Dodge ZEO, concept electric

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.01.2008
Chrysler propune la Detroit, prin marca Dodge, un prototip electric cu performante sportive.

Esential

400 km este autonomia de rulare a conceptului Dodge ZEO.

Dodge a atacat din plin segmentul ecologic la Salonul Auto de la Detroit. Marca grupului Chrysler a prezentat conceptul ZEO, un vehicul 100% electric.

Intentia designerilor de Dodge a fost sa creeze un prototip electric care sa se desparta de infatisarea futurista pe care o prezentau pana in prezent conceptele electrice. O alta linie urmarita de inginerii Dodge a fost construirea unui concept electric sport.

Cei 268 de cai putere ai motorului electric dual si mai putin de 5 secunde pentru accelerarea de la 0 la 100 km/k sunt dovezi evidente ale faptului ca Dodge ZEO este un prototip electric foarte performant. Coupe-ul 2+2 prezentat de Dodge are o autonomie de rulare 400 de km pana la necesitatea reincarcarii bateriilor.

In ceea ce priveste designul exterior, lucrul cel mai extravagant il gasim la nivelul rotilor imense, de 23 inch. Conceptul Dodge prezinta un parbriz panoramic care se prelungeste pana in partea din spate a vehiculului. Desi Dodge a venit cu un proiect extrem de ambitios, atat la nivel tehnic, cat si la design, nu ne asteptam ca acesta sa fie concretizat foarte curand.

Taguri: Chrysler, Dodge, ZEO

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru