După Kodiaq, vine Skoda Karoq: constructorul ceh a înregistrat un nou nume care ar putea înlocui bătrânul Yeti

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a înregistrat numele Karoq pentru un nou model care ar putea reprezenta înlocuitorul lui Yeti sau un SUV complet nou care va fi lansat în 2019.

Skoda traversează o perioadă de schimbare radicală a gamei de SUV-uri cu modele complet noi, iar primul pe listă a fost Kodiaq. Iată însă că producătorul din Cehia a înregistrat acum un nou nume cu o tentă similară, și anume Skoda Karoq, care va fi atribuit unui SUV. Proveniența numelui nu a fost confirmată oficial, însă ar putea avea legătură cu numele unui sat din Albania.

Pentru moment nu este însă clar care va fi SUV-ul Skoda care va primi acest nume. Știm deja că marca din cadrul Grupului Volkswagen va introduce schimbări importante pentru Skoda Yeti, acesta urmând să piardă o serie dintre caracteristicile clasice în favoarea unor elemente împrumutate de pe Kodiaq.

Urmareste Automarket
Modelul va utiliza platforma MQB a Grupului Volkswagen și va fi practic versiunea din Mlada Boleslav a lui Seat Ateca, urmând să beneficieze și de un spațiu mai generos la interior pentru pasagerii din spate. Lansarea acestuia va avea loc în acest an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, atunci când vom afla cu certitudine dacă modelul își va păstra actualul nume.

În cazul în care Skoda nu va renunța la Yeti, numele Karoq ar putea fi utilizat pentru unul dintre celelalte două SUV-uri pregătite de cehi pentru anul 2019 și despre care pentru moment nu se cunosc alte detalii.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru