DS E-Tense nu ajunge în producție de serie: conceptul va fi folosit ca studiu pentru dezvoltarea motoarelor electrice

de Daniel Popescu
Marti, 28.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul DS E-Tense prezentat în 2016 nu va fi lansat în producție de serie, însă va fi utilizat ca studiu pentru dezvoltarea sistemelor hibride plug-in hybrid și a motoarelor electrice.

La Salonul Auto de la Geneva din primăvara anului trecut, DS a prezentat un supercar electric numit E-Tense, care beneficia de propulsie electrică.

La vremea respectivă, oficialii mărcii premium din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen nu au menționat dacă acesta va fi dezvoltat la un moment dat și în versiune de serie, însă incertitudinile au dispărut acum.

Oficialii DS au confirmat că T-Sense nu va fi lansat în producție de serie. În schimb, de la prezentare și până acum, conceptul electric a reprezentat un fel de "laborator" pentru dezvoltarea motoarelor electrice și a sistemelor de propulsie plug-in hybrid. De altfel, DS 7 Crossback va fi primul model al mărcii care va beneficia de sistem de propulsie plug-in hybrid.

Citroen E-Tense folosea un motor electric de 402 cai putere și 516 Nm, capabil să ajute sportiva să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă nu este atât de importantă, dar e bine de știut că ajunge la 250 de km/h.

Unitatea electrică beneficia de o baterie litiu-ion cu o capacitate generoasă, montată sub șasiul monococă din fibră de carbon, capabilă să ofere o autonomie de 360 de kilometri în modul urban și de 310 kilometri într-un ciclu mixt, ușor mai solicitant.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru