După faptă, și răsplată: bonus de un milion de euro pentru șeful PSA datorită contribuției la planul de redresare Opel

de Petre Barac
Miercuri, 04.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Peugeot-Citroen, Carlos Tavares, ar putea primi un bonus de un milion de euro din partea acționarilor, ca urmare a contribuției sale la planul de redresare pentru brandul Opel.

Acționarii grupului francez Peugeot-Citroen și-au programat întâlnirea anuală pe data de 24 aprilie, ocazie cu care vor discuta o serie de teme privind activitatea companiei.

Pe lista subiectelor de discuție se află și bonusurile financiare ce vor fi oferite membrilor din conducere pentru anul 2017.

CEO-ul Carlos Tavares ar urma să primească un bonus de un milion de euro pentru că a contribuit la planul de redresare destinat brandului Opel. După votul acționarilor, șeful PSA ar urma să fie răsplătit, în total, cu circa 6.7 milioane de euro pentru munca depusă în 2017 la cârma grupului francez.

PSA a cumpărat brandurile Opel și Vauxhall de la General Motors în schimbul sumei de 1.3 miliarde de euro, tranzacție finalizată în iulie 2017.

La vremea respectivă, Carlos Tavares a promis că, în decurs de 100 de zile, va prezenta un plan de redresare financiară pentru Opel. Potrivit strategiei PACE, Opel trebuie să ajungă pe profit până în 2020.

Via Autonews

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Mai nou, redresare înseamnă închiderea unor fabrici “nerentabile” şi tăierea unor salarii “prea mari” ? Se mai traduce şi ca interzicerea pe viitor a folosirii motoarelor şi platformelor proprii şi adoptarea celor din dotarea noului proprietar?

    În definitiv, domnul Tavares merită răsplătit fiindcă le-a pus acţionarilor pe masă emblema dorită, recte Blitz-ul. Cu “balastul” patrimonial va rezolva dânsul cumva.
    8 13
  • Milionul il fac aia de la conducerea tarii lejer in cateva luni...
    3 8
  • nu mai nou...dintodeauna. Redresarea presupunere un ansamblu de politici din cele mai diverse.

    n-ar fi mai bine sa ne abtinem si sa deschidem gura decat atunci cand stim sa jonglam cu domeniul?
    6 9
  • inexorabil
    @Automarket, nu consideraţi că masacrarea limbii române necesită, de asemenea, nişte măsuri punitive? Nu de alta, dar unii “experţi” îşi prezintă cartea de vizită din care lipsesc tocmai aptitudinile/abilităţile de comunicare, iar pe un forum online se subînţelege că nu contează doar CE scrii, ci şi CUM scrii, mai ales dacă îţi arogi dreptul de a a-i consilia pe alţii, din ipostaza de contestatar al “sportului datului cu părerea”, adică de privilegiat al unei vaste experienţe (pe plan auto, recte în cercetare şi/sau producţie).
    2 4
  • E usor a scrie versuri
    Cand nimic nu ai a spune,
    Insirand cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.
    5 3
  • inexorabil
    Ştiu şi unii iluştri anonimi nişte versuri (oricum, de larg consum) şi se folosesc de ele ca de un ciomag…În cazul de faţă, ei nici nu ţin cont de conjunctura temporală, de specificul ei, de cerinţele ei…Deh, se adevereşte zicala cu ţiganul.

    Aceste versuri devin chiar capodopere în gurile unor “critici literari” care se dezlănţuie stârniţi de “suta” de “stimulent” şi pe care nu-i zăriţi la tembelizor, ci doar mişunând sociopatic pe “net”. Iar într-o confruntare “pe bune”, te lămureşti imediat ce le poate devla.

    AM, nu mi se pare scuzabilă întârzierea în a aplica regulile promise!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru