Duetul Audi A4/A5 a castigat Autovot 2008

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.02.2008
7178 de useri Automarket au votat doua saptamani masina preferata in Romania. Castigator a iesit duetul Audi A4/A5.

In urma celor 22 de zile de competitie acerba, 7178 de utilizatori Automarket.ro au decis: duetul Audi A4/A5 este Marele Castigator AUTOVOT 2008! Principalii concurenti ai celor doua modele germane au fost Mercedes Benz C-Klasse, care a ocupat locul 2 in clasamentul general, si Mazda 6, clasat pe locul 3 in clasamentul general.

Publicul din Romania a avut o misiune grea si in acest an. Userii Automarket.ro au putut sa isi aleaga masina favorita dintr-un total de 34 de modele, toate lansate pe piata din Romania in cursul anului 2007.

Cea de-a doua editie a concursului AUTOVOT 2008 a inceput pe 28 ianuarie 2008 pe www.automarket.ro si s-a incheiat pe 18 februarie 2008. Participantii la vot si-au ales masinile favorite la doua categorii: Best Design (Design) si Best Buy ( Raport Calitate- Pret).

Duetul german AUDI A4/A5, desemnat castigator de public, a totalizat 12.033 de puncte dupa cumularea rezultatelor la cele doua categorii. Marele castigator din acest an si-a insusit implicit cele doua categorii de votare, astfel ca locurile intai la Design si Calitate/Pret au fost acordate modelelor clasate pe locurile imediat urmatoare.

La categoria Design, modelul Mercedes Benz C-Klasse (4.614 puncte) a castigat locul 1 in fata modelelor Mazda 6 (4.403 puncte) si BMW X5 (2.532 puncte). La categoria Raport Calitate - Pret, locul 1 a fost ocupat de Ford Mondeo (3206 voturi), in timp ce pe locul 2 s-a clasat Kia Cee’d (3.136 puncte), urmata de Mercedes Benz C Klasse (2.749 puncte).

AUTOVOT 2008 este singurul top auto din Romania construit integral de public. Iata clasamentul final al modelelor votate in acest an. Fiecare clasare a unui model auto pe prima pozitie, indiferent de categorie, i-a adus acestuia trei puncte. Locul al doilea a insemnat doua puncte iar locul al treilea, un punct.

Comentarii (36)

  • mkedge
    super tare, exact cum am votat :)poate peste 3 luni imi iau si eu un a4
    0 0
  • noname00
    nu inteleg cum C-klasse a luat locul 2 la design ... mazda CX-7 arata mult mai bine. probabil ca multi din cei care nu au votat CX-7 nici nu stiu cum arata masina.
    0 0
  • nu
    Accept , dar nu-mi place ! Singurele masini ar fi fost - Mazda 6 si Volvo , pt. 1 si 2 !Sunt convins ca multi dintre votanti nici mcar nu au vazut toate modelele specificate !
    0 0
  • :)
    e bine ca au fosti cativa care au pus vot si pe ssangyoung. masina mai urata ca aia nu am vazut.
    1 0
  • ...
    aici e vorba de gusturi...
    0 0
  • julian
    perfect
    De multa vreme WAG investeste in promovarea constanta a imaginii AUDI, este timpul sa culeaga rezultatele. Se poate vedea cu ochiul liber ca in toate masiniloe lor este investit timp de cercetare, de la semnalul care clipeste de 3 X cind il atingi si pina la luminile de drum care se aprind imediat ce pornesti masina, se vede ca oamenii se gindesc la clienti.Ce alta marca a mai introdus luminile aceslea de pe mijloc care sunt aprinse intotdeauna ca la AUDI? asta este o mare realizare din punctul meu de vedere, denota grija pentru siguranta. Jos palaria, chiar merita!
    0 0
  • Andrei
    100%
    Daca toate gusturile unui om ar putea fi personificate intr-o singura masina pe piata ar fi o singura firma producatoare...deci gusturile nu se dicuta...nici cel mai carcotas dintre noi nu poate sa ii reproseze ceva lui Audi A4 si A5
    1 0
  • PARERI
    nu va inteleg de ce sunteti asa morocanosi,tocmai de aceea s-a facut sondaj pentru a combina parerile tuturor,deci majoritatea ce a votat.deci chiar nu puteti veni cu faze gen:"dar cum a castigat masina x knd y ii cea mai frumoasa?"(poate dupa parerea ta...) ii adevarat ca si mie mi-ar fi placut sa fie alte masini in top dar oricum topul a iesit foarte bine si corect...
    1 0
  • unde e BMW-ul?
    Unde e BMW-ul? Nici urma de serie 3, macar coupe-ul. In afara de X5 lipseste cu desavarsire. Hai ca la comparatii toata lumea BMW ftw! Unde-i VW-ul? S-a trezit lumea si crede ca sunt bune numai pe drumurile din Germanica?In schimb avem Ssangyoung Actyon. Bravos! :D PS: Nu vad Loganul :))
    0 1
  • iulian
    chiar si pe ultimul loc...
    Ssangyong Actyon nu ar fi avut ce sa caute in lista pentru vot. E pur si simplu cea mai urata masina care s-a fabricat vreodata! Iar despre calitate, se stie ca sunt cele mai proaste SUV-uri (daca le poti numi asa). In rest, mi se pare un top corect, desi lipsesc multi candidati demni de luat in seama. Banuiesc ca este si un pic de reclama la mijloc.
    0 0
  • Suspect clasamentul, intai vereau sa confirm si eu ca Ssangyoung este una din cele mai urate masini si apoi, cum poate X5 sa fie pe locul 4 la calitate-pret, la cat e de scump ar trebui sa vina cu valet. Respect enorm A4 si A5, imi plac foarte mult, dar asi fi dat lui Mondeo premiul la calitate-pret. Si inca ceva, unde e Dacia Logan? sau Renault Megan din 2002 care nu a avut nici o problema in 6 ani si da ceatza la multe A4 Si A6 mai vechi? Eu vad in acest sondaj o mare excludere a celor ce se bagata in seama: iubitorii de cearta intre Renault si Dacia, cand o sa se destepte si o sa afle si ei ca sunt aceleasi masini la baza? Intre noi fie vorba si ca sa nu fiu ultimul ce posteaza la acest articol, Audi > Renault.
    0 0
  • mircea
    autovot 2008
    dragii mei, asa cum spune si artixolul si asa cum ati putut vedea inainte sa votati, userii au avut de ales intre modelele lansate in Romania in cursul lui 2007. astfel se explica lipsa celorlalte modele din top.multumesc
    0 0
  • esti ultimul
    Pe langa restul ineptiilor imense, cum poti sa intrebi de ce nu se afla candidate intr-un top al modelelor lansate in 2007 masini lansate in 2002 ?Cum poti sa spui ca e suspect clasamentul daca el este creat chiar de tine si de ceilaltiu useri?
    0 0
  • asta e !!
    un clasament care reflecta situatia reala de astazi din domeniul auto !!( sau macar prima parte ) Audi sunt pe val ! sa dam Cezarului ce este al Cezarului si sa ne scoatem palaria in fata realizarilor actuale ale celor de la AUDI !nu am Audi, imi doresc sa am , dar nu pot sa nu recunosc ca sunt cei mai buni !!azi e audi, maine nu stim cine va fi !!in final, beneficiarii acestei concurente continue intre firmele producatoare de autoturisme, suntem noi !!
    0 0
  • asta e!!!
    Audi
    ai dreptate antescriitoru Audi si-a facut treaba in ultimi ani au scos ceva ce nu credeam, cand ati vazut atatea A4 A6 in romania de anu trecut???? numa BMW vedeam dar acuma au crescut Audi ce mi se pa re normal Bravo lor.
    1 0
  • Castiguri
    SI noi ce castigam din asta, cei care am votat? :)
    0 0
  • @de :)
    Ce am spus despre Renault Megan 2002 era o aluzie la un comentariu mai vechi al unui posesor de Megane ce se lauda ca rupe tot cu el in special Audi A4 si A6. Nu inteleg de ce trebuie sa explic in detaliu un simplu comentariu? Daca il intelegi bine, daca nu taci si nu te pronunti in legatura cu ce au scris ceilalti.
    0 0
  • punjaby
    ooo daaa
    de votat am votat shi eu tot audi ....... shi nu cred k e vrunu kre sa nu fi remarkt evolutzia lor din ultimii ani ....... ;) ....... brava lor so tzin tot aja
    0 0
  • si castigatorii cand o sa fie afisati?
    0 0
  • Victor
    In afara de de VW si Audi nu stie nimeni nimic...
    0 0
  • nuuuuu
    audi nu merita !Dar respect parerea generala !Kiar si germanii(nemtii , ca sa intelegeti) cosidera ca audi nu e ceva deosebit.Asta e !
    0 1
  • gogu infologu
    si daca erai curios??
    A4/A5 - ce gluma buna, adunam rezultatele a doua modele si gara avem un castigator. Daca era asa de bun de ce nu a fost pus singur, sau nu are coa*e?daca e asa putem sa adunam Mazda 6 cu Ford Mondeo si cu XC 70, drept cea mai votata platforma. S-avem pardon, dar mie imi miroase a publicitate.
    0 0
  • flaviu
    bmw-ul o scos tot ce era de scos pana azi....
    de-aia nu e prezent in clasament...putea-ti include in schimb noul m3...ca sunt cateva deja prin tara si de-abia s-or lansat...:) de-accord si eu cu evolutia fireasca a audi-ului...
    0 0
  • incredibil
    publicitate gratuita !! de fapt sigur nu e gratuita... Pam Pam !
    0 0
  • andrei
    ciudat
    ciudata faza cu duetul A4/A5 .. ma rog ..eu am votat cu Mazda 6:D
    0 0
  • audi rulles
    a5 e un a4 coupe pana la urma....oricum chiar daca era numai a4 tot pe locul 1 ajungea. distanta mare isi spune cuvantul. este cineva caruia nu ii place audi? sincer....
    0 0
  • E culmea...
    Daca o masina simpla (dupa unii), si anume Opel Corsa D, lansat in octombrie 2007, 5*, mult mai ieftin decat multe din modelele afisate, MASINA ANULUI 2007 in Romania si Europa ( la categoria ei)..si nici macar nu se afla pe lista masinilor lansate in 2007, si sa imi spuneti mie ca Fiat Bravo, Skoda Fabia ( care are o forma ciudata rau), sunt in top ( nu mai vb de Ssangyong Actyon). Noroc ca nu am avut timp, ca votam DACIA o noapte intreaga, si sa vezi atunci TOP. Si inca ceva, cum poti spune Raport Calitate/PRET..masini peste 40-50 mii euro?Pentru cine pret?(Becali nu are timp de internet). Bine ca nu a bagat cineva si un HUMMER,S6, sau Maybach ( ca si asa s-au ieftini ). Sa fim seriosi,cu o masina, doua, si asa au platit si o noua reclama cei de la Audi.
    0 0
  • Comentarii aiurea
    Domnilor, tot comentati si tot comentati ca e sau nue bine, ca Audi nu e marca "de lux" in Germanaia, etc. Vin si eu cu o simpla intrebare:Aveti Audi, Mecedes, BMW, sau o alta masina de 30.000 EUR+ ? Ati condus modelele respective? PE TOATE? Ati comparat fiabilitate pe un interval de 6 luni si 20.000 km sa zicem? Votul s-a facut in mare dupa aspect si dupa calitate (dotari+ fiabilitate)/pret. Cam asta au stiut in mare toti cei care au votat si cam asta stiu si eu pentru ca NU am condus toate celelalte marci.Intrebarea 2: DACA Audi NU merita, de ce &*@!%#! reviste si emisiuni serioase din lume scot si A4 si A5 ca cele mai bune in 2007. De ce modelele astea 2 au vanzari MULT mai mari decat BMW 3, 5 si 6 in SUA.Personal spun doar atat... am iesit cu un A4 1.8T 150CP Quattro cu 120km/h pe rampa de autostrada. Nu am mai avut cum sa franez si pentru ca era libera am tinut motorul in cuplu si am tinut bine volanul. Nici nu un scart nu au facut rotile. Mentionez ca era in curba rampa, coborand pe sub pot (similar cu rampa de iesire de pe A1 de la Carrefour). Nu am facut asta cu un BMW seria 3 cu Xdive, nici cu Mazda, Renault sau altceva... dar nici nu ma intereseaza sa fiu sincer.Toate cele bune si corect vot. De 2 luni tot ma chinui sa ma hotarasc intre A4 si A5. M-am saturat de 3 usi dar...
    0 0
  • pt domn perfect!
    corveturile au acele lumini aprinse de ani de zile...
    0 0
  • adrian
    autovot
    sunteti praf ba!!!!!!!!!!!!!!nissan tiida e masina???????
    0 0
  • ovidiu
    asta e vot???
    UNDE ESTE VW???
    0 0
  • ????
    Cred ca m-a lasat memoria. Erau si premii pentru votanti?
    0 0
  • Castiguri
    @je: da erau si premii pt votanti si mie chiar mi le-au trimis (fara sa le dau spaga sau altceva ce ar putea crede cineva) - parfumantele de masina miros supeeeer.@toti astia care nu stiti decat sa acuzati blaturi: Pot sa pun pariu ca jumatate dintre voi nu ati condus nicoadata un Audi, voi nu stiti decat sa visati la super masini cand conduceti Dacii 1310 tunate. Oare e atat de greu sa intelegeti ca este un realizat pe baza parerilor cititorilor (nu a unor specialisti) care probabil nu au condus nici o masina din cele incluse in vot. Toti spuneti ca ssangyoung este cea mai urata masina, mie mi se pare cea mai frumoasa, ma puteti contrazice?????????
    0 0
  • @Ice
    Calmeaza-te. Ia un diazepam daca nu trece. Chiar nu stiam daca au fost si premii. Si daca iti miros asa frumos, cred ca era corect sa fie anuntati toti cine are placerea de a mirosi asa ceva.
    0 0
  • ura
    si am votat Audi.Respect Audi!!!
    0 0
  • topu' lu' peste
    mai mult k sigur peste 50% dintre votanti nu au condus niciuna din masinile din top
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru