Divizia Volkswagen R se gândește la un vehicul electric de performanță: “Ideea există, dar nu avem o dată stabilită pentru lansare”

de Paul Cosma
Vineri, 03.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ia în calcul lansarea unui vehicul electric de performanță cu ajutorul diviziei sale R. Noul model ar urma să facă parte din familia de vehicule electrice ID, însă Volkswagen R nu a fixat o dată exactă pentru lansare.

Recordul absolut stabilit de prototipul Volkswagen ID R pe celebra urcare de la Pikes Peak a deschis apetitul constructorului german pentru vehicule electrice de performanță.

Cu ajutorul diviziei sale R, Volkswagen se gândește să lanseze, în viitorul nu foarte îndepărtat, un model 100% electric “de performanță” în cadrul familiei ID.

“Ideea există, dar încă nu am stabilit o dată exactă pentru producție. Dezvoltarea tehnologiei mașinilor electrice se petrece foarte rapid și apar multe schimbări de la o lună la alta. Producția unui model electric R presupune un compromis între performanța în motorsport și autonomia bateriilor unei mașini obișnuite. Acest echilibru va determina ce model ID va fi primul care să primească tratamentul R,” a explicat Jost Capito, șeful diviziei R de la Volkswagen.

Modelele ID și ID Crozz ar putea fi primele modele electrice Volkswagen care să primească versiuni R, potrivit informațiilor neoficiale.

Producția lui Volkswagen ID va începe în 2019, urmând ca versiunea de serie să fie lansată în 2020.

Cu un motor electric de 170 CP, primul model al gamei de mașini 100% electrice sub brandul ID promite o autonomie între 400 și 600 de kilometri cu un singur “plin” de baterie.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Din seria NON ştirilor propagate de VW / VAG doar pentru a face reclamă falsă / PR

    BLEAHHH
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru