DS X E-Tense: viziunea mărcii pentru anul 2035 este o mașină autonomă și electrică cu motoare de 1360 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 26.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS X E-Tense este un concept imaginat de constructorul francez pentru anul 2035. Acesta este auonom, are propulsie exclusiv electrică, iar cele două motoare generează 1360 de cai putere.

DS a prezentat joi un concept inedit despre care afirmă că reprezintă viziunea mărcii pentru anul 2035.

Pe numele său complet DS X E-Tense, conceptul are un design neconvențional cu un șasiu realizat din fibră de carbon, iar tracțiunea, aderența și decelerarea sunt controlate prin sistem special pentru optimizarea performanței, indiferent de tipul de drum parcurs.

Interiorul iese în evidență prin arhitectura piramidală a scaunului care se adaptează la forma corpului șoferului. Acesta din urmă are o poziție foarte asemănătoare cu cea întâlnită în monoposturile de curse, în timp ce volanul este realizat dintr-o combinație de piele, lemn și metal. 

Din punct de vedere tehnic, X E-Tense este propulsat de două motoare elecrice montate în pneurile de pe puntea față. Acestea generează în mod obișnuit 540 de cai putere, însă prin activarea modului "circuit" performanțele ajung la 1360 de cai putere.

În finalul comunicatului de presă, DS menționează că X E-Tense va fi starul unui film care va avea premiera pe 5 continente, însă nu oferă informații suplimentare despre numele filmului sau data de lansare în cinematografe.

Via DS

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru