Scandalul clonei chinezești care a copiat Evoque. Land Rover: ”Nu ne temem de plagiat. E greu să copiezi mașinile noastre”

de Bogdan Mirică
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful de design Land Rover declară că nu se teme de copiile chinezești și nici de producătorii actuali care încearcă să fure detalii de design.

După ce au încercat să-i acționeze în instanță pe chinezii care au copiat designul SUV-ului Range Rover Evoque, britanicii de la Land Rover afirmă că nu sunt deranjați de plagierea propriilor modele. O spune chiar Gery McGovern, șeful departamentului de design Land Rover, într-un interviu acordat Automotive News.

McGovern susține că nu ia în seamă copiile chinezești sau alte branduri care fură idei, pentru că în acest moment se concentrează doar asupra noii generații Land Rover Discovery, așteptată să debuteze luna viitoare la Salonul Auto de la Paris.

Până la urmă, la finalul zilei, o mașină are propria personalitate, de la iluminarea interioară, până la portiere și tapițeria scaunelor. Oamenii vor putea să facă întotdeauna o comparație.

Gery McGovern
designerul șef Land Rover
Întrebat dacă i se pare că și Ford preia linii de la modelele Land Rover, mai ales la nivelul farurilor, stopurilor și grilei, McGovern a declarat: ”Când făceam parte din același grup, designerii Ford tratau cu mult respect creațiile Land Rover.
De fapt, J Mays, pe atunci șeful departamentului global de design Ford, recunoștea asta. Când începea revizuirea modelelor globale, toți directorii de design știau ce au de făcut. De asemenea, știau și că dacă au văzut ceva ce le place, pot să copieze cu mândrie”.

Cât privește presiunea resimțită din partea concurenței și a celor care folosesc designul Land Rover ca inspirație, McGovern a declarat că este aproape imposibil ca un producător să poată recrea moștenirea și ingredientele specifice brandului.

”Până la urmă, la finalul zilei, o mașină are propria personalitate, de la iluminarea interioară, până la portiere și tapițeria scaunelor. Oamenii vor putea să facă întotdeauna o comparație. Noi încercăm întotdeauna să facem ceva unic pentru brand”, a concluzionat designerul șef Land Rover.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru