Donington Park risca excluderea din calendarul F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Bernie Ecclestone a dezvaluit ca circuitul de la Donington Park va fi exclus din calendar daca organizatorii nu termina lucrarile de modernizare pana in luna septembrie.

Circuitul de la Donington Park a fost desemnat sa organizeze Marele Premiu al Marii Britanii incepand din sezonul 2010, in locul cursei traditionale de la Silverstone.

Desi in momentul parafarii intelegerii organizatorii au promis investitii de 100 de milioane de dolari, lucrurile s-au agrav ulterior, odata cu problemele administrative.

Consiliul local a evitat pana acum sa aprobe planurile de modernizare propuse de organizari, o noua intalnire fiind programata pentru joi. Desi in tabara organizatorilor persista optimismul ca lucrurile se vor rezolva, seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a avertizat ca Donington Park va fi exclus din calendar daca circuitul nu va fi gata in luna septembrie.

"Au un contract cu noi si sunt sigur ca ei inteleg. Imi imaginez ca au luat in considerare situatia de pe piata", a declarat Ecclestone pentru Daily Telegraph. "Ma bazez pe ce mi-au spus ca vor oferi si, din cate imi amintesc, exista un termen limita in septembrie, cand trebuie sa vedem totul asa cum ar trebui sa fie.

Daca nu, atunci avem deja patru sau cinci locatii pregatite sa sustina o cursa".

Informatii negative vin si din partea sefului companiei care se ocupa de achizitionarea scaunelor pentru tribune, Andrew Hambel. Acesta spune ca situatia celor de la Donington Park este ingreunata de criza financiara globala. "Nu este cea mai buna perioada pentru a cere bani oamenilor pentru sport si nici cel mai potrivit moment pentru a cere credite de la banci. Este incert daca vom reusi sa furnizam tot ce trebuie, dar nu am fi dedicat timp pentru aceasta afacere daca nu eram increzatori ca putem reusi", a precizat Hambel.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru