DS pregătește un SUV care să rivalizeze cu Audi Q2: noul model apare în 2018 și va avea inclusiv versiune electrică

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS a confirmat că va lansa anul viitor un SUV subcompact care să rivalizeze cu Audi Q2. Acesta va fi disponibil inclusiv într-o versiune electrică.

Marca DS din cadrul Grupului PSA Peugeot Citroen se confruntă cu o scădere abruptă a vânzărilor în acest an, însă speranțele se îndreaptă spre noul SUV DS 7 Crossback (foto).

Acesta face parte dintr-o nouă strategie pe termen lung, iar constructorul francez a confirmat acum o parte dintre planurile pentru viitorul apropiat. Astfel, DS va lansa anul viitor un SUV subcompact care va rivaliza cu Audi Q2 și care va beneficia de un design diferit de DS 7. Numele modelului nu a fost încă anunțat, însă SUV-ul ar putea deveni înlocuitorul actualului DS 3, iar francezii anticipează că noul SUV va avea vânzări de 3 ori mai bune decât DS 7 Crossback.

"Piața de mașini mici se îndreaptă mai degrabă spre SUV-uri decât spre 3 uși, așa că va exista o ofertă diferită de DS 3. O astfel de înlocuire are sens", explică Stephane Le Guevel, șeful din Marea Britanie al PSA.

Pe de altă parte, SUV-ul subcompact va primi inclusiv o versiune electrică, așa cum se va întâmpla și în cazul viitoarelor modele din acest segment.

În schimb, modelele de dimensiuni mai mari vor fi acompaniate de variante plug-in hybrid.

Până în 2021, DS va avea o gamă de 6 modele, dintre care 4 vor fi SUV-uri. După lansarea noului SUV subcompact, DS va pregăti și un model care va fi disponibil doar în versiune hibridă, însă pentru moment nu sunt cunoscute alte detalii despre acesta.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru