Divizia AMG va dezvolta viitoarele motoare V12 de la Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Marti, 28.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerul de casă al Mercedes-Benz se va ocupa de dezvoltarea viitoarei generaţii de motoare V12. Cei de la AMG pregătesc deja motorul viitorul Mercedes-Benz S600.

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz va lăsa dezvoltarea motoarelor V12 în mâna inginerilor AMG, anunţă Autoweek. Tunerul de casă al mărcii din Stuttgart va reuşi să păstreze farmecul unităţii cu 12 cilindri fără a sacrifica din performanţe sau din economia de carburant, în timp ce omologii lor de la Mercedes-Benz vor putea dezvolta motorizările mai economice din gamă, în vederea obţinerii unei medii cât mai mici a emisiilor de CO2 la nivel de grup.
Viitorul motor V12 dezvoltat de AMG va debuta pe noua generaţie a lui S-Klasse, unitatea urmând să animeze nava amiral din Stuttgart care va purta denumirea S600 şi care ar trebui să suplinească lipsa modelelor Maybach din portofoliul Daimler.

Pe lângă noul S-Klasse, motorul V12 dezvoltat de cei de la AMG este aşteptat să echipeze şi viitoarele supercar-uri de la Pagani, alături de alte modele de top din gama constructorului fondat de Gottlieb Daimler. Colaborarea dintre Pagani şi Mercedes-Benz a început în 1999, când constructorul italian a lansat Zonda C12, echipată cu un motor V12 de 6.0 litri şi 400 CP. Ulterior, motorul V12 de la Mercedes-Benz a crescut la 7.3 litri, ajungând să ofere 670 CP pentru Zonda Tricolore. Horacio Pagani nu s-a oprit, reuşind să lanseze şi o versiune de 6.0 litri şi 750 CP, Zonda R Clubsport.

Motoarele V12 de la Mercedes-Benz au animat gama CL, gama S-Klasse, gama SL, gama CLK, modelul G65 AMG şi defuncta gamă Maybach. Motoarele V12 sunt populare în rândul constructorilor precum Aston Martin, Ferrari, Lamborghini şi Rolls-Royce, cu menţiunea că italienii deţin cele mai multe modele echipate cu acest tip de propulsor folosit în producţia de serie.

Via Autoweek

Comentarii (1)

  • ..nu-i cam mititel motorul asta de pe AMG?...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru