Două treimi dintre accidente au loc din cauza neatenţiei la volan

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.07.2010
Telefoanele, ziarele, mâncatul şi băutul la volan cauzează peste 60% dintre accidentele care au loc anual.

Conform unui studiu realizat în Italia de compania Ipsos-Ania, principalul motiv al accidentelor este reprezentat de neatenţia la volan şi de distracţia şoferului.

Nu mai puţin de două treimi dintre accidente au la baza aceste cauze. Principalele motive de distragere a atenţiei sunt utilizarea telefoanelor mobile (vorbit şi SMS), utilizarea computerelor, fumatul, mâncatul şi băutul la volan. Activităţile care distrag atenţia celui de la volan variază în funcţie de vârstă. Dacă tinerii sunt distraşi de mobile şi de computere, şoferii mai în vârstă (peste 45 de ani) preferă să citească ziarele în timp ce conduc.

Deşi şoferii recunosc aceste activităţi ca pe unele periculoase, aceştia nu se feresc să le realizeze atunci când conduc. De exemplu, doar unul din patru şoferi utilizeaza un dispozitiv de tip mâini libere atunci când vorbesc la telefon.

Studiile de gen arată că o activitate suplimentară realizată la volan scade atenţia şoferului cu 50%, efectele fiind similare cu cele pe care le are alcoolul.

via | Motori.it

Comentarii (3)

  • bogdan
    accident
    si o treime din cauza prostiei
    9 0
  • Hunter
    90 % din accidente sunt din cauza prostiei.....ca esti prost si vorbesti la telefon....ca esti prost si nu ai rabdare sa te opresti 10 minute sa mananci linistit...ca esti prost si crezi ca tie nu ti se intampla si te bagi in depasire ca tu ai masina si esti pilot adevarat da nu ai timp si te ia tiru....ca esti prost si nu te uiti si te bagi in fata lu altu.....etc....prin urmare....numitorul comun e PROSTIA !!!!
    10 0
  • crysti09
    de fapt e Soarta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru