După Ateca, Seat confirmă lansarea unui SUV mic, rival al lui Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va continua să își extindă oferta de SUV-uri cu lansarea unui nou model, poziționat în segmentul mic și gândit pentru a fi rivalul lui Nissan Juke.

Seat a publicat recent un comunicat de presă în care anunță revenirea pe profit pentru prima dată după anul 2008. Dincolo de cifre și alte socoteli financiare, Seat confirmă voalat introducerea unui nou model în gamă.

Este vorba despre un crossover de mici dimensiuni, așteptat să sosească în 2017, la timp pentru a se bate cu o nouă generație a pionierului Nissan Juke. Seat a înțeles că trebuie să se miște repede pentru a putea lua o felie din segmentul SUV-urilor mici.

Viitorul model se va poziționa sub Ateca și, asemeni acestuia, va fi desenat, testat și construit în Spania, la uzina mamă din Martorell. Deși nu există informații oficiale despre viitorul SUV mic este destul de clar că acesta va fi bazat pe platforma viitoarei generații Ibiza, deja populara arhitectură modulară MQB a Grupului Volkswagen. La fel ca Ibiza, SUV-ul va fi oferit cu tracțiune față.

Urmareste Automarket
În condițiile în care viitorul Ibiza este așteptat să sosească în primăvara anului viitor, cu ocazia ediției 2017 a Salonului Auto de la Geneva, ne putem aștepta ca fratele său cu gardă la sol mai înaltă să fie adus în fața publicului la ediția 2017 a Salonului Auto de la Frankfurt, desfășurat în septembrie.

Comentarii (6)

  • Ar fi excelent sa arate precum Ateca: serios, robust si patratos. Mi-ar placea sa pot alege un SUV mic si serios, nu doar "masinute-tamponate" (Juke) sau impostori (Captur, Cactus).
    11 11
  • daca ai pune 4 roti de bicicleta la o cutie de pantofi ai iesi chiar mai ieftin...

    ....si o poti vopsi cu acuarele orice nuanta iti doresti

    PS si daca designul nu va nici serios, nici robust si, mai ales, nici pataratos? Nu sa cauti de pe acum rotile de care vorbeam?
    15 8
  • @vianu
    Eu sunt de acord cu Tibi, in acel segment sunt numai pokemoni pt copii de 18 ani sau femei hipsteriste.
    7 4
  • inca un pseudo-suv subcompact inalta cu elemente din plastic rigid fara tractiune integrala macar, bleah
    6 2
  • Pentru ce 4x4? Doar ca sa iesi din parcare mai usor iarna? Masinile astea nu vor iesi niciodata de pe asfalt. 4x4 implica niste costuri sporite pentru service, intretinere, consum ... Si mai presus de toate, masinile astea sunt facute pentru a fi inlocuite des, sunt un accesoriu, sunt masini pentru deplasarea rapida in oras.
    3 0
  • very very
    BORING !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru