După ce designerul său a plecat la BMW, Skoda va avea mașini desenate de omul care a făcut actualul VW Golf

de Bogdan Mirică
Sambata, 05.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a numit un nou director de design în persoana lui Oliver Stefani, transferat de la părintele Volkswagen. Stefani a semnat majoritatea modelelor din gama actuală, implicit Volkswagen Golf.

În luna februarie a acestui an, Jozef Kaban, designerul care a schimbat fața întregii game Skoda, a acceptat transferul către un brand german premium. Omul de creație, care în trecut fusese implicat și în dezvoltarea lui Bugatti Veyron, va deveni designerul șef BMW și îi va raporta lui Adrian van Hooydonk, șeful de design la nivel de grup.

După plecarea lui Kaban, Skoda trebuia să umple golul lăsat de acesta. Prin urmare, cehii au numit recent un nou șef de design, în persoana lui Oliver Stefani. În vârstă de 53 de ani, Stefani a condus divizia de design exterior a părintelui Volkswagen și a semnat multe din modelele actuale ale constructorului german.

Stefani a început să lucreze pentru Volkswagen în anul 2002, prin urmare și-a pus amprenta asupra unor model extrem de populare în gama din Wolfsburg. Actualele up!, Polo, Jetta, Tiguan și Golf poartă semnătura sa. De asemenea, și nou formata familie de vehicule electrice ID. 

Comentarii (3)

  • aiurea
    Le trebuia un designer de la italieni sau francezi sau japonezi Asa sunt tot acolo. Adica in aer cu designul. Ce mi-e skoda ce mi-e golf vw.
    8 12
  • Un nume cu greutate în lumea designului auto... pentru cine cunoaște date despre acesta lume...Va dezvolta și mai agresiv linia de design impusă de Kaban ( cristalul de Bhoemia ) probabil cu modificarea liniei farurilor/stopurilor prin îngustarea și subțierea acestora precum și a liniei plafonului. Să așteptăm și să avem cu ce filozofie vine. Oricum o alegere benefică.
    8 7
  • @aiurea

    Uite de aia n-o sa mai vanda Skoda masini! Ca se apuca un "specialist" ca tine sa comenteze numirile in posturile cheie ...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru