Duster se anunţă un succes în Italia: 1800 de comenzi în şapte zile

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.05.2010
Prima săptămână de carieră italiană a lui Duster i-a adus modelului românesc 1800 de comenzi. Weekendul Porţi Deschise a fost de asemenea un succes.

După ce a adunat 10.000 de comenzi în prima lună de la debut pe piaţa din Franţa, Dacia Duster promite un parcurs de excepţie la debut şi în Italia.

Conform presei din Italia, primul SUV al celor de la Dacia a adunat 1800 de comenzi în primele şapte zile de la debutul oficial, 600 dintre acestea fiind realizate în chiar primul weekend în care modelul românesc a fost prezentat în urma unei campanii Porţi Deschise în întreaga Italie. În weekendul de debut, showroom-urile Dacia au primit 33.000 de vizitatori, 4300 dintre aceştia realizând şi un prim test drive cu modelul Dacia.

O analiză care priveşte stadiul şi statisticile comenzilor realizate de clienţii italieni ai lui Duster arată că majoritatea italienilor care au ales modelul Dacia au optat pentru versiunea de top Laureate, 63% din clienţi preferând una dintre motorizările diesel ale SUV-ului românesc. Foarte interesant este faptul ca italienii nu s-au înghesuit la versiunile 4x4 ale lui Duster, doar 30% dintre clienţi căutând tracţiunea integrală.

via Autoblog.it

Comentarii (10)

  • ovidiu
    salut
    am vazuto si eu imi place si mie dacia la noi in romania vezi putine,pentru ca pretu e mare si no romanu nu cumpara,dar la noi o sa aiba succes atunci cand va fii la mana a 2a deci second prin targurile auto,atunci o sa se vanda bine
    18 5
  • All Mode
    Asta-i diferenta dintre noi si occidentali: noi romanii nu concepem un SUV fara tractiune 4x4. Oricum, chiar si asa Duster e un mare succes si in Romania.
    27 1
  • Bentley
    O altfel de Dacie...
    L-am condus cand a fost lansarea... Daca zici ca e un Logan cu alt ambalaj, inseamna ca nu l-ai condus... Daca nu tii sa te uiti la plansa de bord cand conduci, poti crede ca esti in ceva de clasa superioara. Atat pozitia de condus (cu putina senzatie de masivitate, ca intr-un SUV veritabil), manevrabilitatea, comfortul, puterea...sunt deja de alta natura. Si nu vorbesc de versiunea de top, ci de cea dCi de 85 CP si tractiune fata care e in jur de 13mii (pret de Polo 1.4).
    Multi care reusesc sa treaca peste conceptia "dacie? hihihi" vor gasi in acest model o varianta mai mult decat convenabila...
    35 2
  • Crysty
    @ Bentley
    De ce compari pretul cu cel al lui Polo cand sunt din clase diferite!

    Si acum serios... cati dintre cei care comenteaza pe aici nu aleg Polo in favoarea lui Duster?
    Eu unul aleg VW! De ce as alege Duster asta de 13mii cand nu e 4x4 ci 4x2? Din simplul motiv ca e mai mare? Majoritatea dintre noi merg cel mai mult in oras si eu cred ca Polo este mult mai usor de condus in mediul urban decat matahala de Duster!
    Dacia tot dacie ramane!
    Asta e opinia mea!
    Hai click pe rosu!
    16 56
  • serifu
    @bentley
    prietene poti sa zici orice de confort, masivitate, manevrabilitate, da sa zici ca 1.5 85 cai iti da senzatia de putere inseamna ca nu ai urcat intr-o masina de peste 150 cp.

    ce sa mai zicem de concurenta atunci
    7 24
  • @Crysty
    din ce vb tu nu iti dau mai mult de 16 ani...cand ai o familie marimea conteaza
    21 6
  • @Crysty
    de ce compara cu polo? pentru ca in mod ridicol au acelasi pret! simplu! daca nu esti fitos poti vedea ca primesti o groaza de bunatati:
    -sistem 4x4 performant,
    -sasiu ranforsat pt Romania
    -vizibilitate
    -spatiu pasageri
    -portbagaj marit
    -sarcina utila marita
    -cutie manuala in 6 tr. la versiunile diesel
    (polo- 5 tr. la diesel)

    astea ar fi numai cateva...
    32 1
  • dacia
    am un 530d 231 cp,l am pus la vanzare imi doresc un suv,ma gandesc la duster...nu stiu imi este greu doar sa ma gandesc dar sa ma acomodez cu diferenta dintre cele 2.totusi voi merge sa fac un test drive,...si cine stie daca ma va incanta il voi cumpara..:)
    8 2
  • @bmw530d
    cateva sfaturi
    cere consilierului comercial sa faci testul in teren puternic accidentat, observa stabilitatea in depasiri la viteze mari
    7 2
  • @bmw530d
    @Automarket
    MotorsTV a facut un drivetest cu Dacia Duster :)

    http://www.youtube.com/watch?v=VBhJN5rxYHw
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru