Două zile de controale în trafic au generat peste 7.000 de amenzi: cele mai comune defecțiuni tehnice au fost cele ale instalațiilor de iluminare

de Cornel Șocariciu
Sambata, 03.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
1.292 de polițiști rutieri și 111 specialiști RAR au verificat peste 11.200 de mașini. În cele două zile au fost aplicate peste 7.000 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 29 - 30 mai, Direcţia Rutieră a organizat o acţiune comună, la nivel naţional, împreună cu Registrul Auto Român. Scopul: prevenirea evenimentelor rutiere cu consecințe grave produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acțiunii au fost implicați 1.292 de polițiști rutieri și 111 specialiști din cadrul RAR. Echipele au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului și a emisiilor, a mecanismului de direcție, a instalației de iluminare/semnalizare și nu numai. În cele două zile au fost controlate 11.284 de autovehicule și au fost aplicate 7.405 sancțiuni contravenționale.

Esential 621 de sancțiuni au fost acordate pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare
7.405 sancțiuni au fost aplicate în cele 2 zile
Din totalul acestora, 4 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemului de frânare, 12 pentru defecțiuni ale sistemului de direcție, 219 pentru defecțiuni ale sistemului de rulare, 621 pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare.
Alte 100 de sancțiuni au fost aplicate pentru folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamuri laterale sau lunetă și încă 597 pentru alte defecțiuni tehnice. 159 de șoferi au fost amendați pentru neefectuarea în termen a ITP-ului, iar 5.573 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 717 certificate de înmatriculare. În 18 cazuri s-a dispus imobilizarea autovehiculelor respective întrucât pericolul creat de defecțiunile tehnice constatate era major.

Via | PolitiaRomana

Comentarii (10)

  • si cate statii itp au fost amendate/inchise?!
    19 2
  • Cred ca peste 30% de automobilele care ruleaza acum pe strazi au defectiuni la sistemul de iluminare, inclusiv regajul acestuia.
    10 0
  • La cate gropi avem,frane din cauza blocajelor ,trebuie ITP din luna in luna!..
    6 0
  • 5573 din 11284 de soferi au incalcat normele rutiere. Este enorm. Aproape jumatate. Ne miram ca avem atatia morti in accidente auto!
    13 2
  • Pai a ramas "domnu' Liviu" fara bani pentru gogosile vandute" in campanie si pe care tara le-a crezut. Ca mamaie se prinde mai greu.
    Dar vedeti voi, ce masini credeati ca vor ajunge in Ro dupa ridicarea taxei? Pe de alta parte sa nu uitam cum se trece de ITP in Ro, iar RAR de multe ori inseamna pile si relatii. Nu e vorba insa de psd, pnl... plm. Ca spaga si pilele in Ro sunt sport national.
    Asta e precum viitoarea lege privind amenda de 500-1000 de lei pentru ocupatea unui loc de parcare privat. Pai daca nu am unde sa parchez, las masina unde pot. Desi nu ii face nimanui placere. Dar da-le naiba de parcari! Amenzile sa curga!
    10 7
  • Catalin
    @Kotegaeshi

    Pentru ca acum se spune raului bine si binelui rau.
    Obiceiul ''merge si asa'' are radacini adanci in populatie...
    La astea s-au adaugat lipsa de educatie si nepasarea, indiferenta fata de cei din jur. Egoismul, ca numai lor sa le fie ok, multi au ''adevarul'' lor iar restul nu conteaza. Cum a scris cineva, putini si putine iubesc cu adevarat, multi si multe ''iubesc'' din interes.
    Practic, lipsa si incapacitatea de a putea nutri sentimente mai bune. Unii nu nutresc... de au ajuns si animalele sa fuga de ''oameni''.
    Din pacate, nu putem schimba lumea. Putem sa ne luptam sa ne indreptam pe noi insine, sa transmitem si altora sugestii in acest sens. De aceea exista liberul arbitru. Oamenii sunt ca vinul: cu timpul, ori devin mai buni, ori se transforma in otet.
    Si ce folos, daca citesc aceste randuri numai cei care stiu si sunt de acord cu ce am scris. Cei carora nu le pasa vor continua ca si pana acum. Mai bine sa fim feriti de incidente cu ei, noi si familiile noastre.
    Si la cat mai multe actiuni de acest fel din partea politiei!

    Drumuri linistite sa aveti!
    13 2
  • daca n-ai unde sa parchezi iti vinzi masina, simplu. sau iti cumperi teren pt ea. sau fa-te primar/consilier etc si rezolva tu.
    9 9
  • Astfel de razii se fac in orice tara civilizata. Cazanele ''ghermance''' gen : Bembeu pisicutza care abia isi turuie ''hoitul'' care lasa o dara de fum pe sosea, si altele curg garla pe drumurile din RO . N-ai bani de masina, depui putin efort si-ti strangi de o masina noua, iar la capitolul asta Logan costa 4.850 euro ( vopsea standard alba ) cu rabla si reducerea comerciala. Daca nu, iti poti cumpara SH de la proprietari din RO care au achizitionat masina de noua, nu cele care trec din mana in mana la alti proprietari si apoi la la samsari, care dupa o cosmetizare o vand in continuare ''impecabila'' pt un profit. Iar aici nu ma refer nicidecum la cazane germane ''impecabile'' , ci la marci de volum ( masini conventionale ) . Nu vei gasii niciodata masina premium la bani putini si fara probleme tehnice.

    @Pana.... N-ai unde sa parchezi masina ? Exista parcari cu plata in Bucuresti , iar pretul e 5 lei ora......dar daca esti bizon si parchezi pe iarba sau blochezi statia RATB, normal ca-ti iei amenda.
    2 2
  • @Kote.....Numarul mortalitatii pe sosele este din cauza numarul crescut de cazane ghermance, care-s mult mai nesigure decat pana si un Duster nou din India.
    3 5
  • Ale naibii cazane! Acum fac si greseli de circulatie!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru