Ediție specială pentru Volvo V90 Cross Country cu ocazia competiției nautice Ocean Race: doar 3.000 de exemplare sunt programate pentru producție

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 01.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo V90 Cross Country primește ediția specială Ocean Race cu ocazia debutului competiției nautice cu același nume. Versiunea limitată la 3.000 de exemplare vine să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la impactul deșeurilor din material plastic asupra mărilor și oceanelor.

Volvo a pregătit o ediție specială pentru V90 Cross Country. Versiunea limitată la 3.000 de exemplare se numește Ocean Race și este lansată cu doar câteva zile înaintea debutului competiției nautice cu același nume.

Ediția specială Volvo V90 Cross Country Ocean Race a fost dezvoltată de aceeași echipă care se ocupă de pregătirea versiunilor Excellence și de modelele destinate poliției. La nivel exterior, V90 Cross Country Ocean Race propune o caroserie vopsită în culoarea Crystal White, o serie de inserții portocalii și gri (nuanțe folosite pe conceptul XC Coupe din 2014) și un set de jante cu design nou.

Pentru a trage un nou semnal de alarmă cu privire la impactul deșeurilor din material plastic prezente în mări și oceane, covorașele de la interiorul lui V90 Cross Country Ocean Race au fost realizate din Econyl, un produs 100% din nailon reciclat.

În același timp, Volvo va dona 100 de euro pentru fiecare exemplar V90 Cross Country Ocean Race vândut.

Banii vor merge către programul care studiază impactul deșeurilor din material plastic asupra oceanelor. Pentru susținerea aceluiași proiect, ambarcațiunile înscrise anul acesta în Volvo Ocean Race vor fi echipate cu o serie de senzori care vor capta date importante din cele mai îndepărtate zone ale oceanelor.

Comentarii (4)

  • ecologistiilu'peste
    Cata ipocrizie! Marii ecologisti de la Volvo doneaza 100 euro la o masina pe care incaseaza 70-80,000 euro sau chiar mai mult! Si fac covorase din nailon reciclabil (un set de covorase trece de 100 euro).
    Probabil ca echipa chinezeasca, aceeasi care pregateste masinile pentru politie, a vrut sa economiseasca banii de vopsea, altfel nu vad ce legatura este intre alb si oceanul fara plastic?! Poate doar spuma valurilor....
    4 3
  • Arogantul
    Ce culoare de rahat, putau sa puna un bleu inchis metalizat
    5 1
  • apa, iahturi, albul e specific activitatii pe mare

    @arogantul...sterge-ti ecranul. Ar putea sa fie de la tine.
    4 3
  • Arogantul
    cate spiritualitate vianu, locuiesti cumva in rahova?
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru