Dupa noul 500, Fiat va produce noul Topolino!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Fiat a prins gustul reeditarilor modelelor de succes. Dupa noul 500, italienii vor construi in Serbia noul Topolino.

Esential

1936 este anul lansarii primei generatii Fiat Topolino.

Anuntatul model mini al celor de la Fiat va fi produs, cel mai probabil, in fosta uzina sarba Kragujevac Zastava. Informatia a fost confirmata de surse interne Fiat, citate de catre Automotive News. Modelul va reprezenta, cel mai probabil, o readucere in prim-plan a lui Topolino, model iconic al celor de la Fiat introdus pe piata in premiera in 1936. Acesta va avea patru locuri (fata de doua in versiunea originala), va fi bazat pe aceeasi platforma pe care sunt construite noul 500 si Panda dar va fi ceva mai redus in dimensiuni. Debutul de piata al noului model va avea loc in 2009.

Uzina se afla la 140 de kilometri sud-est de Belgrad, urmand ca aceasta sa gazduiasca, ceva mai tarziu, productia unei serii de modele low-cost destinate segmentului B-compact care vor aparea in 2010. Nu este prima colaborare dintre Zastava si Fiat, uzina de aici asambland versiunea veche a lui Punto sub denumirea Zastava 10, model vandut in Serbia si in alte tari din jurul Romaniei, printre care si Rusia.

Fiat va investi 700 de milioane de euro in modernizarea sitului de productie din Serbia, guvernul sarb contribuind si el cu 200 de milioane de euro reprezentand scutiri de taxe si plati fiscale. Munca efectiva va incepe la Kragujevac anul viitor, urmand ca in 2009 sa fie produse 200.000 de exemplare ale modelului mini al celor de la Fiat.

via | Automotive News

Taguri: Fiat, Topolino

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru