Ediție specială pentru Cupra Ateca: evacuare Akrapovič și elemente de caroserie din fibră de carbon

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Ateca a primit o ediție specială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Versiunea pregătită de iberici a primit accesorii de caroserie și elemente de interior fabricate din fibră de carbon, jante speciale de 20 de inch și o evacuare Akrapovič.

Cupra, sub-brandul de performanță lansat în urmă cu un an în cadrul Salonului Auto de la Geneva, a pregătit o serie de suprize fanilor care vor trece pragul Salonului Auto de la Geneva. Standul Cupra va găzdui conceptul Formentor, un prototip cu sistem de propulsie plug-in hybrid de 245 CP, dar și o ediție specială pentru Cupra Ateca.

Conform oficialilor sub-brandului din Spania, noua ediție specială dezvoltată pe baza SUV-ului Cupra Ateca va fi produsă într-un număr limitat de exemplare (numărul final încă nu a fost comunicat).

Carcasele oglinzilor laterale sunt acum fabricate din fibră de carbon, același material fiind utilizat și pentru noua componentă aplicată la nivelul aripii spate. Jantele cu diametrul de 20 de inch sunt acum vopsite într-o nuanță inspirată de culoarea cuprului. Totodată, ediția specială pregătită de constructorul spaniol poate fi comandată în noua culoare de caroserie Graphene Grey.

Inginerii Cupra au decis să înlocuiască sistemul de evacuare standard cu unul dezvoltat de specialiștii din cadrul Akrapovič.

Acesta este cu 7 kilograme mai ușor și promite să ofere un sunet mult mai sportiv.

La interior, ibericii oferă scaune sport și panouri de uși îmbrăcate în Alcantara în nuanța Petrol Blue. Tot la nivelul habitaclului, ediția specială Cupra Ateca integrează rame din fibră de carbon cu inserții roșiatice atât la nivelul consolei centrale, cât și în dreptul ecranului sistemului de infotainment.

În ceea ce privește compartimentul motor, ibericii nu promit modificări. În aceste condiții, unitatea pe benzină de 2.0 litri dezvoltă 300 de cai putere și 400 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru