regim permanent, urmand ca restul sa fie alocate prin rotatie. Wilson considera ca rotatia tuturor etapelor este singura optiune echitabila si corecta.

Exista o multime de tari foarte interesante din punctul de vedere al producatorilor implicati in campionat. Tari ca Rusia, China sau India au un potential de crestere economica urias.

Oricat ne-am dori sa vedem an de an vechile raliuri cu care ne-am obisnuit, planul FIA este probabil singurul corect fata de toti organizatorii. Desigur, ne va lipsi Monte Carlo ca deschizator de sezon. Dar daca ne uitam la ce au facut irlandezii in 2007, vedem ca noii intrati fac o treaba excelenta,” a declarat directorul BP Ford.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru