După ce a fost descoperită într-un hambar, mașina lui Elvis Presley a fost recondiționată de BMW

de Bogdan Mirică
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un BMW 507 care i-a aparținut lui Elvis a fost restaurat complet de constructorul german. Mașina are o poveste frumoasă și va fi expusă pentru prima dată la un Concurs de Eleganță anul acesta.

Elvis Presley a fost un pasionat al mașinilor rapide, prin mâinile sale trecând mai multe nume grele care au scris istorie în industria auto. Printre ele se numără și un BMW 507, pe care Elvis l-a cumpărat în Germania. Modelul este unul dintre cele mai rare BMW-uri care au existat, doar 252 fiind produse.

Mașina lui Elvis are o poveste frumoasă, care începe în anul 1957, odată cu expunerea sa în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Decapotabila este folosită apoi ca mașină pentru testele de presă și a fost condusă chiar de Hans Stuck, unul dintre piloții legendari BMW, care a evoluat și în Formula 1.

Abia apoi a ajuns la Elvis Presley, ca mașină second hand, cu un motor complet nou. Pentru că mașina era albă, iar fetele își scriau numărul de telefon cu ruj pe caroserie, Elvis a decis să o vopsească roșie.

Esential 1957 este anul în care a fost produsă mașina lui Elvis.
252 de unități BMW 507 au fost produse.
Au urmat câteva decenii în care nimeni nu a știu unde a dispărut mașina.
A fost redescoperită într-un hambar și a început drumul lung spre restaurare. Nu înainte de a fi expusă în Muzeul BMW, în cadrul unei expoziții care s-a numit chiar ”Elvis` BMW 507: lost & found”.

După doi ani și o muncă titanică, mașina lui Elvis Presley este gata să își facă debutul oficial în cadrul Concursului de Eleganță de la Peeble Beach. Restaurarea sa a fost operată de experții BMW Classics, care au dezmembrat totul pentru a parcurge opt etape speciale de refacere. A fost revopsită compet, iar motorul a fost și el reconstruit.

Momentan nu există decât o serie de imagini teaser cu mașina finală. Putem vedea însă cum arăta ea în momentul descoperirii.

via carscoops

Comentarii (5)

  • Din punctul meu de vedere, cel mai frumos Bmw construit vreodata.
    Sunt asa de rare incat nici nu se stie cat costa.
    9 1
  • O adevarata bijuterie! Sunt foarte curios sa vad produsul final.
    6 0
  • @DanG
    Corect ! Cel mai frumos BMW clasic e 507 si mai modern succesorul lui Z8.
    6 0
  • Sandu al-III-lea
    Rotile masinii par prea mari pentru ea,ceea ce-i da un aspect comic.
    3 0
  • Un articol emoționant! Chiar mi-ar plăcea să citesc mai des așa ceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru