După 12 ani, englezii scot de la naftalină brandul TVR: un nou teaser anunță supercarul cu motor V8 și preț de 100.000 de euro

de Bogdan Mirică
Luni, 17.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandul britanic TVR este pregătit să renască după o absență de 12 ani. Englezii vor lansa un supercar dezvoltat cu ajutorul lui Gordon Murray și echipat cu un motor V8 semnat de Cosworth.

Nu mai e mult și vom asista la renașterea unui brand britanic foarte iubit în rândul pasionaților de mașini rapide. După 12 ani de absență, TVR este pe punctul de a reveni pe piață cu un nou model sportiv. Debutul este programat pentru data de 8 septembrie, cu ocazia Festivalului Goodwood Revival.

Un nou teaser dezvăluit de englezi trădează partea frontală și îi face pe fanii mărcii să se gândească la refolosirea numelui Griffith. TVR a înregistrat denumirea, însă nimic nu este oficial.

Despre modelul sportiv se știe deja că va avea un motor V8 aspirat, de 5.0 litri, creat de Cosworth și asociat unei transmisii manuale cu șase rapoarte.

Dezvoltat împreună cu Gordon Murray, omul din spatele legendarului McLaren F1, supercarul TVR este așteptat să ajungă la 100 de km/h în mai puțin de 4 secunde și să atingă o viteză maximă de peste 330 de km/h.

Esential 1250 de kilograme ar urma să aibă supercarul TVR.
330 de km/h este viteza pe care ar putea să o atingă noul model TVR.
Într-un interviu recent, Gordon Murray a declarat că noul model TVR este programat să cântărească doar 1250 de kilograme și să aibă un raport de aproximativ 400 de cai putere/tonă.
Prețul estimat de producător ar urma să fie unul destul de accesibil pentru performanțele oferite: puțin peste 100.000 de euro.

Același Gordon Murray a vorbit și despre dezvoltarea mașinii. Ea a fost deja supusă unor teste de coroziune cu apă sărată, pe care se pare că le-a trecut. Este un aspect foarte important, având în vedere că vechiul model a suferit mult din această cauză.

Tot pentru a asigura o fiabilitate sporită, Murray a ales să folosească mai puține elemente electronice și doar unele foarte bine testate înainte. Supercarul TVR va oferi un instrumentar de bord digital și un ecran central pentru planșa de bord.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru