E-Guard: cel mai sigur Mercedes E-Klasse din istorie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.02.2009
Mercedes a dezvoltat o versiune blindata a nou-lansatului E-Klasse. Botezata E-Guard, aceasta rezista la gloante si atacuri cu grenade.

Mercedes a publicat in seara zilei de luni primele informatii si imagini cu versiunea blindata a nou-lansatului E-Klasse W212. Denumita oficial E-Guard, varianta supersigura a modelului german este caracterizata de placile din otel special asezate dedesubtul caroseriei clasice, acestea protejand ocupantii impotriva unor eventuale atacuri dinspre exterior.

Pentru a proteja caracteristicile dinamice si de performanta ale modelului sau, Mercedes a construit E-Guard pe aceeasi structura pe care este asamblat si modelul de serie, mentinand astfel protectia la corodare si calitatea vopselurilor utilizate.

Dupa primul pas in constructia modelului - identic cu cel in urma caruia se naste versiunea de serie a lui E-Klasse - isi intra in roil expertii Mercedes care monteaza elementele protectoare mulate in jurul structurii originale. Rezultatele acestui proces - unul dintre cele mai importante in asamblare - sunt practic invizibile pentru ochiul liber. Si totusi, caroseria lui E-Guard poate sa reziste unor gloante de calibru .44 Magnum iar "burta" masinii trece fara probleme peste explozia unei grenade DM51.

Una dintre cele mai importante modificari tehnice care au avut loc la nivelul lui E-Guard se refera la calibrarea suspensiilor Airmatic, care de aceasta data sunt setate pentru a face fata unei mase mai ridicate si unor eventuale manevre extreme bruste. In plus, pneurile run-flat fac si ele parte din arsenalul lui Mercedes E-Guard, fiind capabile sa ruleze cu 240 km/h in conditii normale si cu 80 km/h in conditii de depresurizare maxima. Masina poate rula pentru 50 de kilometri dupa ce un pneu este gaurit.

Cea mai sigura versiune a noului E-Klasse poate fi comandata, in functie de preferinte, in trei versiuni de motorizare, Este vorba de propulsoarele pe benzina E 500 si E 350 si de dieselul E 350 CDI BlueEfficiency. Pretul de Germania al unui pachet E-Guard este de 45.000 de euro fara taxe, urmand ca versiunea speciala a lui E-Klasse sa poata fi comandata incepand cu luna aprilie a acestui an.

via | Mercedes

Comentarii (12)

  • nu am nume
    ...
    sorry,,,,nu-mi iau ..sper sa nu dea careva cu grenade dupa mine:)))
    bun articol mestere... bv man;)
    0 0
  • Super pret
    Super avantajos pretul!
    0 0
  • e-guard
    super masina...am avut un 500 SEL blindat....de neinchipuit.... tot ce vrei ....sigurantza si confort la maxim... merita...iar pretul din germania.... jos palaria....!
    0 0
  • The ONE
    Poate iar a gresit pretul Automarket, unde ati vazut voi masina blindata la aceeasi bani ca cea de serie.
    Sunt renumiti pentru chiftelute :))))
    0 0
  • Mda . .
    Bun asa . . . daca este blindata cred ca trece cu brio si peste gropile din Bucuresti . . sau chiar este nevoie sa imi iau un tanc?
    Intradevar pretul mentionat de Automarket este cam mic..nu cred ca este cel real.
    0 0
  • Megalodon
    DA' HALATU', CAT E HALATU'???
    Haidi meeei, cum draq sa coste 45 mii de E? Una de serie cu toate optiunile, e mai scumpa! Concentrati-va!
    Poate e 45 mii E peste pretul de baza al masinii, adicatelea doar optiunile blindate. Criza, criza...dar.....
    0 0
  • da
    asa e
    0 0
  • andulex
    translate:|
    Mercedes Press Release:
    "The High-Protection package for the E-Guard costs 45,000 Euro (German list price excl. VAT). The new E-Guard can be ordered from April 2009." Pachetul High-protection costa 45,000 E nu E-guardu tot...k se umplea romania de blindate apoi:)))))
    0 0
  • Mercedes
    Eu prefer un tank "LEOPARD 2" :d
    0 0
  • kg
    ma intreb cam ce greutate are in total un E-Guard....
    0 0
  • Ungaro_
    !!!
    Masina costa mai mult de 45 mii de euro plus 45 de mii trebuie sa platesti numai peuntru pachetul E-guard astfel pretul atinge daca nu depaseste 100 mii euro !!!!
    0 0
  • Crysty
    E Class
    Nu e scump deloc! Atata vreme cat e vorba de viata si de siguranta multi vor fi cei care o sa comande acest E de peste 90-100.000 Euro !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru