Doi romani au abandonat deja in Dakar 2009

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.01.2009
Emanuel Gyenes si Marcel Butuza au renuntat la editia 2009 a Raliului Dakar dupa ce au suferit accidente cu urmari grave.

Doi din cei trei romani participanti la Editia 2009 a Raliului Dakar la sectiunea moto au abandonat deja competitia inca din a doua zi de concurs. Emanuel Gyenes si Marcel Butuza au fost nevoiti sa se retraga din competitie in urma unor incidente de cursa care s-au soldat cu accidentari destul de grave ale celor doi concurenti romani.

Daca Gyenes a suferit o contuzie puternica la unul dintre brate dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa nesemnalizata in road book, pentru Butuza vestile sunt si mai proaste, acesta alegandu-se cu o coasta rupta. Marcel Butuza a intrat cu viteza mare intr-un viraj strans in care vizibilitatea era redusa din cauza unui nor de praf. Desi a continuat pana la al doilea punct de control orar, romanul a fost nevoit sa abandoneze din cauza durerilor acute.

Emanuel Gyenes avusese o prima zi slaba, dupa ce s-a oprit pe traseu sa isi ajute un coechipier aflat in dificultate. Gyenes a fost transportat ieri cu avionul la Buenos Aires, unde cercetarile medicale au aratat ca acesta nu mai poate continua competitia.

In acest moment, in Raliul Dakar 2009 se mai afla un singur roman, Romeo Duicu, aflat pe pozitia a 94-a in clasamentul general. In competitie au fost inscrise in total 235 de motociclete.

Comentarii (12)

  • foarte bine
    2 papagali care se cred artisti...fac romania de ras pe unde apar...nu le-ar fi rusine!!!
    0 0
  • tactu e papagal
    Daca ai avea cea mai mica idee ce vorbesti as sta sa te contrazic. Acum pot doar sa te scuip virtual pentru ca meriti.
    0 0
  • killer
    esti un ***pit
    cred ca nu poti sa iti imaginezi ce inseamna a participa nu "la o astfel de cursa" ci la orice cursa... sau poate ca doar la o cursa de halbere
    rusine, *diotule
    0 0
  • un motociclist
    multi prosti in tara asta
    Frate "eu" mai mult ca sigur ca esti unul din cei zecile de mii de la noi din tara care nu stie sa faca altceva decat sa critice pe altii si cand colo tu de fapt esti un terminat, mai intai informeaza-te sa vezi in ce consta aceasta participare la acest Raliu si dupa aceea mai vorbim. In cazul in care nu stii la raliul "Race to Bamako" care este organizat in Ungaria si este al 2-lea Dakar in lume Mani Gyenes a fost pe 2 la clasa 450 cmc, pe 1 la 450 cmc -maraton si 11 la general din din 200 participanti. La "Raliul Faraonilor", Mani Gyenes a devenit primul roman care a castigat o etapa de Campionat Mondial, iar in final a fost pe 2 la cat. rally extrem si 6 la general. Oricum esti prea prost ca sa stii asemenea chestii si nici nu imi mai bat capul sa iti explic altceva ca oricum ai sa ramai in continuare un manelist incult.
    0 0
  • eu again
    bai cretinilor
    duceti-va si va spanzurati ca putit de prosti ce sunteti, hoiturile dracu, un dram de noroc nu inseamna valoare dobitocilor...sclavi suflatori in pula ce sunteti
    0 0
  • un motociclist
    exact ce ziceam
    esti un manelist incult care nu poate argumenta ceea ce spune decat cu niste injuraturi. pacat ca traim alaturi de oameni ca tine si din pacate, pacat ca sunt foarte multi oameni ca tine in tara asta, niste inculti si niste dobitoci care vorbesc aiurea si nu stiu nimik despre acel subiect dar fac pe interesantii. Hai ca ti-am acordat deja prea multa atentie, ai grija sa nu-ti plesneasca vreo vena !!!
    0 0
  • glomnicu
    pt "eu"
    din cauza celor ca tine mi-e mie scarba si rusine ca traiesc in romania
    0 0
  • ..
    sunt sigur ca ,,eu,, ala nici nu stie sa mearga pe motocicleta...la dakar tre sa ai si putin noroc sa l termini.e o cursa ff grea. Bafta lui duicu!!!!!!!!
    0 0
  • alecstm
    @eu la 05.01.2009 (20:51)
    pt. eu la 05.01.2009 (20:51). Mani a ocupat in 2007 locul 9 in clasamentul general!!! in anul sau de debut! A doborat toate recordurile, fiind cel mai tanar, si primul "incepator" care reuseste o astfel de performanta. de altfel am stat si de vb cu Mani la Baia Mare (Dakar Central Europe Rally) si este un om simplu si de treaba. deci tu ala care nici macar nu iti scrii numele ci doar un "eu". dispari!
    0 0
  • Enduro
    ptr eu
    frate analizeaza ce vrei sa spui inainte de a spune...esti un incult si plus vb antevorbitorilor mei nu ai ce cauta aici asa ca trag un semnal de alarma la cei ce administreaza acest site sa stearga comentariile tale...apropo stii cu ce se mananca acest sport...lasa-i pe altii sa comenteze daca nu stii despre ce e vb si intoarce-te la manelele tale si la incultura ta.
    Tot respectu ptr Emanuel Gyenes si Marcel Butuza care au reprezentat Romania la Dakar
    0 0
  • marius greby
    moto
    brovo lor ;eu; esti un bou depasit treci pe taraf
    0 0
  • eu again&AGAIN PENTRU PROSTI
    bai prostilor
    ...voi confundati norocul cu talentul...motociclistii astia sunteti atata de destepti ca muriti ca prostii repetand la nesfarsit aceeasi faza...ridicati barbia din piept la 160 km/h...hahaha...idiotii dreaq!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru