E mai simplu să raportezi controalele poliției: aplicația Waze, disponibilă pe toate mașinile cu sistem Android Auto

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicația de navigație Waze a devenit disponibilă și pe Android Auto, astfel că va putea fi utilizată în toate mașinile care au sistemul dezvoltat de Google.

Aplicațiile mobile de navigație precum Google Maps sau Waze au crescut semnificativ în popularitate în ultimii ani, datorită furnizării unor date despre trafic în timp real și, cel mai recent, ca urmare a eliminării tarifelor de roaming în Uniunea Europeană.

Până de curând, utilizarea acestor aplicații la volan era destul de anevoioasă, întrucât șoferul trebuia să folosească aplicația pe smartphone.

Lucrurile au început însă să se schimbe, iar aplicația Waze a devenit acum disponibilă și pe Android Auto, sistemul dezvoltat de Google pentru mașini. În acest fel, aplicația va fi afișată pe ecranul central al oricărei mașini care utilizează Android Auto, fiind astfel mult mai ușor de utilizat.

Designul aplicației este mai simplu decât în cazul versiunii pentru smartphone, întrucât unele funcții nu sunt încă prezente, cum ar fi cea care arată limitele de viteză pe drumul respectiv. Totuși, există posibilitatea de a raporta un incident de trafic prin apăsarea butonului din dreapta jos și selectarea evenimentului, cum ar fi traficul aglomerat, prezența poliției sau un accident. Cel puțin pentru moment, Waze nu intenționează să dezvolte o versiune a aplicației și pentru sistemul CarPlay dezvoltat de Apple.

Cu numai câteva luni în urmă, Google anunța va dezvolta o versiune a aplicației Waze pentru Android care va fi compatibilă cu toate mașinile Seat care folosesc interfața multimedia Full Link, inclusiv cele aflate deja în circulație.

Via The Verge

Comentarii (2)

  • cineva
    Am inteles ca in Franta nu ai voie sa raportezi prezenta Politiei prin Waze, asa ca aplicatia a fost modificata pentru utilizatorii de acolo.

    Nu stiu daca are vreo legatura cu antiterorismul sau nu...
    0 0
  • pe windows mobile ce sa punem?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru