Educație cu zăhărelul: Ford oferă un curs gratuit de conducere sportivă pentru fiecare client Focus RS din SUA

de Mircea Meşter
Vineri, 26.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a nu se trezi cu surprize neplăcute ulterioare achiziției lui Focus RS, clienții americani care-și comandă mașina sunt invitați de Ford la un curs gratuit de conducere sportivă care are loc pe cel mai lung circuit din America de Nord.

Chiar dacă mulți dintre posesorii modelelor sport sunt șoferi cu pedigree care cunosc riscurile la care se supun și au învățat cum să-și strunească mașinile în cursuri dedicate de conducere defensivă și sportivă, există în continuare clienți de mașini puternice care nu înțeleg limitele fizice la care sunt supuși atunci când își conduc prețioasele posesii. Iar drumul până la un accident este foarte scurt în cazul acestora din urmă. Evident, situația nu este una singulară și proprie României, fiecare piață a lumii fiind înțesată cu pseudo-piloți care nu înțeleg riscurile la care se ridică și la care-i supun pe ceilalți participani la trafic atunci când își conduc inconștienți mașinile 

Ei bine, pentru a evita problemele pe care le-ar putea avea clienții americani care-și comandă noul Focus RS, cei de la Ford au decis să le ofere "novicilor" acces gratuit la un curs de conducere sportivă în care aceștia vor învăța să-și strunească noile mașini de 350 de cai putere. Denumit oficial RS Adrenaline Acadamy, cursul se desfășoară la Ford Performance Racing School din Utah, pe cel mai lung circuit din America de Nord: 7.3 kilometri, 23 de viraje, mai multe configurații posibile.

Cursul de introducere în tainele dinamice ale lui Focus RS durează o zi, iar clienții trec printr-o serie de exerciții care le dezvăluie limitele mașinii și metodele prin care acestea pot fi controlate. În cazul în care doresc, clienții pot rămâne în cadrul unei versiuni prelungite a cursului care durează două zile, aceștia plătind însă a doua jumătate a distracției.

Conform detaliilor oferite de Ford, a doua zi include exerciții cu gama sportivă Ford, vedeta fiind Mustang GT. 

via MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru