DN1 ar putea fi modernizat în 2015 cu fonduri europene

de Sebastian Toma
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR a repus în discuţie un proiect de modernizare a DN1 prin implementarea de bariere despărţitoare şi de sensuri giratorii pentru drumul cu cele mai multe accidente din România. Proiectul ar putea fi demarat în primăvara anului viitor.

Esential 98 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor care au avut loc pe DN1 în 2013.
DN1 ar putea deveni o şosea mai sigură, promit reprezentanţii CNADNR, dacă vor obţine finanţări europene în valoare de 33 de milioane de euro. Reprezentanţii companiei de drumuri şi autostrăzi au prezentat un proiect de modernizare al drumului pe care au avut loc 276 de accidente rutiere în 2013 – DN1. Propunerea autorităţilor este instalarea de parapet de beton pe încă 28 de kilometri, construcţia de refugii pentru trecerile de pietoni şi amplasarea unor sensuri giratorii în localităţile Bărcăneşti, Sinaia şi Comarnic pentru a împărţi mai uşor maşinile în întersecţiile periculoase. În plus, CNADNR vrea să monteze protecţii de beton între sensuri şi pe arterele care leagă Bucureştiul de Suceava, Constanţa şi Timişoara.

Modernizarea lui DN1 ar dura doi ani, spun cei de la CNADNR, iar costurile s-ar ridica la 33 de milioane de euro. Dacă lucrările ar primi finanţare europeană nerambursabilă, muncitorii ar trece la treabă în primăvara anului 2015.

Pentru moment, nu există informaţii privind stadiul în care se află propunerea celor de la CNADNR în faţa europenilor, existând riscul ca finanţarea să fie întârziată din diferite motive.

Montarea de parapeţi despărţitori din beton ar putea fi soluţia pentru reducerea accidentelor grave pe DN1.

Urmareste Automarket
CNADNR a anunţat la începutul lunii octombrie intenţia de a amplasa parapeţi despărţitori pe 100 de kilometri ai lui DN1, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 18 noiembrie 2014.
Societatea responsabilă de proiectele legate de construcţia de drumuri şi autostrăzi avea un buget de 87 de milioane de RON pentru motarea de parapeţi despărţitori de beton pe DN1.

Via Digi24 | Sursă foto

Comentarii (18)

  • In sfarsit o veste buna, se va face naibii si ceva util pe DN1.
    Dar nu pot sa nu ma intreb: citeva giratorii si separatoarele ....DOI ANI?
    Inseamna ca finalizarea centurii Nord a Bucurestiului va dura cat? 10 ani?
    11 1
  • world reject
    Bai Mickey Mouse, ce se mai aude bre cu acciza aia de 7 eurocenti???
    Autostrazi cu bani UE sau parteneriate care vor pune taxa de autostrada, DN-uri cu bani UE cu acciza bre, cu acciza ce puii mei faci??
    14 2
  • Doar / Numai PONTA mai poate moderniza DN1!!!
    7 3
  • Aha! Deci acum nu mai promit autostrazi. Acum doar modernizeaza.
    Cred ca titlul potrivit era "DN1 ar putea fi modernizat în 2015 cu 10% fonduri europene". Restul de 90% din fonduri se vor pierde in cordonul ombilical al borfasilor de la Bucuresti.

    De ani de zile am senzatia ca Romania nu mai are guvern. Are doar o adunatura ordinara de hoti alesi legal sa jefuiasca dupa bunul plac pana cand le expira mandatul. Tot teatrul ieftin cu alegeri, dezbateri si polemici intre tipi imbracati la patru ace e o mascarada pe care ma mir ca romanii o mai inghit si o mai aproba. Toti clovinii aia nu sunt decat niste gigi becali si dragomiresti (de la FRF), ceva mai articulati si mai spalati. Pe dinauntru insa sunt aceeasi ciobani neciopliti cu aceeasi sete de jaf si inavutire oarba peste noapte. Cu cat stai mai departe de ei, cu atat iti dai seama cat de bolnava este tara asta. Cat de mult au ingenunchiat-o si-au umilit-o, fara nici un fel de interventie straina, fara unguri, fara, nemti, fara nimeni altcineva decat ei insisi.
    18 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Ba ma lasati ?! In cealalta saptamana veniti cu un alt articol in care domnu Viorel zice ca nu se mai face nimic pana in 2020 !
    8 1
  • inexorabil
    Zărne, starea de fapt este mai gravă decât ai putea crede sau accepta…Fii sigur că au şi străinii “contribuţia” lor, chiar consistentă, la anchilozarea fiinţei noastre naţionale. Culmea nonsensului este că, dacă te “legi” de toate liftele păgâne care zburdă nestingherite pe aici, precum marţafoii mondenoizi de la Kanal (ce denumire predestinată!) D (dejecţii?!), tocmai semenii tăi te vor eticheta prompt drept…xenofob. Dau un alt exemplu sugestiv, dacă tot mă exprim “off topic” : drepturile de a televiza meciurile de fotbal din prima ligă românească au încăput pe mâna patronului unui club direct implicat în campionat---este vorba despre Arpad Paszkany şi CFR Cluj. În loc să se uite tot românu’ la eternul derby Steaua-Dinamo (la TVR, cum ar fi fost logic şi firesc), stăm cu buza umflată, fiindcă numai postul privat al lui Paszkany (cică nu-i mai aparţine legal din martie a.c., dar tot el se învârte prin culise, mai mult ca sigur) se bucură de privilegiul transmisiei. Iar dacă nu-l ai în “grila de programe”, mai bine culcă-te sau cugetă liber, eventual la modernizarea eternei Românii medievale, posibilă datorită pasivităţii simptomatice a curcilor plouate şi perseverenţei antologice a roboţilor votanţi cu ochii închişi, aşa cum suntem blestemaţi să rămânem până la sfârşitul lumii…
    4 3
  • inexorabil
    PS: "drepturile de televizare a meciurilor", nu "de a televiza meciurile", scuze. Rog redactorii să facă rectificarea de rigoare în textul meu.
    0 5
  • nu vrem sa modernizati nici un DN. vrem autostrazi ca sa ajungem in6-7 ore de la nadlac la constanta
    10 0
  • @inxorabil ,din timpuri stravechi ,romanul ,tot timpul , a dat vina pe cineva .Cand eram inca in tara,nu am vazut pe niciunul ,sa-si asume responsabilitatea pentru tampenia pe care a facut-o.Tot timpul se gaseau motive era altcineva sau altceva de vina. Asa ca.....Va asteapta ,poate,cele mai negre vremuri ,cu Ponta presedinte. Pe cine o sa mai dati vina? Agenturile strainii ?
    8 0
  • hazard
    numai dupa ce fura la greu... Cunoastem povestile astea. Naivii mai cred in ele.
    4 0
  • vai de capul vostru de prosti
    Asta mai lipsea pe E85 parapetii din beton pe centru ca sa ai o singura banda pe sens. Sunteti dusi daca faceti asta. "Modernizare", auzi la ei saracii...
    3 2
  • Scrooge
    "ar putea fi....." - deci astia au tocat miliarde de euro pe cativa Km de autostrada si nu au 33 de milioane pt o modernizare.....welcome to Burkina Faso.
    4 0
  • De ce Barcanesti care deja are un giratoriu,si nu Balotesti?!
    1 0
  • DN1 are ceva mai multi senatori pe el decat centura din sud ....
    1 0
  • Dar de ce s-a facut autostrada Buc-Ploiesti atunci ? DE CE Nu merge nimeni pe ea ?
    De ce nu s-a facut Pitesti - Sibiu prima data ? Intreb si eu...
    2 0
  • inexorabil
    Lache, ştii cât îmi eşti de simpatic, dar să nu mă înţelegi greşit: evident că şi noi, talpa şi prostimea ţării, suntem culpabili! Consider că ar fi suficient să-mi justific afirmaţia cu următorul citat: “Un popor care votează corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă – este complice!” (George Orwell). Cred că am spus totul...

    PS: Nu ştiu dacă va fi pertinentă următoarea analogie cu ideea lui Napoleon conform căreia „în raniţa fiecărui soldat zace bastonul de mareşal”, dar merită să încerc o prelucrare a acestui enunţ, astfel încât să rezulte: „În fiinţa fiecărui alegător zace instinctul de a deveni oricând...ales”. La urma urmei, politicianiştii (căci politicieni, în sensul cel mai pur al cuvântului, nu mai există demult!) de unde provin? Din cosmos? Sau dintre noi înşine?!
    3 0
  • Pe atostrada Buc-Ploiesti nu merge nimeni pe ea pt ca nu pleaca din Bucuresti, ci din Stefanesti, mai e o bucata de realizat ca sa plece din Buc ramasa pt sfantu asteapta. Ca sa mergi pe ea trebuie sa o iei pe la Jiji prin Pipera, drum de 2 benzi pe care se circula bara la bara. In timpul asta prin Baneasa ai si ajuns pe Dn1 la Ploiesti. Pe ea circula numai cine vine pe Centura.
    3 0
  • Cam scump pretul platit cu viata de atatia oameni pentru aceasta decizie tarzie... ar fi o idee buna sa faca giratorii cum sunt pe centura Ploiesti, incepand din Romanesti... doar sa nu se infinga bizonii in ele cu maxim avant.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru