Duster, a şasea maşină din Franţa la vânzări în luna aprilie

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Dacia Duster a reuşit o lună excelentă în Franţa în aprilie, clasându-se imediat după best-sellerii clasici de pe piaţa din Hexagon. Peste 5300 de francezi au cumpărat modelul românesc.

Dacia Duster face o figură frumoasă pe piaţa din Franţa, acolo unde SUV-ul românesc a reuşit să urce în luna aprilie până pe poziţia a şasea în clasamentul vânzărilor pe modele. Duster - cu 5328 de unităţi vândute - continuă astfel succesul de anul trecut înregistrat de Sandero, care fusese la un moment dat cea mai cumpărată maşină de către persoanele fizice

Primele trei locuri ale vânzărilor pe piaţa din Franţa au fost ocupate de "clasicele" Peugeot 207, Renault Clio şi Renault Megane, în timp ce în afara podiumului s-au aflat Renault Scenic, Peugeot 308 şi Dacia Duster. Foarte interesant este faptul că, în afară de Duster, toate modelele din faţă au scăzut în vânzări în comparaţie cu luna aprilie a anului trecut. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Clio, cu -35% în comparaţie cu aceeaşi lună din 2010.

Sandero nu mai reuşeşte să adune clienţi aşa cum o făcea anul trecut, însă modelul de segment B al celor de la Dacia a reuşit să strângă 1955 de comenzi (-62%), clasându-se la finalul lunii pe poziţia a 26-a. 

CLASAMENTUL VÂNZĂRILOR ÎN FRANŢA - APRILIE 2011

1.
PEUGEOT 207
7917 unităţi
2. RENAULT CLIO 7454 de unităţi
3. RENAULT MEGANE 6439 de unităţi
4. RENAULT SCENIC 5553 de unităţi
5. PEUGEOT 308 5455 de unităţi
6. DACIA DUSTER 5328 de unităţi
...  
26. DACIA SANDERO 1955 de unităţi

via | ccfa

Comentarii (15)

  • x-ulescu
    tot o prostie de masina ramane.. un logan mai mare...
    4 61
  • @x-ulescu
    Ai condus un Duster sa zici ca-i o prostie?
    eu am condus si am ramas placut impresionat de ce poate (la banii care-i dai pe ea), nu poti sa faci comparatie intre un Duster si un x5 sau Land Rover. Multi din europa si cumpara Duster ca a II-a masina de asta se vinde asa bine.
    21 1
  • x-ulescu
    @agoox da „prietene”. am condus un duster d asta...e placut condusul. nu zic nu. nici n-am cum sa-l compar cu x5 sau altele... puteau sa vina si cei de la dacia cu ceva original...au facut o creasta cu dusteru asta... un logan cu garda la sol mai mare si un facelift.
    0 47
  • Duster
    Oare tot din alea 4x2 ca taranii din Romania isi cumpara si francezii?
    2 30
  • ****
    Duster 4x4 da clasa fratiorului mai mare Koleos si plus altor masini tiguan ,yeti ,kuga .......
    11 6
  • @x-ulescu
    Prietene asta se cere asta vrea lumea ,low-cost ceva practic gen LOGAN si apoi ceva mai MULT gen DUSTER.

    Astia de alearga cu second de pe la noi BMW sau mai stiu eu ce sau aia mai cu bani de iau Q7 sau X5,toti vor sa arate ceva ca sunt sau pot mai mult decat se vede e -modul lor de a o exprima.

    in franta au si ei manelistii, oportunistii si moda o impune ESTI DUSTER SAU NU ESTI. PUNCT.
    7 14
  • Duster nu-i pentru fitosi
    Duster e masina buna
    Sunteti niste panglicari voi astia care aruncati cu noroi in Duster. Multi dintre voi de abia ati capatat dreptul de a sta pe scaunul din drepata soferului si va dati mari talente aici pe Automarket.... bine ca sunt prosti aia care au declarat Duster-ul „Cel mai 4x4 SUV" din Romania si voi sunteti destepti... Duster a capatat nenumarate premii si distinctii de-a lungul vremii, printre care premiul "Autobest 2011" pentru cea mai buna oferta auto propusa de un constructor pe piata si "Masina Anului" in Romania conform APAR . Ca sa nu mai pomenim rezultatele de vanzari... Dar ce sa insemne asta pentru copii care se viseaza in masini de zeci de mii de euro..?
    34 0
  • x-ulescu
    bine ca sunteti voi destepti!
    1 10
  • BaditzaEx
    nu prea inteleg
    cum vine treaba asta, vanzarile merg bine la Dacia si pt Duster, Logan si chiar Sandero SI Atunci, de ce am auzit zilele astea ca Dacia cere un ajutor de la stat, in valoare de 10 mil euro pt dezvoltarea noului Logan ????, banii incasati pana acum , pe ce s-au dus ?!
    2 2
  • BaditzaEx
    Stiu Bine
    si nu din stirile Automarket ( care au prezentat succesul Dacia mai mult in Europa ) ca inca din 2005 , cand am trecut prin Turcia si in cateva zone adiacente ( Orient ) , cand am vazut ca era PLIN de Dacii pe acolo Solenza si Logan, Deci , as spune eu ( poate un neavizat ) ca Dacia si-a cam scos profit / banii pe investitiile facute si modelele scoase , si atunci de ce ar mai cere ajutor ???? S-o fi sucarit asa tare Sarkozy pe Baselu, cu firmele frantuzesti care au fost nevoite sa-si rezilieze contractele ( vezi autostrazi ) incat Renault acum o incearca ??, e ceva politic ?! sau ...CE ?
    1 2
  • BaditzaEx in acceptiunea ta e ajutor ca la saraci, dar asta doar pt ca n-ai avut de-a face cu finantele si sectorul business. Atunci cu siguranta ti s-ar fi parut un lucru normal. Iar banii nu vin neaparat de la stat, ci din fonduri europene. E un program special pt "cresterea competitivitatii economice", cofinantat din Fondul European pentru dezvoltare regionala.
    7 2
  • asistent
    am vazut
    e adevarat au vandut ff multe masini,inainte de Paste veneam spre Romania din Italia,si vreau sa zic ca au trecut pe langa mine cel putin 30 de tiruri cu automobile marca Dacia, si am mai vazut in drum si un tren cu multe vagoane cu Dacia,desi eu mi-am luat un Chevrolet fiindca nu am incredere in tablaria de la Dacia si e mult mai scumpa decat Chevroleturile.
    2 6
  • BaditzaEx
    @io
    ee nu zau ?! , ce o dai Ba , cu < acceptiunea ta... > si < n-ai avut de-a face... >, am intrebat dorind a afla un rasp mai concludent , ce te-ai sucarit asa ma Ionele , m-am luat de ma - ta , vb de parca ai da si tu cu matura pe acolo , ba Ionele ba, sezi calm nenica , ca nu iei nici un premiu aici ;-)
    3 3
  • asistentule esti un mare prost... ai tu treaba cu masinile, cum am eu cu stiintele spatiale... habar n-ai cu ce se mananca masinile
    6 1
  • asistent
    ha
    astia sunt romani nostri de rahat si prost educati,as fi fost curios cati ani ai desteptule.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru