Donkervoort D8 GT

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 22.12.2006
Olanda nu inseamna doar lalele si mori de vant. Donkervoort, una dintre cele mai cunoscute companii auto din Tara de Jos, reuseste sa puna in garda industria auto.

In ciuda denumirii destul de amuzante, olandezii de la Donkervoort construiesc masini sport foarte serioase. Ultimul astfel de model este pe cale sa fie lansat.

Noul model este dezvoltat pe baza lui D8 Roadster si dispune de un plafon fix caruia i-au adaugat un acoperis din fibra de carbon si oglinzi laterale amplasate foarte sus pe usile de tip fluture. D8 GT, cum este numita versiunea noua, dispune si de un roll-cage in stilul adevaratelor masini de curse iar masa totala este cu 20 de kilograme mai redusa decat cea a roadsterului. Sub capota gasim un motor 1.8T 20V de provenienta Audi care scoate un maximum de 270 de cai putere.

Modelul olandez va fi construit in doar 50 de exemplare anual, asigurand caracterul exclusiv al acestuia. Noua versiune va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru