Ediție limitată: Skoda Fabia primește o versiune specială de 125 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a lansat o versiune specială pentru Fabia. Modelul constructorului din Cehia folosește un motor de 1.4 litri benzină care produce 125 de cai putere, cuplat la o cutie DSG. Vor fi produse doar 1.300 de exemplare.

Și anul acesta Skoda a avut un parcurs foarte bun în cadrul secțiunii WRC 2 a Campionatului Mondial de Raliuri. Cehii au câștigat campionatul dedicat constructorilor, iar Pontus Tidemand s-a impus în clasamentul piloților la bordul unui Fabia R5.

Pentru a sărbători aceste reușite, oficialii constructorului din Mlada Boleslav au pregătit o ediție specială a modelului Fabia. Vorbim despre o versiune limitată la 1.300 de exemplare disponibilă pentru pre-comandă începând de acum. Cehii vor oferi modelul pe 21 de piețe din Europa, dar România nu se află printre acestea.

La nivel exterior, ediția dedicată succesului din WRC 2 este disponibilă cu o caroserie vopsită în nuanța Candy White și cu un plafon negru. Jantele au diametrul de 17 inch și pot fi comandate în trei nuanțe diferite (verde, alb și negru).

Sub capotă, cehii au optat pentru un motor pe benzină de 1.4 litri care produce 125 de cai putere, cuplat la o cutie automată DSG. În aceste condiții, modelul constructorului din Mlada Boleslav accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.8 secunde.

În plus, versiunea specială a primit o suspensie ceva mai ridigă, are o gardă la sol mai mică, în timp ce interiorul propune un volan sport și scaune speciale.

Tot la interior, clienții se vor bucura de scaune încălzite, de o cameră video pentru mersul cu spatele și de un sistem cruise control adaptiv.

Comentarii (1)

  • someone
    pentru a sarbatori un titlu in wrc , cei de la skoda ( sau vw ) au ales un motor depasit si cu performante " modeste " ...pacat
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru