Divizia AMG de la Mercedes-Benz ar putea oferi motorul turbo de doi litri şi sub capota altor modele

de Sebastian Toma
Vineri, 25.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Motorul 2.0 turbo de 360 CP şi-ar putea găsi un cămin şi sub capota altor modele din gama Mercedes-Benz, spune şeful diviziei AMG, Tobias Moers.

Mercedes-Benz ar putea să ofere şi alte modele echipate cu motorizarea 2.0 turbo dezvoltată de divizia AMG. Spre deosebire de alte speculaţii legate de viitoarele modele ale mărcii în stea, vestea aceasta vine chiar de la şeful diviziei AMG, Tobias Moers, care a discutat cu englezii de la WhatCar?. Din nefericire, nu există încă un plan concret pentru ca motorul 2.0 turbo de 360 CP să-şi găsească locul sub capotele altor modele de la Mercedes-Benz, dar Tobias Moers consideră că ar fi potrivit şi pentru segmentul mediu, nu doar pentru compacte. Cele mai potrivite pieţe pentru modelele respective ar fi cele în care automobilele sunt impozitate în funcţie de cilindreea motorului, făcând eventuala versiune de motorizare foarte atractivă pentru clienţii care doresc un motor potent dar nu sunt atraşi de oferta actuală din cauza condiţiilor fiscale prohibitive.

Mercedes A45 AMG, primele poze şi informaţii oficiale: 354 CP şi 45.000 de euro

În ceea ce priveşte diesel-urile de performanţă, aduse în producţia de serie de competitorii de la BMW şi de la Audi, şeful AMG spune că piaţa pentru acestea este prea mică şi că nu este rentabilă dezvoltarea unui asemenea propulsor în comparaţie cu un motor de performanţă alimentat cu benzină, dar aproape la fel de eficient. Până la o eventuală schimbare de direcţie, divizia AMG lucrează la hibrizi de performanţă, o soluţie tehnică mai atrăgătoare pentru inginerul aflat la conducerea diviziei de performanţă a mărcii.

Mercedes CLA45 AMG - primele imagini ale coupe-ului compact de performanţă

CLA 45 AMG este cea mai mică berlină dezvoltată vreodată de divizia AMG şi asigură 360 CP datorită motorului 2.0 turbo din dotare.

Urmareste Automarket

Mercedes-Benz GLA45 AMG - noul SUV compact de performanţă lărgeşte familia AMG

Motorizarea 2.0 turbo dezvoltată de divizia AMG pentru Mercedes-Benz are o putere maximă de 360 CP şi asigură un cuplu de 450 Nm.

Cel mai mic model AMG oferit în compania sa, A45 AMG, accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde şi are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Indiferent de modelul căruia îi este asociată, motorizarea 2.0 turbo de la AMG este acompaniată de o transmisie AMG Speedshift cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Via WhatCar?

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru