După ce Fiat a refuzat să vândă numele Q2 şi Q4, Audi improvizează: viitoarele SUV-uri se vor numi Q1 şi TTQ

de Bogdan Mirică
Luni, 26.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi trebuie să completeze ofensiva gamei de SUV-uri cu două noi modele, pe care nu le va putea numi Q2 şi Q4 pentru că ele sunt deţinute de Grupul Fiat.

În urmă cu două săptămâni aflam împreună că Audi este în imposibilitatea de a folosi numele Q2 şi Q4 pentru SUV-urile sale, întrucât Fiat deţine dreptul de a aplica aceste indicative, iar ele se regăsesc deja în gama Maserati şi Alfa Romeo.

Audi vrea numele Q2 şi Q4 de la Fiat, dar se loveşte de refuzul lui Marchionne

Audi a încercat să cumpere numele, dar s-a lovit de refuzul lui Marchionne, motiv pentru care germanii au decis ca în loc de Q2 să folosească numele Q1 pentru viitorul lor SUV mini. Modelul este aşteptat să debuteze în următorii doi ani şi să atragă publicul care îşi doreşte un SUV urban de mici dimensiuni.

Fiat nu a vrut să cedeze nici drepturile pentru Q4, deşi Audi oferise o sumă considerabilă în acest sens.

Urmareste Automarket
Germanii se văd nevoiţi să improvizeze, iar improvizaţia se va baza pe conceptul Audi TT Offroad, prezentat anul trecut la Salonul de la Beijing.
Versiunea de serie nu se va numi Q4, ci TTQ, păstrând astfel şi legăturile cu modelul din care derivă. Crossover-ul va avea o alură sportivă şi va rivaliza cel mai probabil cu BMW X4 şi Porsche Macan.

Audi TT offroad concept ar putea deveni realitate în 2017

Comentarii (2)

  • Suleyman Cunoscatoru
    O sa ajungem in 30 an sa pronuntam

    Audi A1S3RS4TTQRSTDIQTFSIR8
    19 12
  • Hehehe
    Baeti,asta e 0 pe linga ceea ce fac cei de la mercedes,cla,mla,mlc,cls,cl,clk,gla,gl,ml,r apoi astia peste 30 ani o sa puna alfabetu direct pe masina :)
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru