Duster Pick-up, confirmat oficial: cabină dublă, cinci locuri și benă generoasă

de Sebastian Toma
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat lansarea primului său pick-up, care va moșteni toate calitățile lui Duster. Dezvelirea modelului de serie are loc în 18 iunie, la Salonul Auto de la Buenos Aires.

Renault a anunțat astăzi debutul primului pick-up din istoria companiei. Prezentarea oficială a modelului de serie este programată în data de 18 iunie și va avea loc la Salonul Auto de la Buenos Aires (Argentina). Compania franceză a publicat și două schițe de design ale viitorului model, despre care au declarat că va moșteni toate calitățile din spatele succesului lui Duster. Vorbim despre un pick-up cu cabină dublă și cu o benă descrisă drept "generoasă", care va prelua, se pare, partea frontală a lui Duster. Din schițele prezentate de producătorul francez, remarcăm câteva diferențe față de actuala identitate stilistică a SUV-ului din Mioveni.

Dacia Duster Pick-Up: a doua versiune de caroserie a modelului

Renault promite să lanseze un model care să surprindă piața pick-up-urilor, oferind cinci locuri, patru uși și o benă cu o capacitate mare. În prezent, nu există informații despre posibilitatea comercializării acestui model și pe piața Europeană, constructorul francez nefiind străin de ideea vânzării unor produse doar pe anumite continente, cum va fi cazul SUV-ului de clasă mini numit Kwid. În orice caz, ne așteptăm ca platforma lui Duster, odată cu multe dintre componentele aferente, să echipeze viitorul pick-up al mărcii franceze.

REPORTAJ: Intrus în universul Duster

Primul pick-up de serie bazat pe Dacia Duster a fost construit în România, dar nu la uzina din Mioveni.

Mai precis, carosierul Romturingia a primit o comandă fermă de la OMV Petrom pentru livrarea de 300 de unități Duster Pick-up, care ar putea să fie și singurele modele de acest tip din lume (testul nostru îl găsiți aici). Recent, un pick-up cu cabină dublă bazat pe Duster a fost fotografiat de mai multe persoane în timp ce era testat prin România. Se presupune că acesta este tot o creație a celor de la Romturingia, care ar putea să testeze pachetul lor de pick-up bazat pe Duster pentru a oferi această variantă și pentru clienții persoană fizică. Șansele de introducere a acestui model în fabricație la uzina din Mioveni sunt slabe, din moment ce aceasta este deja la capacitatea maximă și nu mai poate acomoda încă o variantă de model pe liniile sale de producție fără o extindere costisitoare.

Dacia Duster primeşte o variantă comercială pentru piaţa din Regatul Unit

Via Renault

Comentarii (10)

  • si...da
    deci....tot sigla reno am inteles.
    12 2
  • antonny
    Argentina are deja pe comanda cateva mii de Duster pick -up la fabrica din Mioveni .....Fabrica sa-r putea sa fie inchisa decat 2 saptamani in loc de 4 saptamani ....totul pentru cresterea de volum
    9 4
  • Dumitru
    @ Sebastian Toma
    Mi-a placut aia cu "nu mai poate acomoda inca o varianta de model".
    E la fel de super, gen! ca "a aplica pentru un job"
    Yes!

    Revenind la subiect, ar fi pacat sa vedem masina doar in poze. Poate, pana la urma, se va gasi loc pe linia de fabricatie de la Dacia si pentru un derivat pick-up al modelului Duster. Cerere sunt convins ca ar fi pentru un astfel de vehicul.
    13 2
  • imi place enorm masina asta. Este fantastica! probabil o sa aiba si acoperis pentru bena, si atunci sa vezi cate bagaje bag in ea :)
    17 2
  • ...Da sa vezi lemne ,porci, fin....la carat gunoi...orice frate...
    15 9
  • exact asta si vreau. canapeaua, frigiderul, lemnele, caramizile, gainile ... tot frate! si cand plec in vacanta, iau si cortul, si caiacul, si bicicletele, tot!
    si totul la pret de duster!
    22 3
  • COObra
    dar cam ce ai vrea sa pui intr-o bena de pick-up? icre negre? adica nici cu dacia cu bena nu putem cara? dar daca vreau sa car lemne ce trebuie sa imi iau?
    8 1
  • Pt America de Sud (Argentina, Brazilia) SUV cu bena este masina de fite, se duc oamenii la plaja cu placa de surf si 4 beri, nu cara cu ea
    De carat tot spinarea este baza sau in cel mai fericit caz o harca de acum 40 ani.
    4 5
  • @antonny

    Scuza-mi off topicul, sa spunem ca pot trece peste " sa-r", cu toate ca n-ar trebui, dar ce aveti fratilor cu " decat" asta, chiar sunt din ce in ce mai multi care nu mai stiu sa-l foloseasca intr-o fraza? Adica vrem " decat" respect sau la terasa " decat" doua beri?
    10 2
  • @dan_grc..."decat" in sud este folosita formularea

    asa cum folosirea lui "oleaca" sugereaza provenienta din est a omului
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru