După ani și ani: clienții Tesla Roadster își pot îmbunătăți autonomia mașinilor. De la 400 la 550 de kilometri cu 30.000 de dolari

de Mircea Meşter
Miercuri, 13.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors a dat startul programului retrofit pentru modificarea bateriei modelului Roadster. Clienții pot ajunge la o autonomie electrică de 550 de kilometri, dar costurile upgrade-ului sunt majore: 30.000 de dolari.

Tesla Motors a anunțat oficial deschiderea comenzilor pentru upgrade-ul la versiunea 3.0 a modelului Roadster. Aceasta beneficiază de o baterie de circa 80 kWh care duce autonomia maximă a modelului american de la maxim 400 la maxim 550 de kilometri.

Pachetul de îmbunătățiri este disponibil la comandă clienților care deja dispun de un Tesla Roadster și costă 29.000 de dolari în SUA. Pentru a se înscrie pe lista doritorilor, proprietarii unui Roadster trebuie să plătească un avans de 5000 de dolari. 

Modificările tehnice operate pe fiecare mașină în parte vor fi realizate manual de inginerii Tesla și din această cauză nu vor avea loc foarte repede, ritmul pe care îl poate suporta constructorul fiind de maxim 5 mașini pe săptămână. Conform primelor informații venite dinspre producătorul american, bateriile nu vor fi înlocuite, ci recondiționate și modificate.

De altfel, viteza nu a fost deloc un atu al celor de la Tesla în cadrul proiectului retrofit dedicat exemplarelor Roadster deja existente pe piață: Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunțat acum doi ani și jumătate dezvoltarea unui program de upgrade pentru cabrioletul construit pe baza lui Lotus Elise, iar startul operațiunilor era prevăzut atunci pentru finalul lui 2014.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Consider ca nu e nevoie de upgrade,ceilalti constructori inca mai viseaza la 400km autonomie.
    16 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru