După Giulia, vine primul SUV: Alfa Romeo Stelvio va fi prezentat până la sfârşitul anului

de Daniel Popescu
Luni, 23.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo Stelvio, mult-aşteptatul SUV al mărcii italiene, va fi prezentat oficial până la sfârşitul acestui an, înainte de a intra în producţie în 2017.

Alfa Romeo pregăteşte lansarea unui SUV compact pe nume Stelvio cu care speră să revitalizeze vânzările mărcii. Pentru moment se cunosc foarte puţine detalii despre noul model, cum ar fi că producţia va începe undeva în a doua parte a anului viitor, însă oficialii constructorului italian au oferit câteva informaţii suplimentare.

Astfel, potrivit managerului de brand Harald Wester, Alfa Romeo Stelvio va fi prezentat publicului până la sfârşitul acestui an. În prezent, italienii construiesc câteva unităţi de pre-producţie pe care publicul le va putea admira cu ocazia evenimentului de prezentare.

La fel ca şi Alfa Romeo Giulia, Alfa Romeo Stelvio utilizează o nouă platformă cu tracţiune spate în care grupul Fiat-Chrysler a investit circa 1 miliard de euro. Cunoscută sub numele de Giorgio, această platformă va îngloba în viitor alte 6 modele, iar următorul pe listă este un crossover de dimensiuni mai mici care va apărea spre finalul anului viitor.

Ulterior, Alfa Romeo ar putea lansa şi un sedan de mari dimensiuni, pe lângă un nou model care să înlocuiască Giulietta.

Via Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru