Edo Competition a creat inca un pachet pentru Ferrari Enzo

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.07.2009
Ferrari Enzo a primit inca un pachet de modificari de la inginerii de la Edo Competition. De data aceasta, modelul dezvolta 800 CP si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde.

Tunerii de la Edo Competition au lansat cel de-al doilea pachet de performanta pentru Ferrari Enzo, pe care l-au intitulat XX. Kit-ul de performanta include un motor nou, care beneficiaza de cilindri construiti din otel, alaturi de pistoane, axe cu came, arcuri de supape si tacheti din titaniu. Circulatia uleiului prin blocul motor a fost imbunatatita gratie unor conducte suplimentare, iar galeria de evacuare a fost si ea modificata.

Motorul lui Enzo dezvolta 800 CP si ofera un cuplu motor de 780 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 3.2 secunde, iar sprint-ul 0-300 km/h este facut in doar 19 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge Ferrari Enzo XX de la Edo Competition este de peste 380 km/h.

Pe langa modificarile aplicate deja, Ferrari Enzo a primit un filtru de aer sport si un sistem de admisie de tip RAM, care implica o fanta de aer directionata in fata vehicului, care are rolul de a impinge cat mai mult aer in motor pe masura ce viteza modelului creste. Pompa de ulei a lui Enzo a fost inlocuita cu o unitate mai performanta, iar ambreiajul a fost inlocuit si el cu un element mai rezistent.

Franele lui Ferrari Enzo au fost inlocuite cu elemente din ceramica si carbon, iar admisia de aer mentionata mai sus este si ea construita din fibra de carbon. Sistemul de racire a fost si el imbunatatit, iar jantele au fost inlocuite cu altele mai usoare. Evacuarea lui Ferrari Enzo a fost si ea modificata, supercar-ul italian primind un catalizator sport din otel, care poate sa ofere doua tonuri diferite, iar soferul poate sa aleaga intre acestea prin intermediul unui comutator montat pe bord.

Via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • magarul cu dosul tunat
    da, au performat performanta, nu e rau

    dar

    un catalizator sport din otel, care poate sa ofere doua tonuri diferite...asta e motzul de pe....
    1 0
  • Andrei Razdo
    intrebare
    Ce inseamna "top end speed". Cum s/ar traduce corect ? Multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru