Dupa Kia, si Hyundai isi deschide fabrica europeana

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.08.2008
Hyundai va deschide portile uzinei sale din Cehia la sfarsitul acestui an. Aici se va produce initial modelul i30.

Uzina Hyundai pe care constructorul coreean a construit-o in Cehia isi va deschide portile cu trei luni mai devreme decat era prevazut, urmand ca productia lui i30, hatchback-ul de clasa medie a asiaticilor, sa debuteze pana cel tarziu la sfarsitul acestui an. In prima faza, debutul productiei la uzina ceha era programat sa aiba loc in martie 2009.

Situl din Nosovice este situat la 400 de kilometri est de Praga, Hyundai investind in facilitatea de productie din Cehia 1.1 miliarde de euro. Productia anuala va fi initial de 200.000 de unitati i30, urmand ca mai tarziu aceasta cifra sa fie ridicata la 300.000, in programul de productie urmand sa intre viitoarea generatie Tucson si un monovolum de clasa medie.

"Hyundai asteapta ca autoritatile orasului sa aprobe utilizarea permisului IPPC (Integrated Pollution Prevention and Control). Imeidat dupace acest lucru va avea loc, productia poate sa inceapa", a declarat Petr Vanek, purtatorul de cuvant al Hyundai Cehia.

Uzina din Nosovice este situata la doar 85 de kilometri de situl de productie din Zilina, acolo unde compania-sora Kia produce modelul Cee'd.

De altfel, la Nosovice se vor produce implicit cutii de viteza pentru Cee'd, urmand ca acestea sa fie transportate ulterior in Slovacia pentru asamblare.

via | Automotive News

Taguri: Cee\'d, Hyundai, Kia, i30

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru