Efectul Brexit: PSA ar putea muta producția Opel Astra din Marea Britanie în Germania

de Paul Cosma
Joi, 18.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA se gândește să mute producția modelului Opel Astra din Marea Britanie în Germania, în contextul neclarităților legate de Brexit, susține presa germană. În prezent, Astra este produs în Anglia și Polonia, iar noua generație a modelului este așteptată în 2021.

În săptămânile următoare, francezii de la PSA vor decide soarta fabricii din Ellesmere Port (nordul Angliei), care ar putea să piardă o investiție importantă.

Pe fondul incertitudinilor legate de Brexit, presa germană susține că PSA se gândește să mute producția modelului Opel Astra din Marea Britanie în Germania, la Ruesselsheim, acolo unde este și “casa” celor de la Opel.

Publicația Handelsblatt citează surse din cadrul companiei care spun că Germania este favorită să preia producția lui Astra din 2021, atunci când este așteptată noua generație a modelului.

Potrivit informațiilor neoficiale, fabrica engleză ar urma să producă doar versiunile Astra cu volan pe dreapta pentru piețele specifice din Marea Britanie, Irlanda și Africa de Sud.

În 2018, Astra a fost al doilea cel mai bine vândut model Opel din Europa, după Corsa, cu circa 156.000 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru