Stiri Economic

Vineri, 14 Decembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Skoda a livrat peste un milion de mașini în primele 11 luni, în creștere cu 5%: Octavia rămâne cel mai căutat model, creșteri pentru Kodiaq și Karoq

Skoda a livrat peste un milion de mașini de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, în creștere cu 5.1% față de aceeași perioadă din 2017. Skoda Octavia rămâne cel mai căutat model din gama cehilor, în timp ce SUV-urile Kodiaq și Karoq continuă să crească.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Piața auto din Europa în luna noiembrie: peste 1.15 milioane de mașini noi înmatriculate, în scădere cu 8%

Piața auto europeană încă resimte efectul generat de trecerea la noul ciclu de testare WLTP. În luna noiembrie, pe piața din Europa au fost înmatriculate 1.158.300 de mașini noi, în scădere cu 8.1%.
Joi, 13 Decembrie 2018 | Economic

Ford, record de vânzări în Europa pe segmentul SUV-urilor: peste 259.000 de unități în 2018, creștere de 21% față de 2017

Vânzările de SUV-uri Ford în Europa au totalizat 259.200 de unități de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă din 2017. Este un record pentru Ford, după ce EcoSport a avut cel mai bun an de până acum, cu o creștere de 105% a vânzărilor.
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Constructorii auto riscă amenzi de 4 miliarde euro dacă nu respectă țintele de emisii din 2020: Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai vulnerabile

Grupurile Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai expuse la primirea unor amenzi din partea Uniunii Europene pentru nerespectarea țintelor de emisii CO2 pentru anul 2020. Analiștii estimează că Volkswagen nu va respecta ținta de 95 de grame pe kilometru și că va primi o amendă de 1.4 miliarde de euro.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Vești proaste de pe cea mai mare piață auto din lume: vânzările de mașini din China ar putea înregistra prima scădere anuală după 1990

Piața auto din China a scăzut cu 14% în noiembrie și riscă să încheie anul 2018 cu vânzări anuale mai mici decât în anul precedent pentru prima oară după 1990, ceea ce va afecta cifrele de vânzări ale marilor constructori europeni.
Vineri, 07 Decembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Volkswagen, livrări în scădere cu 5% în noiembrie, după performanțe negative în Germania, SUA și Asia: nemții speră totuși la un nou record în 2018

În luna noiembrie, Volkswagen a livrat 564.500 de mașini în toată lumea, cu 5% mai puțin decât anul trecut în aceeași perioadă. Potrivit datelor oficiale, VW trebuie să livreze cel puțin 530.000 de vehicule în decembrie ca să egaleze recordul din 2017.
Joi, 06 Decembrie 2018 | Economic

Vânzările Dacia în Marea Britanie: creștere de peste 50% în noiembrie, dar scădere de la începutul anului

În noiembrie, Dacia a vândut 2.237 de mașini pe piaţa britanică, în creştere cu 52,59% faţă de perioada similară din 2017. Totuși, de la începutul anului, Dacia a avut vânzări în scădere cu aproape 8% în Marea Britanie.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

“Pariul” Audi pentru următorii 5 ani: investiții de 14 miliarde de euro în mașini autonome și mobilitate electrică

Audi a anunțat că vrea să investească până la 14 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în mobilitate electrică, digitalizare și mașini autonome. Investițiile totale se ridică la 40 de miliarde de euro până în 2023.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Economic

Vânzările Dacia au crescut cu 35% în Franța în luna noiembrie: Sandero, locul 5 în clasamentul pe modele

Dacia a comercializat peste 12.000 de unități în Franța în luna noiembrie, în creștere puternică cu aproape 35%, în contextul în care piața din Hexagon a înregistrat o scădere de aproape 5%.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Economic

Mesajul Japoniei pentru Franța: “Viitorul alianței Renault-Nissan este în mâna investitorilor privați”

Premierul japonez Shinzo Abe i-a transmis președintelui francez Emmanuel Macron că viitorul alianței Renault-Nissan este în mâna investitorilor privați, potrivit unui purtător de cuvânt al liderului nipon.
Miercuri, 28 Noiembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Update: Carlos Ghosn neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderi din investițiile sale financiare către Nissan

Carlos Ghosn, fostul președinte de la Nissan, neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderile din investițiile financiare către producătorul auto, pentru a evita să suporte chiar el pierderi de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de avocatul său.
Marti, 27 Noiembrie 2018 | Economic | 6 comentarii

General Motors începe marea restructurare: 5 fabrici aproape de închidere, 15.000 de angajați în pericol și renunțarea la mai multe modele cu vânzări slabe

General Motors a anunțat că va tăia producția modelelor cu vânzări slabe în America de Nord și că se va concentra pe dezvoltarea mașinilor electrice și autonome. Conducerea GM vizează închiderea a 5 fabrici și concedierea a 15.000 de angajați ca să facă rost de bani pentru investiții în noi tehnologii și servicii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 26 Noiembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Șeful Aston Martin, despre dublarea producției până în 2025: “Bogații devin tot mai bogați și vor mai mașini tot mai personalizate”

Aston Martin țintește să-și dubleze producția anuală până în 2025, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Andy Palmer. Potrivit acestuia, clienții “bogați devin tot mai bogați” și pretențiile lor sunt și ele în creștere.
Luni, 26 Noiembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Plan ambițios: Porsche vrea să-și mărească profitul cu 6 miliarde de euro în 8 ani cu ajutorul mașinilor electrice

Porsche are ca obiectiv să sporească profitul operațional cu 6 miliarde de euro în 8 ani în contextul în care va aloca resurse mai mari pentru dezvoltarea și producția de mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.
Marti, 20 Noiembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Bentley, puternic afectat de noul standard de emisii: “Impactul WLTP a fost aproape catastrofal”

Bentley a întârziat pregătirea modelelor sale pentru noul standard de emisii WLTP în Europa, iar problemele cauzate de acest lucru au fost “aproape catastrofale”, potrivit lui Adrian Hallmark, CEO-ul constructorului britanic.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Înmatriculări în luna octombrie în Europa: România înregistrează cea mai mare scădere

Pe piața auto din Europa în luna octombrie au fost înmatriculate peste 1.1 milioane de mașini noi, în scădere cu 7.4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Trecerea la noul ciclu de testare WLTP este principalul motiv care a cauzat această scădere.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Spania vrea să interzică mașinile diesel și pe benzină din 2040: propunerea legislativă ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul anului

Spania intenționează să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină începând cu anul 2040, potrivit unor surse guvernamentale ce spun că măsura este menită să reducă poluarea. Planul face parte dintr-o propunere legislativă ce ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul lui 2018.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Economic

Vânzări premium în octombrie: BMW și Mercedes-Benz îmbunătățesc rezultatele de anul trecut, în timp ce Audi înregistrează o scădere considerabilă

Mercedes-Benz domină clasamentul vânzărilor premium. Constructorul din Stuttgart a raportat 190.021 de unități comercializate în luna octombrie. BMW se clasează pe poziția secundă cu 171.131 de exemplare, iar Audi completează podiumul cu 117.600 de unități vândute la nivel global în octombrie.
Joi, 08 Noiembrie 2018 | Economic

BMW se gândește să producă mai multe SUV-uri în China: “Decizia finală va fi luată în următoarele săptămâni”

BMW ia în calcul să producă mai multe SUV-uri în China, după ce taxele vamale dintre SUA și China ar putea să taie 300 de milioane de euro din veniturile companiei germane pentru 2018. Decizia în acest caz va fi luată în “următoarele săptămâni”, potrivit lui Nicolas Peter, directorul financiar al BMW.
Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Economic | 6 comentarii

Schimbări în topul constructorilor asiatici prezenți în Europa: Hyundai depășește Nissan și se apropie de liderul Toyota

Toyota rămâne constructorul asiatic cu cele mai mari vânzări în Europa în primele nouă luni ale anului, în timp ce Hyundai a reușit să urce pe locul doi după ce a depășit Nissan.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru