Dodge a lansat o editie speciala a lui Viper ACR la Los Angeles

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.12.2009
Americanii de la Dodge au prezentat o editie speciala a lui Viper ACR, care va fi construita in doar 33 de exemplare. Aceasta se numeste 1:33 Edition si a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles.

Ultimul an de productie al actualului Dodge Viper vine o cu o serie de editii speciale ale acestui model, prima dintre acestea fiind ACR 1:33 Edition. Primul exemplar din cele 33 care vor fi fabricate a fost prezentat astazi la Salonul Auto de la Los Angeles. Aceasta editie speciala a fost creata special pentru a sarbatori faptul ca un Dodge Viper ACR a stabilit un record pe circuitul Laguna Seca.

Luna trecuta, un Dodge Viper SRT10 ACR a stabilit un record pentru vehiculele de productie de serie pe circuitul Laguna Seca, reusind sa parcurga un tur in 1:33:915. Recordul precedent, detinut de Devon GTX, a fost depasit cu 1.1 secunde de catre Chris Wrinkler la bordul lui Viper SRT10 ACR.

Noua editie speciala a lui Dodge Viper ACR poate fi distinsa de celelalte versiuni prin vopseaua in doua tonuri, care este realizata exact invers fata de cea a lui Dodge Viper ACR. Desi culorile negru si rosu sunt prezente pe ambele exemplare, cei de la Dodge au schimbat culoarea predominanta in cazul acestei editii speciale.

Interiorul a primit o consola vopsita in negru cu instrumente cu fundal rosu, iar scaunele au cusaturi realizate cu ata rosie.

Dodge Viper ACR primeste un nou schimbator de viteze cu cursa scurta, un spoiler redesenat si un nou raport pentru cea de-a cincea treapta a cutiei de viteze. Viteza maxima a acestui model a crescut pana la 296 km/h, cu 6.4 km/h mai mult decat cea a modelului actual. Motorul V10 al acestui model are 8.4 litri si dezvolta 600 CP si 759 Nm. Nivelul ridicat de putere ii permite acestui model sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • fier brut
    Asta-i masina sport adevarata!Motor imens,cilindree mare cu pofta de benzina,fara sisteme de control al tractiunii si alte prostioare inutile!Nu-i pentru melteni,tute sau intretinuti,ci pt connesseuri!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru