După DS3, DS4 și DS5, marca franceză premium aruncă undița în zona SUV. Prima încercare: DS7, rival cu BMW X3

de Mircea Meşter
Joi, 09.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca premium a celor de la Citroen încearcă să adune clienți dintr-o zonă a pieței în care nu a mai activat în Europa: cea a SUV-urilor. Primul pas este lansarea lui DS7, un SUV care are rolul de a extrage clienți din zona dominată de mărcile germane de tradiție și de Volvo.

DS, marcă premium dezvoltată inițial ca sub-brand Citroen, și-a început cariera de piață abrupt în 2009, cu lansări ale unor modele populare precum DS3 și DS4, însă elanul francezilor s-a împotmolit după prezentarea celui de-al treilea model al gamei, DS5. Iar dacă veștile legate de DS - între timp transformată în marcă de sine stătătoare a Grupului PSA - s-au rezumat în ultimii ani la apariția unor facelift-uri în propria gamă, lucrurile se vor schimba odată cu apariția primului SUV care poartă logo-ul brandului din Hexagon.

Conform britanicilor de la Autocar, numele său va fi DS7, iar segmentul în care acesta va fi lansat este cel în care SUV-urile germane BMW X3, Mercedes GLC și Audi Q5 se luptă cu suedezul Volvo XC60 pentru întâietate pe piețele mondiale. Vorbim de o zonă foarte populară a pieței auto, cu volume de vânzări ridicate, element care trădează încercarea celor de la DS de a dezvolta o mașină de volum care să asigure viitorul financiar al brandului.

Prima imagine a noului SUV, dezvăluită de Citronfeng, un blog francez dedicat mărcilor din grupul PSA (Peugeot, Citroen și DS), ne arată o mașină care împrumută o parte dintre liniile estetice caracteristice brandului, cu o linie a blocurilor optice care seamănă cu cea oferită de Audi pe noua generație Q5, recent lansată pe piața din România

Din primele informații care vin dinspre insiderii mărcii franceze, noul SUV va fi primul dintr-o serie de astfel de modele pregătite de DS.

Francezii încearcă să-și dezvolte astfel gama în segmente foarte populare ale industriei auto, următorul model după DS7 urmând să fie un SUV compact mai mic care se va lupta cu X1, GLA și Q3.

via Autocar, Citronfeng

Comentarii (8)

  • Asta-i creat de ei sau este tot un Mitsubishi Outlander pe dedesubt ?
    11 10
  • Parca-i o replica chinezeasca audi.
    14 12
  • DS nu au in acest moment o nava amiral, un flagship puternic al brand-ului care sa-i ridice imaginea de constructor premium. In plus denumirea DS7 pentru un SUV poate duce usor in eroare ca fiind o masina de clasa mai mare decat DS5, nicidecum SUV. In rest...Audi
    10 2
  • Banuies ca este aceeasi masina ca Peugeot 5008, cu alt exterior bineinteles.
    Modelul mai mic, care se va numi DS5 va fi bazat pe Peugeot 3008 samd...
    SUVs, SUVs everywhere!
    8 4
  • someone
    nu poti sa te lupti cu X3 si Q5, cand cel mai mare si mai puternic motor al tau pe benzina e un 1.6 turbo. e drept ca vine si diferite combinatii cu motoare electrice, dar cum zic americanii: don't bring a knife to a gun fight .
    13 5
  • Andrei
    Deci se ia o platforma oarecare, se pun niste motoare si cutii de viteze, cateva elemente de design si ii spunem premium. Oare de ce nu are succes ideea asta?
    Nu ai traditie in zona asta, nu ai cutii de viteza performante, nu ai imagine, masina e de fapt un Citroen/Peugeot. Normal ca unul care are bani de asa ceva stramba din nas si se uita la aia clasici.
    4 6
  • https://www.netcarshow.com/qoros/2016-5_suv/
    ...seamana ?
    1 2
  • Audi pe ce platforme se face Andrei? Cutiile de viteze de la VAG ti se par bune ? Serios? Au si motoare mari si puternice insa din ce am vazut ei investesc in hibridizare si electrice.(astea sunt viitorul) Au 1.6, 1.8, 2.0 , 2.3 , 3.0. Au si 3.2 de 875 cp. Ar putea linistit sa l faca de serie asa cum Mercedes pune 1.6 F1 pe viitorul supercar al lor. Stai linistit ca ei au clientii lor... si daca se vind doar in Franta tot au profit...Voi vorbiti de motoare care pt voi un 2.0 benzina e motor mare?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru