Două modele Lincoln din filmul ”Naşul” vor fi scoase la licitaţie

de Bogdan Mirică
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de licitaţii Bonham Scottsdale va scoate la licitaţie două maşini care au apărut în filmul ”Naşul”. Unul dintre modele a fost produs în doar 295 de exemplare.

Începutul de an va aduce în atenţia pasionaţilor de automobile istorice două exemplare care au scris istorie la vremea lor şi au devenit celebre după ce au debutat într-una din cele mai iubite pelicule din istoria cinematografiei.

Este vorba despre două modele Lincoln, produse în anii 40 şi folosite la filmarea mai multor scene din filmul ”Naşul”. Maşinile vor fi scoase la licitaţie de casa specializată Bonham Scottsdale.

Primul este un Lincoln Custom Limousine, folosit atât de duşmanii familiei Corleone, cât şi de membrii familiei în celebra scenă a nunţii din debutul filmului. Decizia de a folosi maşina din 1941 a venit oarecum firesc, având în vedere că la acea vreme, modelul Lincoln era folosit de cei mai bogaţi americani tot cu ocazia nunţilor.

Esential 295 de exemplare Lincoln Custom Limousine au fost produse.
1941 este anul în care a fost produsă limuzina Lincoln Custom.
Pe lângă statutul social pe care îl inspira, limuzina avea şi meritul de a fi unul dintre cele mai exclusiviste modele construite de Lincoln, doar 295 de unităţi fiind construite.
Propulsia era asigurată de un motor V12, asociat unei transmisii manuale cu trei trepte. Maşina vine într-o stare de funcţionare ireproşabilă, are un istoric complet şi a fost ţinută într-un garaj cu temperatură controlată de către ultimul proprietar.

Alături de limuzina bine cunoscută, casa de licitaţii va vinde şi un Lincoln Continental Coupe, tot din 1941. Maşina a fost folosită tot în filmul ”Naşul”, mai exact în scena în care Sonny Corleone, fiul cel mare al familiei, cade pradă unei ambuscade.

Deşi în scena respectivă maşina este ciuruită de gloanţe, exemplarul scos la vânzare nu a fost afectat. Alte două exemplare au fost folosite la filmare, fiind distruse aproape în totalitate.

via motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru